Már az ukrán katonák is lázadnak

ukránkatonákDpközelében1A Berkut és az Alfa után már az ukrán hadsereg katonái is lázadnak.
A Dnyepropetrovszk közelébe kirendelt 93-as gépesített dandárnak is kezd elege lenni.
Egyre kevésbé tudják elfogadni, hogy törvényes, amit elvárnak tőlük.
A szétesés másik oka, hogy a mozgósítottaknak azt ígérték, hogy csak 10 napig kell itt állomásozniuk, de már több, mint 40 napja tart az akció.
Eközben sem az élelmezésük, sem a higiéniai feltételek nem megoldottak. A felszerelésük is sok kívánnivalót hagy maga után.
Többen inkább haza mennének, hogy dolgozzanak, annál is inkább, mert az otthoniak is gondoskodás nélkül maradtak, sok család éhezik, a családfenntartó nélkül pedig pénzük sincs.
Az egység parancsnoka sem tudja velük elhitetni, hogy minden rendben van.ukránkatonákDpközelében2– Két hónapja vagyunk itt a ígért két hét helyett…
– Odahaza a család éhezik miközben mi semmilyen fizetést sem kaptunk…
– Dolgozni akarok a kurva anyádat, nem háborúzni….
– A kezünket sem tudjuk megmosni, enni sem kapunk…
– Haza akarunk menni, az étel szemét, ellátás, felszerelés semmi,
– Hol van a parancs, ami alapján mi itt vagyunk…
– A Majdanon mindenki ezerszer jobban fel van szerelve, mint mi…

ukránkatonákDvközelében3Arakelyan, a helyettes katonai ügyész szerint, felügyelik és vizsgálják a helyzetet, hogy a katonai rendet betartják-e. A vizsgálat kitér arra, hogy megszegték-e bármely cikkelyt, öncsonkítással vagy más módon. – ami egyébként 2-5 év szabadság vesztést is maga után vonhat.


Az első videón a háttérben látható maszkos alakok, a „Nemzeti Gárda” néven, a junta által főként jobboldali radikális szélsőségesekből összeállított fegyveres tagjait látjuk. Ők “felügyelik” a katonákat, nehogy fellázadjanak. A keleti városokat a katonákkal záratták körül, de a tisztogatást a junta számára megbízhatóbb gárdisták és a hozzájuk erősítésként érkező (főként amerikai) külföldi zsoldosokra bízták.


A második videón a parancsnok próbálja nyugtatgatni a katonákat és magyarázni a helyzetet. Ahogy elnézzük, nem túl meggyőző. Végül a tisztek egy pár figyelmeztető lövést adtak le, hogy megállítsák az elégedetlenség elfajulását. Jelenleg belső vizsgálat folyik az ügyben.

Összeállította Szabad Riport – Audie
forrás: Russiapost.su, Szilaj Csikó

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.