Antimajdan – A Donbassz forradalma – Már küzdenek szabadságukért az ukrajnai oroszok 2.

Harkov, - Április 7-ről 8-ára virradó éjszaka. - Fotó: EPA - Oleg Shishkov

Harkov, – Április 7-ről 8-ára virradó éjszaka. – Fotó: EPA – Oleg Shishkov

A Donbassz forradalma – Harkovban is kikiáltották a Népköztársaságot!

– Kelet-Ukrajna –

Hétfőről keddre virradóan Harkovban harcok robbantak ki a kijevi cionfasiszta juntával szembefordult orosz ajkú antimajdanisták és a rendőrség között.

Az Itar-Tass hírügynökség információi szerint; “Az Illegális Ukrán Kormány belügyminisztériuma kijelentette, hogy, megkezdte a “Terrorellenes műveletet” Harkovban.” – Ez úgy nagyjából azt jelenti, hogy az oroszajkú lakosságra támadtak a nyugatbérenc kijevi kormányt által Harkovba küldött különlegesen kiképzett rendőri egységek.

A Bal-Rad-ot informáló tudósító Harkovból arról számolt be, hogy az utóbbi időkben a ‘2. Ukrán Front’ néven ismertté vált, és az önrendelkezésért -referendumért – harcoló csoport ellen a rendőrség az éjjel akcióba kezdett, miután Donyeck példájára Harkovban is kikiáltották a Népköztársaságot.

A Közigazgatási Hivatal épületét tegnap elfoglaló antimajdanisták ellen könnygázt és hanggránátokat vetett be. Az épület több ponton is kigyulladt, és lövöldözés hallatszik. Az összecsapások pillanatnyilag is zajlanak.

Tegnap kora este mintegy hatvan-nyolcvan fős orosz csoport megszállta a harkovi Tv-tornyot, követelve, hogy az ismét sugározza az orosz televiziós csatornák műsorát. (Korábban a kijevi junta rendeletet hozott az orosz televiziós adások sugárzásának tilalmáról. A példát átvették a “baráti” balti országok is.)

Az éjjel Luganszkban is összecsapások törtek ki az antimajdanista oroszok, és a városba a kijevi junta által küldött fasiszta hordák között. A kijevben székelő zsidó és nyugatbérenc hatalombitorlók nagyon szeretnék megtartani az Ukrajna fejőstehenének számitó Donbasszt, amely az ország gazdaságának eddigi alapja volt.

Az éjjeli összecsapásoknak több tucat súlyos sérültje van. Jellemző, hogy a térségbe Kijevből menesztett hordák az éj leple alatt mernek csak támadni, ám akkor válogatás nélkül törnek-zúznak-gyújtogatnak. – Viszont egyre nagyobb az oroszbarát erők szervezettsége és már az éjszakai garázdálkodás is komoly kockázatot jelent a támadók számára.

– Délnyugat-Ukrajna, – Kárpátalja –

A Bal-Rad-ot Ukrajnából rendszeresen informáló barátaink megerősítették: Délnyugat-Ukrajnában növekszik az eddig békés lakosság nyugtalansága. Ennek legfőbb oka a Nyugathoz csatlakozás árának a fizetése, amely MÁR MOST kezdi éreztetni hatását.

Ráadásul a kijevi junta által kinevezett új helytartók és sleppjük megkezdték saját kincstáruk feltöltését. Fegyveres bandák fosztogatnak, és gyárakra, üzemekre teszik rá a kezüket. Igy történt ez Ternopolban, Sztrijben, Ivano-Frankovszkban, Ungváron, és Munkácson is.

A lakossági nyugtalanságot tovább gerjeszti a keleti országrészre meghirdetett általános sztrájk is, amely nem csak gazdasági-szociális tartalmú, hanem egyre nyíltabban politikai jellegűvé válik, és terjed.

A Vereckei-hágó környékén felfegyverzett kutyás, – de közelebbről be nem azonosított hovatartozású(!) – járőrök bukkantak fel.

A délnyugati országrész helyi adminisztrációinak új vezetői érezhetően idegesek. Attól tartanak, hogy a meghirdetett általános sztrájk átterjed erre az országrészre is, és a politikai hatalmat alapjaiban fogja megrengetni.

Itar-Tass és Bal-Rad információk

B-R/SzRTI/Bohun

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.