Hullani kezdtek a bankárok

Halott bankár (Illusztráció - Forrás Getty)

Mitől is halnak meg újabban tömegesen a bankárok?

Egyre több nyugati bankár hal meg rejtélyes körülmények között. Csak idén a vezető nemzetközi bankok már 14 felső vezetőt vesztettek el.

A legtöbben közülük, a hivatalos verzió szerint, öngyilkosok lettek. De volt, akit a családjával együtt lőttek le, (feltevések szerint valamely kifosztott banki adós, vagy és ez is valószínű lehet; valamely kifosztott vállalkozás, vagy a bankok által felfalt vállalat bérgyilkosa követett el merényletet egyes mohó bankárok ellen – a szerk.) – az egyéb halálokok viszont továbbra is ismeretlenek.

Ez vajon egyszerű véletlen vagy a bankszektor depressziós helyzetét bizonyítja? Vagy esetleg valami más áll a tömeges halálozás mögött?

A bankárok állítólagos öngyilkossági hullámáról még februárban kezdtek el beszélni. Akkor két hét alatt a nagy nemzetközi bankok öt munkatársa végzett az életével. – Többek között a JPMorgan Chase, a Deutsche Bank és a Federal Reserve csúcsmenedzserei veszették életüket különféle módokon.

A Federal Reserve neves közgazdászát is, Mike Duekert holtan találták otthonában a Washington közeli Tacomában. Mindegyik esetben a halottkém idegenkezűséget állapított meg.

De sorolhatjuk tovább a bankárok haláleseteit:

A Deutsche Bank,egykori magas rangú vezetőjét; William Broeksmit-et, (+ 58), – szintén holtan találták otthonában, egy kötélen lógva.

A JPMorgan Chase & Co (JPM) alelnökét, Gabriel Magee-t, (+39), – London központjában találták meg a Canary Wharf negyedben. Állítólag levetette magát (vagy ledobták – a szerk.) egy épület tetejéről.

Nos, mára már 14 ismert bankárról beszélhetünk, akik neve szerepel a rejtélyes körülmények között elhunyt emberek listáján. Közöttük nyugdíjasok és fiatalok is megtalálhatóak. (És ez még úgy néz ki, hogy csak a kezdet – a szerk.)

Persze a médiában megszólaló elemzők szépíteni akarnak. Számos szakértő homokba dugván fejét, – nem akarja összekötni a bankok tevékenységét a bankárok halálával.

Azt szajkózzák, hogy ez pusztán csak a véletlenek sorozata, nincs valós alapja annak az állításnak, hogy ezek a tragédiák kapcsolódnak egymáshoz. – Persze a lelkük mélyén ezek a szakértők is tudják, ahogy mindenki; véletlenek egyáltalán nincsenek.

Azzal mentegetik a hiénákat, hogy hihetetlen nagy pszichikai terhelésnek vannak kitéve szegény bankárok. – Hiszen a 2008. évi válságot követően a Központi Európai Bank más felügyeleti szervekkel együtt megtöbbszörözte a bankszektor minden tevékenysége felett az ellenőrzést. A követelmények szigorúbbak lettek, a nyomás jelentősen megnőtt.

A Unió, Németország, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok pénzügyi és adóhatóságai, ügyészségei kezdtek el nyomozni a bankárok viselt dolgai után, – számos kellemetlen titokra derül fény.

(Kivéve persze Magyarországot. – Ám, ami késik, nem múlik. – a szerk.)

Azok pedig, akik túl sokat tudtak vagy esetleg részt is vettek a piszkos banki ügyletekben a hivatalos verzió szerint öngyilkosok lettek. – (Vagy “valakik” egyszerűen elhallgattatták őket, – mert túl sokat tudtak, a bankok politikai háttereiről… – a szerk).

Ezért szerintük sajnálni kéne szegény agyonterhelt bankárokat, – nos igen rettenetesen sajnáljuk is őket, mert nem tudnak továbbra is olyan könnyen csalni, mint azelőtt. – Bár tudjuk, ezek az ellenőrzések közel sem okozzák majd a finánctőke (pénzügyi oligarchák, tőkések) vesztét.

Csak némi adminisztratív nehézséget. – A kapitalista bankrendszer vesztét, – a népi rendszerváltás okozza majd. – És, akkor még örülhetnek, hogy az új rendszer megvédelmezi testi épségüket az általuk kifosztott, kilakoltatott milliók, – és tönkretett vállatok dolgozóinak bosszúszomjától.

Szabad Riport – Bal-Rad

Felhasznált források: Political Blind SpotOroszország Hangja – SzRTI archivum
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK, KÜLFÖLD, OTTHONVÉDELEM, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.