A Jobbik apátiába esett?

„Többet várt a választástól Vona Gábor Jobbik-elnök, szerinte egyéniben azért vesztett, mert a Fidesz szállította a cigány embereket. Pártjával konstruktív ellenzéki szerepre készül. Minderről a Kossuth Rádióban beszélt hétfő reggel.” (Origo)

választási_körzetek_2014_2Az elmúlt években a választásokat mindig is erősen eltorzították, akár csalással, akár más eszközökkel. A mostani rezsim is megtett mindent, ami tőle telt, már jó előre. Átszabta a választási körzeteket, természetesen saját érdekeinek megfelelően. A reklámokat és a közmédiában való megszólalásokat is erősen „megegyelte”. A pénz és etika most sem számított.
Ezek azonban nem számítanak újdonságnak.

választási_körzetek_2010A Fidesz gondosan ügyelt rá, hogy ne méresse meg magát nyilvánosan a köztévében, ne kerülhessen sor semmiféle választási vitára, más pártok programjának megismerésére, illetve a különböző programok ütköztetésére.
Ha jól emlékszem 2006-ban volt az utolsó ilyen típus vita. Az ilyen viták egyike az 1998-as vita volt amikor Horn „megette” reggelire Orbánt. Majd később Gyurcsánnyal is így járt.

Visszatérve a Jobbikra
Vona Gábor nem lehet annyira naiv, hogy ezt nem látta előre, vagy ha ő nem, akkor legalább a tanácsadói.
A Jobbik teli van műkedvelő, alkalmatlan “képviselőkkel”, és “szakemberekkel”.
Ezért a jobbik hibát hibára halmoz úgy a külpolitikában, mint a belpolitikában. (Ezzel pontosan illeszkedik az eddigi bebetonozódott politikai műkedvelőkhöz és dilettáns pártokhoz.).

Gaudi_performansza_az EU_s_zászlóval

Egyetlen előnye, vagy lehetősége, ha felnő a feladathoz, megtisztítja magát az oda nem illőktől. Különben ugyanolyan hazug mocsárlakó marad, mint a többi mostani és hajdani parlamenti párt.
A Jobbiknak rengeteg feladata és lehetősége lenne, ha alkalmas lenne rá, ha a botránykeltés helyett valódi és hozzáértő munkát végeznie, ha erőteljes, és népakarattal egyező sokkal erősebb és szakszerűbb propagandát folytatnia. No meg, ha jobban válogatná meg, hogy kiket fogad sorai közé, és kikkel fekszik össze, illetve milyen (valóban) civil kezdeményezés mögé áll oda, mit vállal fel (viszont azt teljes erőbedobással, nem csupán propaganda megfontolásból).

A politikacsinálók – a gazdaság „marketingesei”
pénzért_magyar_állampolgárságotEzért mutat erős hasonlóságot a politikai pártok és képviselőik „eladása” a mosópor eladással.
A nyugat termék marketing stratégiája  abból áll, hogy a legyártott szemétre kell felkelteni és ösztönözni a vásárlói kedvet, ezzel együtt pedig lenyomni az ettől eltérő igényt és konkurenciát.

Ezzel szemben a politikai marketingnek a választói igényekhez igazodó politikát kellene folytatni és kitalálni.
Azonban ma a politikai marketing pontosan úgy működik, mint az úgynevezett termék marketing. A nyugati kapitalista szemetet népszerűsítik hazug reklámszöveggel és tálalják a naiv fogyasztót elcsábító csomagolásban. Közben letagadják a káros mellékhatásokat. A konkurenciát pedig válogatott eszközökkel nyomják le.

hol_van_a_sok_pénzVagyis nem a terméket igazítják a fogyasztó elvárásához, hanem a legyártott termékhez módosítják a fogyasztó igényét, – azaz, terméknek rendelik alá a fogyasztót és nem fordítva. S e közben azt hazudják, hogy ez pont ellenkezőleg történik. Hiszen a politika is a pénzről szól, még az előjelek sem változnak. A népnél van a mínusz, az kufárnál a plusz.

Segíts magadon, s az Isten is megsegít
Az átnevelés hatékonyságát mi sem mutatja jobban, minthogy a bamba nép mindig beveszi azt a maszlagot, hogy a pártok, a politikusok az ő érdekét fogják képviselni.
Megint azt kaptuk, amit eddig mindig, ugyanazok a gazemberek fosztogatnak tovább, akik eddig is közel 35 éve. Hát meg is érdemeljük. Akiket ez a 35 év elbizonytalanítana, azokat emlékeztetnünk kell, hogy e mocsárlakók jó része vagy mentoraik már kb. ’82-óta, a hatalom közelében voltak, bár akkor még az MSZMP és a KISZ környékén sertepertéltek, és csak a Soros képzés után mutatták ki a foguk fehérjét nyíltan. És ekkor árulták el az országot először.
bevettedHa pedig valaki azt gondolná, hogy ezek a fosztogatók majd önmaguktól megváltoznak, és hirtelen a saját és szűk támogatói körük érdekei helyett a haza és a magyar nép érdekében kezdenek el tenni, politizálni, úgy annál már befejeződött az agymosás és menthetetlen
Nem naivitás, hanem egyenesen ostobaság azt képzelni, hogy valaha is megváltozik a magyarság kifosztása, ellehetetlenítése, az eddigi 30 éve uralmon lévő vezető gárdával.

Ahogy a mondás tartja, segíts magadon, s az Isten is megsegít.
Ez pedig nem jelent mást, mint a józan ész használatát, önképző folyamatos tudás és műveltség bővítést, vagyis ellenállást minden kártékony szándéknak és hatalomnak. No meg kilépést a saját elefántcsont tornyunkból, nyitást a közösség felé.

Szabad Riport – Audie

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: Audie, CIKKEK, ELEMZÉSEK / ÖSSZEFOGLALÓK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.