Törvényszék: Tisztességtelen az OTP – SzRTI: A kilakoltatási moratórium meghosszabbítására van szükség!

(SzRTI: Lehet ezt egyszerűbben is mondani: Az OTP egy tolvaj!)

Bankár-tolvaj…”A devizahitelesek és számlaadósok, s – az egyre jobban elszegényedő magyar társadalom végleges tönkretételét, s mondjuk ki: megsemmisítését megakadályozandó törvényekre van szüksége az országnak, – a teljes humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében!…”

Közérdekű Kereset az OTP ellen – Az OTP szerződési feltétele tisztességtelen!

– Hír és vélemény –

Hír – A Pitee írja: “A Fővárosi Törvényszék tisztességtelennek nyilvánította az OTP Bank Nyrt. és az OTP Jelzálogbank Zrt. azon általános szerződési feltételét, amelyik felhatalmazta a két hitelintézetet arra, hogy egyoldalúan módosítsák a fogyasztói hitelek költségeit.

A Fővárosi Törvényszék döntése összhangban áll az Európai Unió fogyasztóvédelmi elveivel, és a német legfelsőbb bíróság 2009. április 21. napján kelt ítéletével.

A Fővárosi Törvényszék döntése mutatja, hogy, ha egy országban működik az igazságszolgáltatás, akkor nincs szükség törvényekkel beavatkozni a fogyasztói jogviták eldöntésébe.

A Fővárosi Törvényszék ítélete nem jogerős. Az ügyben a végső döntést a Kúria mondhatja ki.

A Fővárosi Törvényszék döntését beárnyékolja a Debreceni Ítélőtábla két friss ítélete. Ezek az ítéletek teljesen ellentétesek az Európai Unió fogyasztóvédelmi elveivel. Kívülállóként úgy tűnik, az igazságszolgáltatásban továbbra is nagy a zűrzavar, az európai színvonalú fogyasztóvédelem tartalmát illetően.”

Vélemény – Szabad Riport: …”Ha egy országban működik az igazságszolgáltatás, akkor nincs szükség törvényekkel beavatkozni a fogyasztói jogviták eldöntésébe…” – Ezzel mi nem igazán értünk egyet!

Mert, ahogy később is írták a két debreceni negatív bírósági ítélettek kapcsolatban: …”Az igazságszolgáltatásban továbbra is nagy a zűrzavar…” – tehát ezért is, – meg azért mert, – a bíróságoknak több tízezer, – de akár több százezer devizahiteles és számlaadós perben kellene tulajdonképpen igazságos és elfogulatlan ítéletet hozniuk. – Ami egyszerűen lehetetlenség.

Négy dolog miatt:

1. Az ügyek nyilvánvalóan nagy száma miatt.

2. Mi már régen nem hiszünk Magyarország bíráinak pártatlanságában. A rengeteg népellenes ítélet után, vajon mi késztetné őket arra, – hogy most hirtelenjében figyelembe vegyék a teljes igazságot, a valós tényeket és viszonyokat, – amikor eddig nem tették ezt?

3. A bírói önállóság mögé bújva, bíráink tömegével hoztak a bankoknak, a multiknak és a végrehajtóknak kedvező ítéleteket, – az egyszerű emberek érveit egyetlen mozdulattal söpörve le.

4. Tudomásunk van konkrét olyan esetekről, amikor a bíró a perben, – szó szoros értelmében a bank, a multi, vagy a végrehajtó érdekeit képviselte, – a pártatlanságot, mint olyat, – a legteljesebb mértékben figyelmen kívül hagyva. – A bírósághoz forduló naív magyar állampolgárt a porig alázva.

Éppen a fenti okok miatt, – ezekre az egyre súlyosabbá váló társadalmi problémákra, – a devizahitelekre és a legalább akkora létszámú számladós végrehajtási ügyekre – való tekintettel: az úgynevezett “igazságügyi megoldás” már nem elég, – ide politikai megoldás kell!

A devizahitelesek és számlaadósok, s – az egyre jobban elszegényedő magyar társadalom végleges tönkretételét, s mondjuk ki: megsemmisítését megakadályozandó törvényekre van szüksége az országnak, – a teljes humanitárius katasztrófa elkerülése érdekében!

Francisco Goya A kilakoltatott nemzet

Éppen ezért; a devizahiteles és számlaadós ügyekben szorgalmazzuk az április 30-án lejáró Kilakoltatási moratórium határozatlan idejű meghosszabbítását, – a megnyugtató politikai megoldás bevezetéséig. – Mely az egész ország népének érdekeit veszi figyelembe.

Szabad Riport / Fort András

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, Fort András, HÍREK, OTTHONVÉDELEM, Szerzők | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.