Kárpátalja magyarsága nem akar háborúzni Oroszország ellen!

Bal-Rad információ: “Csapi ukrán informátorunk kijelentette: “Ez a háború, – ha háború lesz, – a kijevi felforgatók és a galíciai szakadár banda háborúja, amihez nekünk semmi közünk!”…

Apáti István jobbikos képviselő hírének jártunk utána. Apáti úr állítása szerint, Kárpátaljáról tömegesen menekülnek a katonaköteles korú magyar férfiak Magyarországra.

Ma hajnali telefonos érdeklődésünkre szolyvai informátorunk elmondta; hogy az “elrendelt” tartalékos mozgósítás hírére, – Szolyváról legalább tucatnyi magyar nemzetiségű férfi indult Magyarországra. Nagyszőlősről hasonló információt kaptunk, de Nagybereznáról is ilyen mozgolódásról kaptunk hírt. Beregszászi kapcsolatunk arról számolt be, hogy a környék településein eluralkodott a félelem, és már szombaton több mint száz magyar nemzetiségű férfi vágott neki Magyarországnak.

Harangláb-Lónya határátkelőn, tegnap szinte csak magyar férfiak jöttek át Magyarországra.

Csapon és Ungváron is készülődés van. Ungvárról azt a hírt kaptuk, hogy többen Szlovákia felé vették az irányt, míg Nagydobrony és környéke férfinépe csomagol.

(Egy MTI hír szerint is; az átlagosnál nagyobb volt a Magyarország felé irányuló személyforgalom valamennyi ukrán-magyar határátkelőn, Magyarország irányába!)

Kárpátalja szinte minden területén aggodalom érezhető, minden nacionálé körében, és nagyon sok ukrán nemzetiségű férfi is a távozás gondolatát forgatja fejében. – Ezzel együtt megerősödött a Románia irányába történő kilépő személyforgalom is.

Aggasztó jel, hogy a mozgolódásra felfigyeltek az ukrán szeparatisták is. Félő, hogy “ellenlépéseket” fognak tenni. Idáig meg nem erősített hírek szerint Huszt térségében közúti ellenőrzőpontokat létesítettek, a “dezertőrök” visszatartására.

A magyar határ közvetlen térségében, sok magyar család felkészült Ukrajna elhagyására.

Csapi ukrán informátorunk kijelentette: “Ez a háború, – ha háború lesz, – a kijevi felforgatók és a galíciai szakadár banda háborúja, amihez nekünk semmi közünk!”

Bal-Rad információ

SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK, KÜLFÖLD, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.