A kapitalizmus áldozatai – Stiaszni Éva

Stiaszni Éva portréja a sírja tövében 2011. október 26-án

Stiaszni Éva portréja, a sírja tövében, – 2011. október 26-án – Fotó: SzRTI

…”A Kapitalizmus Áldozatainak Emlékfala…”

Miközben a jobboldali politikai elit és uralkodó osztály, a “Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjának” nevezett napon, – nagy páncélozott luxus autóin a “Terror Házába” vonul, – addig mi a magyar nép fiai és leányai, akiket egyáltalán nem bántott az a burzsujok által annyira rettegett kommunizmus sőt, inkább adott nekünk; állást, lakást, olcsó élelmiszert, közbiztonságot…

Mi, ma a “Kapitalizmus Áldozatainak a virtuális Emlékfalát” építjük fel.

Az egyszerű ember tisztelettel emlékszik a saját halottaira, – közeli hozzátartozóira, barátaira, ismerőseire, – mindenkire, – akiket a piszkos kapitalista rendszer és annak hiénái; többek között a bankok és a végrehajtók öltek meg.

Mi most Stiaszni Évára emlékezünk, aki a saját kilakoltatása közben vesztette életét.

2011. október 6-án, délelőtt rendőri kisérettel érkezett a végrehajtó, – Stiaszni Éva metróvezető munkásnő, – erőszakos kilakoltatására.

Az esemény tanúi elmondták, hogy a végrehajtó rátörette az ajtót a lakásban tartózkodó kétségbeesett asszonyra, aki látván a szobájába betörő idegeneket, a hatalmas sokk hatására, levetette magát a kilencedik emeletről.

Stiaszni Éva 51 évet élt. Metróvezetőként rengeteget dolgozott, de ennek ellenére ő is, akárcsak több mint egymillió sorstársa, a frankhitel őrület csapdájában vergődött. A kilakoltatási moratórium megszüntetését követően, a bankok által javasolt kvótarendszer bevezetése után, a fizethetetlen tartozások miatt elárverezték a feje felől a lakást.

Stiaszni Éva sírja és Császti Ferenc végrehajtó

Balra: Stiaszni Éva sírja 2011. október 26-án az Óbudai temetőben. – Jobbra: Császti Ferenc, önálló bírósági végrehajtó, a Magyar Bírósági Végrehajtói kamara ügyvezető elnöke. – Stiaszni Éva kényszerkilakoltatását, – Császti Ferenc végrehajtói irodája végezte.

Ez az eset hatalmas társadalmi felzúdulást váltott ki, és több társadalmi szervezet is kifejezte felháborodását a végrehajtás embertelensége miatt. A kilakoltatást; Császti Ferenc önálló bírósági végrehajtó, a Magyar Bírósági Végrehajtói kamara ügyvezető elnökének, a végrehajtói irodája végezte.

2011. október 26-án, – több száz ember követte utolsó Útjára Stiaszni Évát.

Azok, akik a halálba kergették, még mindig élik világukat. De már nem sokáig…

***

A Kapitalizmus Áldozatainak Emlékfala

A Kapitalizmus Áldozatainak Emlékfala 10

A Kapitalizmus Áldozatainak Emlékfala

Tisztelt olvasóink! A Kapitalizmus Áldozatainak Emlékfalára várjuk mindazok neveit, akik a kapitalista rendszer áldozatai lettek. – Akik kilakoltatások közben haltak meg, – akik kilakoltatás után hajléktalanként megfagytak, – akik éhen haltak, – akik nem tudták kivárni a “Várólistát”, míg megoperálják őket, – akiknek nem volt pénzük gyógyszerre, – fűtésre, – jobb életre.

A piszkos kapitalizmus áldozatai ők mind.

Kérjük, a nevek mellé írják oda az áldozatok rövid történetét is! – Elérhetőségünk az impresszumban.

Az Emlékfal egyelőre csak a virtuális térben létezik, – ám nemsokára eljön az idő, amikor valódi, térbeli emlékművet is emelhetünk a kapitalizmus áldozatainak.

Szabad Riport / Fort András

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: CIKKEK, Fort András, JEGYZETEK, RIPORTOK, Szerzők | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.