Ne lőjetek bele népbe! – Ne engedelmeskedjetek a bűnös parancsoknak!

Szlavjanszk - Április 13.

Szlavjanszk – Április 13.

…”A kelet-ukrajnai “antiterroristának nevezett műveletekről” – a kijevi puccsista vezetők, – a CIA igazgatójával történt konzultáció után döntöttek…”

Janukovics: “A jelenlegi kijevi vezetők meg fognak bűnhődni.” – Zaharcsenko: “Provokáció készül az orosz hadsereg ellen”…

Viktor Janukovics, Ukrajna negyedik elnöke ma este váratlanul sajtótájékoztatót tartott Rosztov-na-Donuban, melynek során kijelentette, Ukrajna fél lábbal már a polgárháború állapotában van.

Janukovics

Janukovics

Janukovics kijelentette, a jelenlegi kijevi vezetők meg fognak bűnhődni. A magát elnöknek tekintő Janukovics felszólította az ukrán fegyveres egységeket, ne lőjenek bele a népbe!

Ukrajna negyedik elnöke úgy tudja, a kelet-ukrajnai “antiterroristának nevezett műveletekről” – a kijevi puccsista vezetők, – a CIA igazgatójával történt konzultáció után döntöttek, – miközben ezen régiók lakossága csak anyanyelvhasználata védelmében lépett fel. Janukovics az Egyesült Államokat vádolta meg az ukrajnai polgárháború kiélezésével.

Janukovics véleménye szerint az egyszerű emberek sora egyre rosszabbra fordul, az ország az összeomlás felé halad. A május 25-re kiírt elnökválasztást el kell halasztani, népszavazást kell tartani, és új alkotmányt elfogadni. Ez mentheti meg Ukrajnát a polgárháborútól.

Janukovics mellett megjelent a sajtótájékoztatón Vitalij Zaharcsenko volt belügyminiszter és Viktor Psonka volt főügyész is. Zaharcsenko arra szólította fel a rendőröket, ne engedelmeskedjenek “bűnös parancsoknak”. – A volt belügyminiszter úgy tudja, “provokáció készül az ukrán határ mentén állomásozó orosz hadsereg ellen.”

Echo Moszkvi – Gazeta.ru – Oroszvilag.hu – Stainless Steel Rat, – SzRTI
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.