Utcai harcok az Unió szívében – Tüntető pofájába nem fotózunk!

Euronews 2

Már az EU szócsövének számító Euronews munkatársai sincsenek biztonságban – Saját irodájuk előtt verték meg őket

– Hír, vélemény és videó –

Hír: “Megverték az Euronews operatőrét Brüsszelben, miközben a szakszervezetek tüntetésén forgatott. – írja az Euronews. – A megszorítások ellen tüntető munkások előzőleg kövekkel és füstbombákkal dobálták a rendőröket, akik vízágyúval és könnygázzal válaszoltak.

Az Euronews stábját akkor vették körül a tüntetők, amikor megpróbálták közelről filmezni a köveket dobáló fiatalokat.

– A tüntetés közvetlenül az Euronews brüsszeli irodája előtt kezdődött. Operatőr kollégámmal megpróbáltunk kimenni az utácára, hogy közelről is filmezzünk. De ekkor a tüntetők rátámadtak az operatőrre, beszorították a bejárathoz, ahol többször megütötték és megrúgták kollégámat – mondta az Euronews riportere, Zsiros Sándor.

A tüntetést egy nemzetközi szakszervezeti szövetség szervezte: 12 ország 21 érdekvédelmi csoportja vett részt rajta. Azt követelték, hogy az Európai Unió hagyjon fel a megszorító politikával. A Brüsszel központjában tartott felvonulás – ellentétben az uniós negyedben kitört utcai harccal békésen zajlott. A megmozduláson belga, francia, lengyel és spanyol munkások is részt vettek.”

Vélemény: Melyik tüntető szeretné azt, hogy az események után könnyen beazonosíthassa a rendőrség, s így eljárás alá vonják, – s komoly pénzbüntetéssel sújtsák? – Na, többek közt ezért viseltek maszkot a Majdan aktivistái is Kijevben.

Az Euronews munkatársai figyelmen kívül hagyták az egyik alapvető fotós etikai kérdést, miszerint: Diktatúrában (márpedig az EU az), – tüntető pofájába nem fotózunk, – mert azzal csak neki teszünk rosszat. – Ez egyben már üzenet is a tüntetők felé, “Nem veletek vagyunk, – a hatalom mellett állunk, s a képeink alapján titeket majd jól megbüntetnek.”

Aztán el lehet gondolkodni azon is; hogyha már a 450 milliós Unió szívében ilyenek megtörténnek, – mekkora hatással lehetnek ezek a tagállamok elégedetlenkedő népeire?

Egyvalami biztos: az Európai Unió jelenlegi struktúrája szétesőben van. – Hogy mi jön ezután, -a keleti-unió tagállamainak leválása, – teljes szétesés, – vagy még egy utolsó diktatórikus kísérlet az egység fenntartására amerikai segítséggel? – Minden azon múlik, mekkora ellenállást tanúsítanak majd Európa népei.

Részletek a fenti videóból:

Euronews – Szabad Riport / Garbolczy János

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: Garbolczy János, HÍREK, KÜLFÖLD, Szerzők | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.