A csapi vámparancsnok vallatása és lemondatása – Videó

Vallatás 4

Az elfogott vámparancsnok vallatása, a radikálisok által elfoglalt megyeháza  irodájában. A falon a “Jobb Szektor” egyik jelvénye látható.

Korábban írtuk, hogy; “Tisztogatásba kezdett Kárpátalján a Jobb Szektor. A radikális ultranacionalista szervezet lefogta, és egy lámpaoszlophoz kötözte Csap Vámhivatalának parancsnokát.

A celluxszal gúzsba kötött Szerhij Harcsenkót a mellére tűzött “A vámhivatal korruptja” felirattal az ungvári megyeháza előtt tették közszemlére… A parancsnokot korrupcióval és egyéb visszaélésekkel gyanúsítják.

Elfogták a Csapi Vámhivatal parancsnokát

Közszemlére tették a gúzsba kötött, korrupcióval vádolt vámparancsnokot.

Harcsenkót jelenleg már a megyeháza egyik helyiségében tartják őrizetben…”

Az alábbi videó, a vámparancsnokság vezetőjének vallatásáról és lemondatásáról készült, – a radikálisok által elfoglalt megyeháza egyik irodájában. Látni lehet, hogy a vámparancsnok nem önszántából, hanem kényszer hatására cselekedett.

Ez a kisfilm azt mutatja be, ahogyan Szerhij Harcsenko “töredelmes vallomást” tesz (sic!), – az ukrán-magyar határforgalmat is ellenőrző vámhivatalt behálózó korrupciós rendszerről. Azt is elárulta, hogy a vesztegetési összegek miképpen vándoroltak át a kijevi kormányhivatalnokok zsebébe, egyenként megnevezve az érintetteket…

Nos, azon is el kellene gondolkodni, hogy vajon miért volt egyik elsődleges célpontja a jobboldali radikálisoknak, a csapi vámparancsnok?

Persze mindenki tudja, hogy Ukrajnából az Unió felé irányuló cigaretta csempészet, ezen a határon jutott át… valahogyan.

Na, de bántotta a jobboldali radikálisok szemét az unióba irányuló csempészet? Kárpátalja lakosságának ez nem okozott kárt, – az áruk illegális átjuttatása inkább hasznot hozott a kisembereknek, – a határ mindkét oldalán.

Ez az illegális kereskedelem, az Uniónak jelentett igazából hátrányt. A határ innenső oldalán tiltottnak számító dolgok; cigaretta, üzemanyag, s egyéb áruk titkos csempészete miatt.

S ha már így lefogták az engedékeny és a radikálisok gyanúsítása szerint, és feltehetőleg valóban korrupt vámhivatali parancsnokot, – az kinek is lesz igazán jó? – Kinek is lesz igazán jó, ha ezáltal netán megszűnik az illegális kereskedelem, mondjuk ki; a csempészet, a határ mindkét oldalán? Talán a helyi kárpátaljai törvényesség helyreállításának, – vagy inkább az unió gazdaságának, – mint például a magyarországi dohány, üzemanyag, vagy egyéb konkurens áruk kereskedelmének?

Nos, senkinek. Mert ez a magyar vámosokon éppen úgy múlik, mint az ukránokon, – s egy, a helyi viszonyokban jártas kollégánk elmondása szerint; a vámparancsnok elfogatása, látványos vallatása és lemondatása, – inkább populista jellegű dolog volt. Hogy a nép kedvében járjanak.

Mert Kárpátalján az a szó, hogy vámos, egyet jelent a gazdag, – pontosabban a gazdag és korrupt jelentéssel. – De kollégánk szerint ezek után sem fog változni semmi, – Harcsenko helyére majd betesznek egy másik ugyanilyen, ha nem még korruptabb vámparancsnokot. És a nyüzsgés ugyanúgy folyik majd tovább, a határ mindkét oldalán…

De nem is itt van a fő hangsúly! Hanem Kárpátalja geopolitikai helyzetén. A Nyugat-Ukrajnát, (s ezzel együtt Kárpátalját), elfoglaló szélsőségesek számára, – az elsődleges prioritást nagy valószínűséggel, – az ezeken a területeken, – keletről-nyugati irányba keresztül futó gázvezetékek, – totális ellenőrzése jelenti.

A fenti két térképen világosan látható, hogy Nyugat-Ukrajnából négy helyen lépnek ki gázvezetékek az Unió területére. 1. Lvov közelében, Galíciából Lengyelországba, 2. Ungvár közelében Kárpátaljáról Szlovákiába, 3. Magyarországra, 4. és délre, Romániába. – Ilyen stratégiai jelentősége van tehát Nyugat-Ukrajnának, de elsősorban Kárpátaljának.

Milyen szándékot is jelez a Jobb Szektor részéről ezen gázvezetékek fölötti ellenőrzés az Unió felé? Zsarolást vagy kedvezményezést? – Esetleg mindkettőt?

A Jobb Szektor, az ukrán nép szabadságát fennen hangoztatva, – ismét csak az EU-nak kedvezett.

Szabad Riport Tudósító Iroda

Videó forrása: Телекомпанія М-студіо

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK, KÜLFÖLD, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.