Nukleáris veszély Európában? – Radikális banditák kezén egy ukrán atomerőmű

Békés tüntetők a kijevi  Függetlenség teréről 2014 Február 20. Fotó Reuters Maks Levin  Forrás rt com

“Az ukrajnai ellenzék elfoglalta a Rivnei atomerőművet” – írta az Oroszország Hangja. Majd így folytatta:

“Ma reggel a “békés tüntetők” stratégiai objektumot foglaltak el – atomerőművet Rivne városában. Az erőmű megrohamozása után, az aktivisták elfoglalták az adminisztratív blokkokat, felgyújtották a levéltárat és a fő szervert.

Most ellenőrzésük alatt tartják a terület fő energiaforrását, de nem tudják, mit kezdjenek vele…” – fejezte be az Oroszország Hangja, s ezt rajtuk kívül nem is hiszi el senki.

A radikális banditák, nagyon is jól tudják, hogy mit kezdjenek az atomerőművel. Nem kell különösebben érteniük hozzá, mert egy ilyen stratégiai fontosságú objektum zsarolásra kitűnően alkalmas!

Egyrészt kezükben észak-nyugat Ukrajna szinte teljes energiaellátása, – már, ha értenek hozzá, – de ezen kívül kezükben a nukleáris fűtőanyagok, – melyekkel iszonyú pusztítást vihetnek véghez Nyugat-Ukrajnában, de még az Európai Unió területén is. – Ha úgy gondolják, – vagy csak egyszerűen nem értenek a nukleáris technológiához.

Bármi is a szándékuk, az elbánás velük szemben megváltozik. Már nem köztörvényes radikális banditák, – mivel elbizakodottságukban átlépték a kritikus határt, – egy stratégiai fontosságú állami létesítmény erőszakkal való elfoglalásával.
Innentől már terroristáknak minősülnek.

*A Rivnei atomerőmű működésében már eddig kétszer jelentkeztek zavarok, mind a két esetben 2008-ban.
Első esetben; június 10-én, közép-európai idő szerint 11 óra 10 perckor szivárgást észleltek a hermetikusan zárt térben…
Második esetben; július 25-én, az atomerőmű harmadik reaktorában a gőzfejlesztő vízszintje lecsökkent és az ezt követő riasztás automatikusan leállította a reaktort. (Forrás: karpatinfo.net)*

Nos, – ez az erőmű került hozzá nem értő agresszív banditák, – immáron terroristák kezébe.

28 éve, Csernobil óta, – nem volt ilyen közel Európa, – a nukleáris katasztrófához.

A  Rivnei atomerőmű

Szabad Riport

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.