Heves lövöldözések Kijevben – Ez már háború!

Heves lövöldözések Kijevben 2

Kijevben, közvetlenül a Függetlenség terére néző lakásban élő informátorunk szerint rendőrök NEM láthatók a téren.

Ott viszonylag “nyugodt” a helyzet, ám a mellékutcákban “sztálingrádi” állapotok uralkodnak. Senki sem tudja, hogy ki-kire lő, – de heves lövöldözések zaja hallatszik.

“Az összecsapások kiújulásának hatására, az ukrán kormány ma éles lőfegyverekkel szerelte fel a rohamrendőrséget” – jelentette be Szergej Burlakov, a belügyminiszter szóvivője csütörtök délután.

Arról eltérnek a hírek, hogy hány áldozat van, de valószínűleg 17 és 22 között lehet a halottak száma csak a mai napon. Ukrajnában olyan hírek is terjengenek, hogy 30-nál is több áldozata van eddig, a mai összecsapásoknak.

Ez már háború! Helyszíni videó:

Egész Ukrajna vérzik!

Ma összeült az Ukrán Parlament is. Úgy tudni, legalább tíz kormánypárti képviselő is támogatja, hogy ma ülés legyen. Kijev polgármestere bejelentette, hogy kilép a kormányzó Régiók Pártjából, de előtte még utasítást adott, hogy indítsák újra a napok óta álló metrót.

Kárpátalján a tüntetők mellé állt a helyi rendőrség. A vezető tábornok Ungvár főterére vezényelte a megyei rendőrség közelben lévő székházából a tiszti és legénységi állományt, közte a belügyi csapatok és a Berkut különleges egység tagjait, akik a tömeg előtt felsorakozva hűséget fogadtak a népnek.

A zömmel oroszok lakta keleti országrészben, – viszont az ellenzéket támadják a kormányhoz hű erők. Odesszában a Haza (Batykivscsina) és a Klicsko-féle Ütés (Udar) ellenzéki pártok irodáit gyújtották fel. Állítólag Molotov-koktélok maradványait is találtak a helyszínen.

Heves lövöldözések Kijevben 1

Bal-Rad – SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.