Csata és népszavazás

Népszavazás Donyeckben 3RIAN

– Tankokkal akarták ellopni a szavazólapokat az ukránok –

Népszavazás a függetlenségről Délkelet-Ukrajnában – a kijevi puccsisták rosszindulatú asszisztálásával.

A nyugati média fanyalgása mellett, – s a polgárháborús veszélyhelyzet ellenére, – meglepően nagy lészámú volt a részvétel, a függetlenségről szóló népszavazáson Délkelet-Ukrajnában; a Luganszki és a Donyecki Népköztársaságban.

A szavazó lapokon a népszavazás kérdése két nyelven is olvasható: “Támogatja-e ön, a Donyecki – vagy Luganszki, – Népköztársaság függetlenségét?”

Népszavazás Donyeckben:

Népszavazás Szlavjanszkban:

Persze az illegitim ukrán kormány, mindenképpen próbálja akadályozni ezt az (ahogyan képeinken is látható), valóban tömeges méretű népszavazást. Már kora délelőtt támadást intéztek a Donyecki Népköztársaság területén található Szlavjanszk városa ellen, mely az orosz ajkú lakosság egyik fő ellenállási központjának számít a térségben.

A harcokban nemcsak kézifegyvereket, hanem tüzérséget is bevetettek, – azt egyelőre nem tudni, hogy milyen kaliberű ütegekből lőttek. Ám a támadók, a város szélénél tovább nem jutottak.

A városszélen dúló csata ellenére, – Szlavjanszkban már a déli órákra a népszavazásban való lakossági részvételi arány megközelítette a 70%-ot!

Népszavazás Mariupolban:

A szintén a Donyecki Népköztársaság területén található és az elmúlt napokban véres harcokat átélt Mariupolban is, – szó szerint tömegek részvételével folyt a népszavazás.

Népszavazás Krasznoarmejszkben:

Krasznoarmejszk városában úgyszintén fegyverrel próbálták megakadályozni a népszavazást az illegitim kijevi kormány egységei. Ám mire a szavazóhelyiségek közelébe verekedték magukat, – addigra a részvételi arány már majd 80 %-os, pontosabban: 77,08 %-os volt

Ezért az ukrán egységek közeledtével a szavazóhelyiségeket bezárták, az urnákat a szavazatokkal, az aláírt listákat, s a választók névsorát kimenekítették, – a szavazást segítő társadalmi aktivisták.

Az ukrán nemzeti gárda egységei pedig elfoglalták az üres szavazóhelyiségeket azzal, hogy többet nem engednek oda be senkit.

A szavazóhelyiségekért folytatott küzdelemnek a népi ellenállók közül 1 halálos áldozata és 1 sebesültje van.

Népszavazás Borogyinovka faluban:

A Luganszki Népköztársaság területén fekvő Borogyinovka faluban pedig páncélosokkal mentek az ukránok a szavazólapokért. Ennek az akciónak is több civil sebesültje lett, amikor a szavazásban résztvevő emberek a testükkel védték a népszavazást.

Estére minden szavazóhelyiség bezárt, a népszavazás hivatalos eredményei, a hét elején, – hétfőn, kedden várhatók.

Szabad Riport

Források: Oroszország HangjaStainlesstlrat
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.