Isten és Oroszország velünk van! – A kelet-ukrajnai események április 16-án + kifejező képgalériával

Szlavjanszk április 16

Szlavjanszk április 16

…”Kijev szerint van lehetőség “megelőző jellegű” rakéta és bombatámadásokra városok ellen…”

Összefoglalás és képgaléria a tegnapi napról, – helyszíni tudósítónk; Szveta, – valamint az orosz és ukrán médiák jelentései alapján

– A Donyecki Népköztársaság Kormányának Nyilatkozata –

2014. április 15-én Ukrajna katonai agressziót követett el a fiatal Donyecki Köztársaság ellen.

Az az ukrán vezetés, amely alkotmányellenesen, fegyveres puccs által ragadta magához a hatalmat, a Donyecki Népköztársaság területén katonai műveleteket indított, ukrán katonai erők, és az Egyesült államok által finanszírozott illegális fegyveres csoportok és külföldi magánhadseregek bevetésével.

Az Egyesült Államok és Nyugat Európa által támogatott és finanszírozott ukrajnai fasiszta rezsim tényleges népirtásba kezdett az orosz ajkú lakosság ellen a Donyecki Népköztársaság területén.

Akcióját hamis állításokkal igazolva, terrorellenes műveletként tálalja, sőt azt háborúellenesnek minősíti, miközben nehéz haditechnikát és repülőgépeket vet be, ártatlan emberek életét veszélyeztetve. Kijev szerint van lehetőség “megelőző jellegű” rakéta és bombatámadásokra városok ellen.

A Donyecki Népköztársaság az objektív valóság. Az alkotmányellenes puccs következtében elveszett ukrán államiság utáni szükséghelyzetben a szabadság, alkotmányos és polgárjogokat biztosítja a területén élő polgároknak.

Tudjuk, hogy mi vagyunk az utolsó akadály az agresszor számára orosz emberek elpusztításának útján. A Donyecki Népköztársaság polgárai és vezetése, hadseregének személyi és parancsnoki állománya az agresszort megfelelő válaszban részesíti.

Követeljük, hogy az Egyesült Államok és Nyugat-Európa, amelyek áldásukat adták Kijev katonai akciójához, állítsák le az agressziót, és szüntessék be Ukrajna illegális kormányának támogatását és finanszírozását.

Mi most a soknemzetiségű Orosz Föderációhoz, orosz testvéreinkhez, az Orosz Föderáció kormányához, és személyesen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin elnökhöz fordulunk.

Nyújtson a Donyecki Népköztársaságnak diplomáciai, humanitárius, és ha lehetséges, – katonai segítséget. Vállaljon kezességet a biztonság megteremtése érdekében, fékezze meg az agressziót, és teremtse meg a békét, hogy az ország nyugalomban tarthassa meg a népszavazást.

Megkérjük a soknemzetiségű Orosz Föderáció népeit, az orosz testvéreinket, Oroszország kormányát, és Vlagyimir Putyint, hogy ismerjék el a Donyecki Népköztársaságot mint a nemzetközi jog alanyát, és kössön velünk politikai, gazdasági, és katonai együttműködési megállapodást.

Mi, Donbassz 180 nemzetiséget átfogó lakói, oroszok és oroszországi születésűek, oroszul élünk, s ha kell meghalunk!

Isten és Oroszország velünk van!

Az ellenség vereséget fog szenvedni!

Miénk lesz a győzelem!

A Donyecki Népköztársaság Kormánya

Kramatorszk

Beteg generálist fogtak Kramatorszkban.

Az SZBU helyettes első titkárát Vaszilij Krutov altábornagyot, a Kramatorszk repülőtere ellen indított “antiterrorista” művelet irányítóját az önvédelmi erők elfogták, és őrizetbe vették.

A lövöldözés miatt feldühödött helybéliek magyarázatot követeltek a generálistól. Ő azt válaszolta, hogy CSAK EGY MESTERLÖVÉSZ lőtt, – megfékezendő a szerinte agresszív tömeget. (Meg is sebesített egy fiatalembert. Combon lőtte.) A helyszínen a lövés után meg is találták a lőszer hüvelyét, amelyen angol felirat látható.

A generális ezt követően visszament volna az irodájába, nem tudott bemenni, mert az belülről zárva volt. Ő pedig látván a felbőszült tömeget és a bezárt ajtót, – hirtelen megbetegedett. – Az önvédelmis aktivisták pedig gondjaikba vették és ápolják.

Átálltak az ukrán egységek Kramatorszkban

A kijevi puccsista hatóságokat meglehetősen komoly katonai kudarc érte Kramatorszkban. Az általa Kramatorszkba vezényelt hat páncélos jármű személyzete átállt a népfelkelők oldalára – közölték a szemtanúk.

A dolog lényegében úgy történt, hogy először a helyi lakosok feltartóztatták a menetoszlopot. Nők tömege körbevette őket, elmondták, hogy helybeliek, s hogy egyszerűen saját jogaikat védik. Itt nincsenek terroristák. Ne lőjenek rájuk!

Majd odamentek a nagyrészt afganisztáni veteránokból álló helyi önvédelmi egységek fegyveresi is és pozitív megállapodásra jutottak.

A katonák levették az ukrán zászlót, kitűzték az orosz trikolórt és a helyi önvédelmi erők fegyvereseivel egyesülve, – tankjaikat Szlavjanszkba irányították. „Itt azt láttuk, hogy ezek az emberek nem szeparatisták és nem is terroristák, hanem átlagos emberek, akikkel nem fogunk harcolni” – mondta az egyik katona. A helyi lakosság fényképezkedik a háttérben a tankokkal és beszélget a katonákkal.

Szlavjanszk

Vadászgépek Szlavjanszk fölött

Szveta arról tájékoztatta ma a Bal-Rad-ot, hogy “szakértő szemek” ma Szlavjanszk felett SzU-27-es vadászgépet láttak. Úgy tudják, hogy Ukrajnának ilyen repülőgépe nincs!

A gép hovatartozását illetően találgatások indultak meg.

Mától Odessza is Népköztársaság!

A mai naptól az Odessza -terület neve Odesszai Népköztársaság! – jelentette be hivatalos honlapján a térség “antimajdan” szervezete.

Az aktivisták felszólították Odessza lakóit, hogy a Yandex térképen bejelölt 153 pontot szállják meg! A cél az, hogy blokkolják a közlekedés és a forgalom minden formáját, és csak a mentőautók közlekedhessenek.

“Holnap 16-órától Odessza leáll!” – közölték.

“Odessza-ez egy demokratikus, többnemzetiségű, toleráns város, és az itt élő helybeliek majd önmaguk fogják megoldani a problémákat, nem pedig a CRU, SZBU, FSZB ügynökei” – írták közleményükben.

Amit Janukovics nem mert megtenni, – Turcsinov megtette: bevetette a hadsereget saját népe ellen!

Lavrov: Ukrajnában törvény tiltja a hadsereg bevetését a tiltakozók ellen.

Szergej Lavrov

Szergej Lavrov

Oroszország törekedni fog arra, hogy a kijevi vezetők tartsák tiszteletben Ukrajna dél-keleti része lakosai követeléseit és vegyék fel a tárgyalási folyamatot a hadsereg bevetése helyett, amit egyébként tiltanak az ukrán jognormák – jelentette be ma Hanoiban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

„Putyin elnök az utóbbi napokban körülményes telefonbeszélgetéseket folytatott több külföldi vezetővel, beleértve az Egyesült Államok elnökét, a német szövetségi kancellárt, és konkrétan megmagyarázta nekik azon személyek a tiltakozókkal szembeni erőalkalmazásra irányuló próbálkozásainak elfogadhatatlanságát, akik alkotmányellenes módon kaparintották meg a hatalmat Kijevben” – mondta a miniszter.

Bal-Rad – Szabad Riport

Források: Szveta, – Putnik1.livejournal.com – Rusvesna.su – Glagol.in.ua – Orosz Russia Today – Oroszország Hangja – Stainless Steel Rat
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.