Európa közepén ütközet zajlik – Szüntessék be a vérontást!

Európa közepén ütközet zajlik Fotó ЕРА

Oroszország felszólítja az ukrán ellenzéket, hogy szüntesse be a vérontást

…”Az orosz fél követeli, hogy a „tér” a (Majdan) vezetői, – állítsák meg a vérontást országukban, haladéktalanul, fenyegetések és ultimátumok nélkül újítsák fel, a törvényes hatalommal folytatott párbeszédet…”

– Az Orosz Külügyminisztérium nyilatkozata –

Az orosz külügyi tárca a kijevi harcokat követően, – külön nyilatkozatot tett közzé az események kapcsán:

Kijevben és több ukrajnai városban az éjjel az ellenzék nevében fellépő radikális erők bűnös tevékenységének következtében vér folyt. Halálos áldozatok és sebesültek vannak, mind a polgári lakosság, mind az állam törvényes érdekeit és a jogrendet védelmező rendfenntartó erők körében.

Ukrajna nyugati megyéiben oda fajultak a dolgok, hogy a radikálisok a rendőrség, ügyészség, katonai alegységek épületeit foglalták el. Garázdálkodó ifjoncok rendőröket, katonákat sértegetnek és támadnak, akik között több tucatnyian megsérültek. Mára már nyilvánvaló, hogy a hatalom erőszakos megkaparintására irányuló kísérletről van szó.

Felháborodást vált ki az, hogy a radikálisok cselekedeteire nem reagálnak az ellenzék vezetői, akik a demokrácia és az európai értékek melletti elkötelezettségre vonatkozó demagóg szólamok leple alatt, – szemet hunynak a „barna” forradalom felett.

Nem látjuk az európai politikusok és struktúrák világos reagálását sem, ezek nem hajlandók beismerni, hogy a radikális elemek lépéseiért a felelősség, – az ellenzéket terheli Ukrajnában.

Szüntessék be a vérontást! Fotó ЕРА

Az orosz fél követeli, hogy a „tér” a (Majdan) vezetői, – állítsák meg a vérontást országukban, haladéktalanul, fenyegetések és ultimátumok nélkül újítsák fel, a törvényes hatalommal folytatott párbeszédet.

Ukrajna Oroszország számára baráti testvérország, stratégiai partner, és mi minden befolyásunkat arra használjuk fel, hogy az országot béke és nyugalom uralja.

Forrás: Oroszország hangja

Összeállította: Szabad Riport Tudósító Iroda

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.