Trükközhettek a frank árfolyamokkal – meggyanúsítottak 8 bankot

Svájcból manipulálták a devizaárfolyamokatA svájci versenyjogi hatóság vizsgálatot indított nyolc, Svájcban működő bank ellen, mivel feltételezhető, hogy manipulálták a bankközi devizaárfolyamokat.

A vizsgálat alanya a két legnagyobb svájci pénzintézet, az UBS és a Credit Suisse, akárcsak a Zurich Cantonal Bank, a Julius Baer, valamint a külföldi JP Morgan Chase, a Citigroup, a Royal Bank of Scotland és a Barclays bank.

A versenyjogi hatóság hétfői nyilatkozata szerint “arra utaló jeleket találtak”, hogy a bankok bizalmas adatokat osztottak meg egymással, közös árazási mechanizmust használtak és összehangolták lépéseiket, hogy manipulálják a bankközi devizaárfolyamokat.

A svájci hatóság szerint ezeknek a lépéseknek valós hatásuk volt a nemzetközi devizakereskedelemre, és elképzelhető, hogy más pénzintézetek és kereskedők is érintettek az ügyben.

A Credit Suisse már reagált is a versenyjogi hatóság vádjaira. A pénzintézetet “elképesztette” a meggyanúsítás, amely a Credit Suisse szerint “nem helyénvaló és káros a jó hírnevükre”. – (Privátbankár.hu)

Bal-Rad komm: Megmondtuk mi már ezt nemhogy hónapokkal, de évekkel ezelőtt. A Bal-Rad és társoldalunk a Szabad Riport, nem egy cikket szentelt már ennek a témának, – számtalanszor kimondva már, amit végre csak elismernek hivatalos helyeken is: A BANKOK CSALTAK!

Átvertek több százezer, de inkább több millió embert, amiért nemcsak anyagi felelősségük van, – de büntetőjogi is. Elvárjuk az új kormánytól, hogy el is indítsa a büntetőjogi eljárásokat a bankok ellen!

B-R

deviza-fotc3b3-akontroll-huSvájcból manipulálták a magyarországi devizaárfolyamokat

A Szabad Riport kiegészítése: Alább kattinthatnak azokra az anyagokra, melyeket fentebb említett kollégánk, – bizonyítékául annak; bizony a BANKOK CSALTAK!

Már 2 éve megmondtuk, de csak most érik a botrány – Svájcból manipulálták a devizaárfolyamokat

eveline-widmer-schlumpf-a-svc3a1jci-pc3a9nzc3bcgyminiszterSvájci pénzügyminiszter: a svájci bankok manipulálták a devizaárfolyamokat

Százhúszszoros volt már az induló kamat is, – a devizahitelekre

Az évszázad pénzügyi csalása a devizahitelezés – Újratöltve

Nemzetközi pénzügyi botrány bontakozhat ki, – a magyarországi devizahitelezésből

SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.