A nemzetközi sajtó is felfigyelt, – a magyarországi szegénység halálos áldozataira

…”Február közepéig 112-en, majd tavaszig még 3-an, összesen 115-en haltak meg hazánkban, fagyásból és kihűlésből adódóan. – Egy mediterrán télen. – Milyen tömeges pusztulás lett volna akkor, ha nem ilyen enyhe, hanem igazán kemény a tél, -10-20 fokkal? – Sajnos nem a kormány, hanem Isten mentett életeket!…”

A fenti és lenti képeken látható oldalak spanyol, német és angol nyelven tájékoztatják a nemzetközi közvéleményt, – a Magyarországon az elmúlt télen történt, – szegénységből eredő fagyásos, illetve kihűléses halálesetekről. – A Magyar Szociális Fórum információi alapján.

Február közepéig 112-en, majd tavaszig még 3-an, összesen 115-en haltak meg hazánkban, fagyásból és kihűlésből adódóan. – Egy mediterrán télen. – Milyen tömeges pusztulás lett volna akkor, ha nem ilyen enyhe, hanem igazán kemény a tél, -10-20 fokkal? – Sajnos nem a kormány, hanem Isten mentett életeket!

Az alábbiakban a Magyar Szociális Fórum eredeti szöveges tájékoztatóit olvashatják, melyekből a fenti nemzetközi média az információkat merítette:

1. Február közepéig 112-en fagytak meg Magyarországon

…”Az állami irányítású média kizárólag a külföldön történt fagyhalál esetekről ad hírt, a hazai tömeges pusztulás fölött szemet huny, és úgy kezeli, mintha meg sem történt volna…”

A Magyar Szociális Fórum vasárnap friss adatokat tett közzé a fagyhalál alakulásáról. Az emberi jogokért küzdő mozgalom jelentése szerint 112-re emelkedett azoknak az embereknek a száma, akik tavaly ősz és 2014. február 13. között Magyarországon megfagytak.

Az MSZF előző, január 30-i adatszolgáltatása óta, mely 88 életvesztésről számolt be, 24 embertársunk szenvedett fagyhalált.

Rendkívül megnőtt azoknak az aránya, akik saját fűtetlen otthonukban hűltek ki. Arányuk 58 százalékot mutat, hiszen 14-en haltak meg saját otthonukban, köztük öt nő. Hárman közterületen, azaz a szabad ég alatt fagytak meg. Mindhárman férfiak voltak. További heten kórházba szállításuk közben, vagy kórházba kerülésük után hunytak el, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

A Magyar Szociális Fórum arról is beszámolt, hogy az állami irányítású média kizárólag a külföldön történt fagyhalál esetekről ad hírt, a hazai tömeges pusztulás fölött szemet huny, és úgy kezeli, mintha meg sem történt volna. Az MSZF a tömegtájékoztatás politikai befolyásolásának tulajdonítja a tények elhallgatását, és az életvédelem szempontjából felelőtlennek tartja a kormány magatartását.+++ (Magyar Szociális Fórum)

2. Korábbi információk tél közepéről, amikor még az áldozatok száma nem haladta meg a 100-at:

Cenzúrázzák a fagyhalálos eseteket az állami médiában – Arat a fagyhalál – 88 áldozat –

“Az MSZF meggyőződése szerint; a szolidaritás életeket menthet meg.”

Az igen enyhe január elejei időjárás dacára 12-en szenvedtek kihűléses halált Magyarországon. Velük együtt 88-ra emelkedett a fagyhalál áldozatainak száma tavaly ősz és 2014. január 26. között – jelentette a Magyar Szociális Fórum csütörtökön.

Közterületen, azaz a szabad ég alatt 25 embertársunk lelte halálát, fűtetlen otthonukban pedig ugyancsak 25-en hűltek ki. További 38-an kórházba szállításuk közben, vagy kórházba kerülésük után hunytak el, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

A Magyar Szociális Fórum ismételten arra kérte a közszolgálati média irányítóit, hogy szakítsanak évek óta tartó közönyös magatartásukkal, és adjanak hírt az idén is pusztító fagyhalálról, mert ezzel maguk is mozgósítják a lakosságot a fokozott odafigyelésre. Az MSZF meggyőződése szerint; a szolidaritás életeket menthet meg.

Döbbenten tapasztaljuk, hogy az állami szerkesztőségeknek megtiltották, hogy foglalkozzanak a fagyhalál esetek számának és összetételének alakulásával. Minden erőfeszítésünk ellenére nem oldották fel a cenzúrát. A kormány irányítása alatt álló média négy év óta nem ad hírt a tömeges pusztulásról.

Az emberi jogokért küzdő szervezet felidézte a 4 évet felölelő adatokat máig bezárólag. Eszerint:

2010-2011 telén több mint 400-an fagytak meg,
2011-2012 telén 330-an szenvedtek fagyhalált,
2012-2013 telén csaknem 300 fagyhalál eset történt,
2013-2014 telén eddig 88-an távoztak az élők sorából kihűlés következtében.+++

Források: El Confidencial, – Sachsische Zeitung, – News At, – Europe Online Magazine, – The Budapest Beacon,Magyar Szociális Fórum

Szabad Riport

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK, KÜLFÖLD, OTTHONVÉDELEM, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.