Hülyék vagyunk a pénzügyekhez, de majd most segítenek! – Ettől féltünk…

…”Nem hisszük mi azt, hogy igazi bankártanfolyamot indítanának a bankárok; “Hogyan fosztogassuk embertársainkat?” – címmel. Már sok az eszkimó és egyre kevesebb a fóka…”

– Hír és vélemény –

Hír: “Együttműködési megállapodást kötött csütörtökön az Állami Számvevőszék (ÁSZ), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) egy munkacsoport létrehozására, amely közös programokon keresztül fejleszti a lakosság pénzügyi tudatosságát” – írja a privatbankar.hu

Majd így folytatja: “Az állandó munkacsoport célja a lakosság pénzügyi ismereteinek fejlesztése, a tudatosabb döntéshozatal elősegítése és a jogorvoslati lehetőségek megismertetése. A közös közlemény szerint a pénzügyi kultúra fejlesztése által a pénzügyi rendszer kockázatai mérséklődnek, amely kiegyensúlyozottabb gazdasági rendszer megteremtéséhez vezet.

Mire lesz ez jó?

Az együttműködési megállapodást aláírók szándéka megismertetni a fogyasztókkal az alapvető pénzügyi fogalmakat, termékeket és a jogorvoslati lehetőségeket. Az aláírók szándéka szerint a lakosság ezáltal megfelelően tudja hasznosítani a rendelkezésre álló információkat és körültekintően meghozni döntéseit, felmérve azok kockázatait és jövőbeni következményeit is.

Az ÁSZ, az MNB és az NGM megállapodott abban, hogy a jövőben összehangolt munkával segítik a pénzügyi kultúra fejlesztését: közös programokat dolgoznak ki és valósítanak meg, továbbá együttműködnek a fogyasztók hatékony tájékoztatásában és szakmai rendezvények megvalósításában is.”

A Bal-Rad véleménye: Na és hogy mi van a vakolás mögött?

Nem hisszük mi azt, hogy igazi bankártanfolyamot indítanának a bankárok; “Hogyan fosztogassuk embertársainkat?” – címmel. Már sok az eszkimó és egyre kevesebb a fóka.

Inkább arra gondolunk, hogy ez az oktatás lényegében arról szól: “Hogyan hagyd magad még jobban kifosztani, s még örülj is ennek!”

Egyre nagyobb gond ugyanis mind a bankárok, mind az állam és az adóhivatal számára, – hogy a pénz, mind jobban eltünedezik a szemük elől! Mivel a bankok és a parazita állam által végtelenségig kifosztott magyar emberek, – már nem bíznak sem a bankokban, – az államban pedig aztán végképp nem, – ezért elrejtik maradék kevéske vagyonkájukat.

Na ez az, amit nem akarnak hagyni és jóindulatnak látszó trükközéssel elő akarnak csalni.

Mivel az átlag emberek egyre inkább vánkosokban, dunyhákban, szekrények aljában, – bibliákban, ágyneműtartókban stb… stb… tartják manapság, csekélyke megspórolt pénzüket.

Ezeket a bankjegyeket akarják ismét előcsalogatni, – hogy ezt is elvegyék tőlünk.

B-R

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.