Ukrajnai ellenzék: hatalmat bármi áron!

'Maidenjugend' -

‘Maidenjugend’ – Bebolondított kisgyerek a kijevi Majdan lángoló barikádján – Fotó: Rozsdamentes acélpatkány.

…”Az ellenzék egyetlen igazi célja; a kizárólagos hatalom bármi áron való megszerzése. Elgondolásaikban az emberek jóléte, a normális élet, a szociális biztonság az utolsó helyen állnak…”

“De facto, az egységes ország már nem létezik” – mondotta Alekszander Zubcsevszkij, az Ukrán Kommunista Párt (KPU) zaporozsjei titkára, a keddi és a szerdai ukrajnai eseményeket kommentálva.

Ukrán Kommunista Párt logo“A bekövetkezett események igazolják mindazokat a félelmeket, amelyeket a kommunista párt már régóta hangoztatott. Átléptük azt a vonalat, amin túl már csak a polgárháború van. A békés visszaút már túl bonyolult” – jelentette ki.

“Kedden a világ tanúja lehetett annak, amint az ellenzék kezdeményezte és szervezte, az áldozatokat követelő összecsapásokat. Az utcai bandák vezérei a vágóhídra vezetik az embereket.

“Békés tüntetésük” zavargásokba, gyilkosságokba torkollott. Követelik az alkotmány megváltoztatását, ám kizárólagos céljuk a hatalom megszerzése. Megjegyzem, hogy nem is adtak lehetőséget kedden a parlamentnek, hogy ülésezzen. Ők voltak azok, akik a saját követeléseik megtárgyalását megakadályozták. Akkor hát hogyan tovább?” – tette fel a kérdést Alekszander Zubcsevszkij.

Az ellenzék egyetlen igazi célja; a kizárólagos hatalom bármi áron való megszerzése. Elgondolásaikban az emberek jóléte, a normális élet, a szociális biztonság az utolsó helyen állnak.

Mindez mára odáig vezetett, hogy de facto, az ország két részre szakadt.

Lvov Lemberg, 2014. február 19.

Lvov (Lemberg), 2014. február 19. – A Nyugathoz ‘csatlakozni vágyó békés’ tüntetők, – tankelhárító ágyúkat állítottak fel a barikádon. – Forrás Bal-Rad.

Alekszander Zubcsevszkij szerint a jelenlegi helyzetből az egyetlen kivezető út, a rendkívüli állapot bevezetése. Csak így lehet megállítani a káoszt és a polgárháborút.

A kommunista párt szükségesnek tartja az azonnali alkotmánymódosítást, és a kormányváltást.

Nincs más lehetőség, hogy megmentsük az ország egységét. Politikusaink meg kell hogy értsék ezen lépéseknek a szükségességét, mert csak így lehet megmenteni az országot és a népet, – ellenkező esetben; az események a “Jugoszláv forgatókönyv” szerint alakulnak!” – jelentette ki Alekszander Zubcsevszkij

KPU/Zaporozsje – Bal-Rad – SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.