Donbassz: ‘Készül a vihar’ – A rendőrök nem teljesítenek népellenes parancsot!

Az 'Alpha' - Fotó: East News

Az ‘Alpha’ – Fotó: East News

Miközben lassan lejár a kijevi banditakormány által egyoldalúan meghatározott 48 órás ultimátum, melyet az elfoglalt kormányzati épületek elhagyására adtak az orosz ajkú lakosságnak, – addig az ellenük kivezényelt ukrán különleges rendőri egység; az ‘Alpha’, – átállt a nép oldalára.

Egyszerűen nem hajlandók megrohamozni a demonstrálók által elfoglalt épületeket sem Donyeckben, sem Luganszkban!

“Kizárólag a törvény szerint fogunk dolgozni. Csapatainkat azért hozták létre, hogy túszokat szabadítsunk és a terrorizmus ellen harcoljunk” – mondotta az újságíróknak a különleges egység egyik parancsnoka.

Tegnap Kijevben a puccsista kormány belügyminisztere Arszen Avakov azzal fenyegetőzött, hogyha az orosz ajkú tüntetők nem távoznak a hivatali épületekből Donyeckben és Luganszkban, akkor támadást intéznek ellenük, melyben éles fegyvereket fognak használni!

Ám a néphez átállt különleges rendőri egységek, – elismerik a helyi oroszok által kikiáltott Donyecki Népköztársaság ideiglenes kormányának jogkörét, és alávetik magukat parancsaiknak.

A városban demonstrálók kitörő örömmel üdvözölték az alakulat döntését. Információk szerint a donyecki rendőrök és a demonstrálók együtt készülnek a kijevi horda támadásának elhárítására.

A barikádok tehát még mindig állnak mind Donyeckben és Luganszkban:

Szent György keresztény harcosai, - a Donyecki Népköztársaság védelmében - Donyeck - 2014. április 11.

Szent György keresztény harcosai, – a Donyecki Népköztársaság védelmében – Donyeck – 2014. április 11.

A fenti képen szereplő lovagon észrevehetünk két narancssárga, fekete csíkos szalagot, melyet egyébként sok orosz hazafin láttunk már. – Ez a Szent György Szalag. – Narancssárga szövet, fekete csíkokkal: — “A híres Szent György érdemrend szalagjának része. Ez a kitüntetés volt a legelterjedtebb valamennyi orosz katonai kitüntetés közül és a ma élőket arra emlékezteti,hogy milyen szörnyű bajt jelentenek a háborúk.

Ugyanakkor emlékeztet azoknak az egyszerű embereknek erejére és hősiességére, akik a jövő nemzedékek érdekében akár életük árán is képesek ellenállni az agresszornak.” (Ruvr.ru)

Turcsinov lövetni is képes! A donyecki oroszok fasisztának tartják a nyugati támogatással uralomra jutott kijevi puccsista kormányt. - És ennek a fenti módon a jelét is adják. - Donyeck, április 11.

Turcsinov lövetni is képes! A donyecki oroszok fasisztának tartják a nyugati támogatással uralomra jutott kijevi puccsista kormányt. – És ennek a fenti módon a jelét is adják. – Donyeck, április 11.

Luganszk - 2014. április 11.

Luganszk – 2014. április 11.

Szabad Riport / Fort András

Felhasznált források: Orosz Russia TodayOroszország HangjaBal-RadEuronewsStainless Steel Rat

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: Fort András, HÍREK, KÜLFÖLD, Szerzők | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.