Ukrajna – Keleti Front 2014. április 15. – Összefoglaló jelentés

szlav1

Helyi tudósítónk mondja: “A martalócok rárohantak a békés Szlavjanszkra. Kitört a mi honvédő háborúnk! Halottaink vannak. Felvettük a harcot a disznókkal! – Lelőttünk egy helikoptert, és kilőttünk két BTR-t! De facto a polgárháború elkezdődött!… A támadók közül sokan nem beszélnek se oroszul, se ukránul…”

…”9000 ukrán katona állt át az orosz hadseregbe…”

– Összefoglaló jelentés helyszíni tudósítónktól, – s az eseményeket követő munkatársainktól –

Andrijevkát lerohanta Jaros hordája

A Bal-Rad-ot Szveta az alábbiakról tudósította telefonon Szlavjanszkból:

Ukrán idő szerint reggel 7 órakor (magyar idő szerint 6-órakor) a Szlavjanszkkal szomszédos mintegy kétezres lélekszámú falucskát, Andrijevkát lerohanta a kijevi horda bandita különítménye.

szlav2

A páncélozott harcjárművekkel érkező különítmény a még szinte alvó falura rátörve válogatás nélkül nyitott tüzet mindenre. Az Andrijevkából Szvetának kétségbeesetten telefonáló helybéli elmondta, hogy a támadók a páncélozott jármű toronylövegéből is tüzet nyitottak.

Az andrijevkai telefonáló szerint a faluban ezidáig nyugalom volt. A támadók létszámáról semmit nem tudott mondani, azt viszont megemlítette, hogy feketeruhás álarcosok lövöldöznek eszeveszetten!

Szveta beszámolt arról is, hogy a szlavjanszki önvédelmi erők felderítői jelezték: a város felé Kramatorszk irányából nyolc darab PSZH közelit, (BTR-ek) és Ural teherautókon valószínűleg a “terroristaellenesnek” nevezett banditák.

Segitségkérés Donbassz védői részére!

Donbassz védői segítséget kérnekKedves Barátom!

Ha van lehetőség, segítsetek anyagilag Donbassz felkelőinek-védőinek! Segítsen ki hogy tud. A május 11-ig történő kitartáshoz szükségük van a védőknek:

Homokzsákokra, esőkabátokra, 95-ös benzinre a generátorokhoz, gyógyszerekre és kötszerekre, maszkokra, lámpákra, sisakokra, meleg ruhákra, hálózsákokra, akkumulátorokra, termoszokra, tűzifára, gumiabroncsokra, testvédő protektorokra, stb.

Aki pénzt tud küldeni segítség gyanánt, a Yandex segitségével pay-pal megteheti: yandex: 41001524179420

Kérjük, ha van rá lehetőség, osszátok meg ezt a felhívást!

A kérés eredeti nyelven:

– Forwarded message –
From: xxxx@yandex.ru>
Date: 2014-04-15 11:32 GMT+02:00
Subject: Fwd: x
To: balrad@yandex.ru

Дорогие друзья!!! ЕСТЬ РЕАЛЬНАЯ ВОЗМОЖНОСТЬ ПОМОЧЬ НАРОДНОМУ ОПОЛЧЕНИЮ ДОНБАСА МАТЕРИАЛЬНЫМИ СРЕДСТВАМИ!! Помогайте кто сколько сможет. Сейчас нужна любая помощь для удержания позиций чтоб 11 мая состоялся референдум… Список необходимого на что собираем средства:

(Продовольствие- Мешки строительные- Дождевики- Бензин 95 (для генератора)- Медикаменты -Маски- Противогазы- Фонарики- Балаклавы- Каски-Бронежилеты- Рации- Вещи- Покрышки- Дрова- Пенопласт- Термосы с горячим чаем или кофе- Налокотники и наколенники- Палатки- Спальные мешки- Гвозди- Скотч- Батарейки пальчиковые- Тёплые вещи)

(номера карт писать опасно поэтому собираем деньги через электроннные платежные системы)
Яндекс деньги: 41001524179420

(Просьба по возможности распространить информацию)

Tankot fogtak Szlavjanszknál!

Ukrán tankot fogtak Szlavjanszknál a felkelők. Addig-addig kergették árkon-bokron keresztül, míg a tank parancsnoka kimászott a toronyból, kezet fogott a felkelőkkel, és…ő is befejezte a “terroristák elleni harcot”!

Viszont jól összemaszatolta sárral a kincstári vagyont, amint a Lada Nivával kergetőzött! A szlavjanszki “koránkelők” pedig elmondhatják: ki korán kel, tankot lel! A kijevi junta pedig ezt is felróhatja a szépen gyarapodó veszteség listára,

Andrijevka felszabadult!

Andrijevkától elüldözték a “terrorellenes” banditákat. Rövid lövöldözés után az “antiterrorista” horda felkötötte a nyúlcipőt, és sietve távoztak a faluból. Ottjártukat a felgyújtott tanácsháza jelzi. A tüzet egyébként a helyiek eloltották. Sérült nincs.

Szlavjanszkban is nyugalom van. A város környékén felbukkant hordák felszívódtak. Lozova falu környékén még láttak az erdő mellett néhány PSZH-t, de azok is távozófélben voltak.

És a katonák visszafordultak…

“Terroristaellenes” harcba indult az ukrán hadsereg egyik szakasza. Valószínűleg a kijevi hiénacsoport megítélése szerint “forró” helynek számító Szlavjanszk és környéke lett volna a célterület, de…

De Krasznoarmejszk határában az alakulat teherautóját lestoppolták helybéliek, és megbeszélték a katonákkal, hogy nem tartják jó ötletnek a dolgot.

A katonák megállapodtak a helybéliekkel. Visszafordultak inkább. Nekik sincs kedvük háborúzni honfitársaikkal. Hát még ha abba belegondolnak, hogy esetleg a határ túloldaláról, – ami alig 200 km-re van, – Misa át találna sétálni, egy kis honfitársi segítséget nyújtani!

Egyébiránt pedig mai keltezésű az a moszkvai hir, miszerint 9000 ukrán katona állt át az orosz hadseregbe. Ők most tréningen vesznek részt.

Csata Kramatorszkban

Az ukrán hadsereg megrohamozta a kelet-ukrajnai Kramatorszk város katonai repülőterét, amely korábban az oroszbarát fegyveresek kezére került. Lövöldözés történt, többen megsebesültek – jelentette a RIA Novosztyi orosz hírügynökség a helyi erők közlésére hivatkozva.

Az ukrán katonák páncélozott szállító harcjárművekkel közelítették meg a Donyeck megyei Kramatorszk és Szlavjanszk között fekvő repülőteret, és tárgyalni kezdtek az azt ellenőrző önvédelmi erőkkel. De váratlanul lövöldözés tört ki. Az önvédelmi erők több tagja megsebesült, halottak is lehetnek. Pillanatnyilag a helyzet áttekinthetetlen.

A helyi Novosztyi Kramatorszka újság szemtanúkra hivatkozva honlapján azt írta, hogy a reptér felett, alacsonyan szálló katonai repülőgép jelent meg, feltehetően egy MiG-25-ös vagy Szu-27-es.

Az önvédelmi erők szóvivője közölte, hogy lezárták a Kramatorszkba vezető utat, és készek “megvédeni” a települést.

A Donyeck-medencei népi önvédelmi csoport vezetője, Szergej Ciplakov azt közölte: az ukrán hadsereg egységei harcjárművekkel “nagy támadást” indítottak Szlavjanszk ellen is. “Embereink megvédik a várost” – mondta.

Kézifegyverekkel tankok ellen…

Szveta a Bal-Rad-nak Szlavjanszkból:

A martalócok rárohantak a békés Szlavjanszkra. Kitört a mi honvédő háborúnk! Halottaink vannak. Felvettük a harcot a disznókkal! Lelőttünk egy helikoptert, és kilőttünk két BTR-t! De facto a polgárháború elkezdődött!

Az Interfax hírügynökség és a Russia Today  beszámolója az ellenállókra hivatkozva közölte, hogy a kramatorszki repülőtér elleni támadást a Nyugat és Izrael által támogatott; “Jobb Szektor” hajtotta végre. A támadók közül sokan nem beszélnek se oroszul, se ukránul.

A hatalomra éhes “eurofasiszta” falka, – ahogy Donyeckben jellemzik a kijevi juntát, (lásd a lenti képen), – immáron másodszor támad fegyverrel a népre! Kijevben orvul, – Kelet-Ukrajnában már nyiltan…

blgfu-eimaa6lj6

Szveta/Bal-Rad – B-R – SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.