Beszartak a jenki tengerészek az orosz vadászbombázótól – Azonnal fel is mondtak!

su24_24

A Pentagon elismerte, hogy a SZU-24-es imitált támadása, – demoralizáló hatással volt az amerikai hadihajó legénységére.

A Pentagon úgy döntött, hogy a Fekete-tengerre küldi a Donald Cook nevű hadihajót.

Az meg ment. Legénysége élvezte a jó időt, a csendes nyugalmat. Minden olyan volt, mint amit megszoktak. Bárhová is vitte őket a parancs, a szolgálat örömteli volt számukra. Morzsolgatták a szolgálati időt, hízott a bankszámla.

Szóval minden OK! volt. Szombatig. Az idilli állapotnak akkor vége szakadt. Misa ugyanis kíváncsi természetű. Szerette volna alaposan szemügyre venni a rekettyése határa közelében bóklászó valamit.

Hát Misa odaküldött egy SZU-24 es “döngicsélőt”. Csak az volt ezzel a baj, hogy a pilóták rövidlátóak voltak. De mert Misa óhaja az volt, hogy alaposan nézzék már meg azt a furcsa jószágot,(mármint az amerikai rombolót), hát jó alacsonyra ereszkedtek. Az amerikaiak panaszai szerint tán’ 150 méterre sem volt az a SZU-24-es a vízfelszín fölött.

Az ilyen látványhoz pedig nem volt hozzászokva a Donald Cook legénysége. Ekkora nagy repülőgép ilyen alacsonyan! És rajta azok a vörös csillagok?! Egyenesen nyugtalanitó! Sőt! Rémisztő!

Az orosz pilóták meg ráadásul elhatározták, hogy alaposan megnézik ezt a rombolót. Keringőztek, röpködtek körülötte-fölötte vagy másfél órán keresztül.

030420-N-6141B-009

A Pentagon szóvivője Steven Warren ezredes szerint ez a frászt hozta a Donald Cook legénységére. A derék ezredes egyenesen ijesztgetéssel vádolta meg az oroszokat, a Reutersnek adott interjújában. Ami szerinte nem egy helyénvaló dolog! A Donald Cook legénysége ugyanis nem szokott hozzá az ijesztgetéshez.

Az ezredes szerint negatívan hatott a legénység pszichológiájára ez a közeli röpködés. Néhányan besokalltak a dologtól. Nem is csoda, hogy depressziós lett jónéhány amerikai tengerész! Az átélt orosz pszichikai nyomástól. Olyannyira depressziósak lettek, hogy 27-en azonnal föl is mondtak.

Ahogy meggyőződtek arról, hogy Misa vadászbombázója elrepült, rögvest megfürödtek, lecserélték összerusnyult alsóneműiket, és közölték a hajó parancsnokával, hogy ez bizony nem járja! Nem azért szerződtek ők a hajón való szolgálatra, hogy vörös csillagos repülőgépek sokkolják őket! Ebbe még bele is lehet halni!

Ők 27-en azonnal föl is mondtak az USA hadseregének! Hiába volt a parancsnok minden győzködése. Hogy hát láthattátok fiúk, nem is volt fölfegyverkezve az a repülő (valóban nem volt), – nem használt a vigasztaló kapitányi beszéd. Azok 27-en döntöttek. Elegük volt ebből a szolgálatból. Nem azt igérték nekik, hogy bajuk is eshet!

Nincs fegyvere annak a repülőnek, rendben van. De nagy is, zajos is, meg hát az az ötágú vöröscsillag ott a szárnyain is, meg a farkán is, -hát az rettenetes!

Nekik ebből az egészből elegük van! – A Donald Cook kapitánya pedig mit tudott tenni? Mivelhogy, a beszart 27 emberrel a hajója már nem harcképes, hát irányt vett a legközelebbi román kikötő felé. Meg is érkezett minden baj nélkül, a felmondott 27-ek pedig futva távozak.

A hülye Basescu pedig azt hitte, hogy “végre komoly amerikai haditengerészeti erő” jelent meg a Fekete-tengeren. És üdvözölte örömmel a Donald Cook kikötését. Isten tartsa meg őt ebben a hitében!

Arról nincs hír, hogy Misa bocsánatot kért-e a csintalankodás miatt! Lehet, hogy perre viszik az amerikaiak a dolgot? Ráadásul tán’ biztositásuk sem volt az amerikaiaknak!

Felhasznált forrás: Andrei Chumakov – News Agency, Novorus.info – Fordítás: Bal-Rad

SzRTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.