Devizahitelesek népfelkelése? – Vagy; mióta lázad a birka?

Töröljék a törvényből – a bankok egyoldalú szerződésmódosítását! – Frissítve

(Otthonvédő kollégák megjegyzéseivel kiegészítve, – a lap alján).

Czirmes György felhívása a devizahitelesekhez:

Devizahitelesek! Saját aláírással ti is küldjetek e-mailt! – Az alább javasolt formákban:

Magyar Köztársaság Országgyűlése

Budapest
Kossuth tér 1-3

e-mail:ktk@parlament.hu

Tisztelt Országgyűlés!

Alulírott devizaalapú hiteles választópolgárok azzal az indítvánnyal fordulunk Önökhöz, hogy a 2014. évi májusi alakuló ülést követő leghamarabbi időpontban, – feltételezhetően 2014. május hónapban, – visszaható hatállyal módosítsák az 1996. évi CXII. Tv azon szakaszát, amely a devizaalapú, fogyasztói, stb hitelek szerződései tekintetében a bankokat felhatalmazza az egyoldalú módosítás lehetőségére.

Indítványozzuk; hogy a bankok egyoldalú szerződésmódosítási jogát töröljék a törvény szövegéből. – Erre a lehetőséget a Magyar Polgári Törvénykönyv 226.§-a második bekezdése biztosítja.

… … … helység, 2014. április hó … … … napján

Tisztelettel:

Név … … …

***

vagy:

Magyarország Országgyűlése

Budapest
Kossuth tér 1-3

e-mail: ktk@parlament.hu

Tisztelt Országgyűlés!

Alulírott devizaalapú kölcsön adósok indítványozzuk, hogy a 2014. évben összeülő Országgyűlés első munkanapján -, vélhetően 2014. május hó -, az 1996. évi CXII. Törvénynek, a bankok egyoldalú szerződésmódosítási jogának megengedő része, – visszaható hatályú törlését a jogszabályból. – Erre a lehetőséget a Polgári Törvénykönyv 226.§ második bekezdése biztosítja.

… … … helység, 2014. április hó … … … napján

Tisztelettel:

Név … … …

Czirmes György

Szabad Riport

Bal-Rad komm: Úgy azért kíváncsiak leszünk, – meghatja-e ez vajon uraimékat, – pláne a kétharmadosnak titulált sovánka’ egyharmadot.

BirkákAkik olyan magas színvonalú közösségi érzésről tettek tanúbizonyságot az elmúlt 2 és fél évtizedben; hogy soha egyetlen kilakoltatás ellenes demonstráción, vagy konkrét akción nem voltak ott. – Lévén a nép szerintük olyan birka, hogy bármit megtehetnek vele.

Különös tekintettel arra, hogy a fideszes önkormányzataik előszeretettel lakoltatnak ki szegény embereket.

Ellenben jártak romastratégiázni az Azori-szigeteken a Megyei Önkormányzatok Országos szövetségének vezetői is, –  vagyis a buli ugyan megy, – csak a konkrét népképviselet nem.

Persze illúzióink ugyan ne legyenek, – az a kevés maszopos önkormányzat sem kíméli a népet. Tudunk csúnya kilakoltatási ügyet például Szegedről is.

Nem gondoljuk hát, hogy nagyon meghatódnának néhány számon kérő emilkétől a kétharmaddá felfújt egyharmadosok, – ám már szépen érik az idő, – hogy Magyarország majdanizálódásával úgy 30 ezer feldühödött devizahiteles és számlaadós törje rá  a Parlament díszes ajtaját az odabent ülésezgető, fontoskodó, – demokratikus naplopókra, – na, – akkor lehet majd sürgősen gatyát cserélni…

Bohun – B-R

A Szabad Riport viszontválasza Bohun megjegyzésére:

Ez úgy hangzik, mintha készülőben lenne a devizahitelesek népfelkelése. – De mióta lázad a birka, – aki arra sem képes, hogy a saját ügyében megmozduljon, s elmenjen egy otthonvédő akcióra, tüntetésre.

Majd, ha kivágják otthonából, – majd, ha tízezred magával nem lesz hová mennie… – akkor retteghetnek tőlük a fent említett nagyfiúk. – Akik majd tényleg akkor lesznek kisfiúk, s váltogathatják a nacit.

De addig, míg ez meg nem történik – a devizahiteles csak fotel-forradalmár lesz, – hiába is figyelmezteted.

Garbolczy János / Szabad Riport

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: Garbolczy János, OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.