Ingyenmunka feltételével bérelhető önkormányzati lakások Kőbányán – De mi a helyzet az eddig kilakoltatottakkal?

– Hír és vélemény –

– Bérelhető lakások helyreállítási kötelezettséggel – megtekinthetők április 1-jén –

Hír: A Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének Népjóléti Bizottsága a lakásokról és a nem lakás céljára szolgáló helyiségekről szóló 32/2012. (IX. 24.) önkormányzati rendelet alapján az alábbi üresen álló önkormányzati lakásokat kívánja helyreállítási kötelezettséggel bérbe adni:

10013306_707241435965044_1474879585_n

Az üres lakások a jelzett időpontokban megtekinthetők, a lakások műszaki állapotáról és a helyreállítási kötelezettségről a Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. munkatársai további felvilágosítást adnak a helyszínen. A lakások állapotáról szóló írásos tájékoztatók (alaprajz, költségvetés, műszaki leírás) megvásárolhatók az Ügyfélszolgálat Irodán. (1102 Budapest, Szent László tér 2-4.). A bérbevételre vonatkozó nyilatkozatot 2014. április 9-én 16 óráig kell leadni az Ügyfélszolgálati Irodán azoknak, akiknek lakásigénylését önkormányzatunk nyilvántartásba vette.

Forrás: Kőbánya.info

A Szabad Riport véleménye: Itt valami nem kerek. A kőbányai önkormányzat szociális érzékenységéről már megbizonyosodtunk nem egyszer, például a tavalyi erőszakos kilakoltatási botrányok kapcsán:

s6300002

Erőszakos kilakoltatás – 11 gyermekes család hatósági kilakoltatása az önkormányzati bérlakásukból, egyetlen otthonukból, – mely kilakoltatást a tulajdonos X. kerületi önkormányzat rendelte el, a család tekintélyes számlatartozásaira hivatkozva. 2013. június 11. – Budapest, X. kerület (Kőbánya), Kápolna utca 13. – Fotó: SzRTI

És meg is kérdezzük; akiket eddig kilakoltattak, azoknak vajon felajánlották-e ezeket a fent említett lakásokat?

Vagy csak simán ingyenmunkát szeretnének a lakhatásért cserébe, – mert mi másnak nevezhetnék az un. felújítási kötelezettséget?

És azért megkérdezzük azt is; – ha már az új bérlők felújították az önkormányzati lakást a saját erejükből és pénzükből, – maradhatnak-e ott továbbra is? – Vagy hirtelen “véletlenül” a fizethetetlen kategóriába emelkedik a lakás rezsije? (Hiszen megnövekedett az értéke a felújítást követően). – S ezt már nem tudja fizetni a bérlő. – Így lényegében saját maga alatt vágta a fát.

Szép kis csapda igérete ez. – De lehet persze, nem így lesz. (Nincs helyzet, amin ne lehetne rontani még). – Hát mi már csak ennyire hiszünk a kilakoltató pénzéhes kőbányai önkormányzatnak.

SzRTI

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: BELFÖLD, HÍREK, OTTHONVÉDELEM, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.