Kijev vérzik! – Ez történt ma 1. – Bal-Rad

Kijev 2014 február 18

Kitört Ukrajnában a polgárháború?

A kormányzó Régiók Pártjának képviselői az oldalsó bejáratokon keresztül elhagyták kedden a kijevi parlamentet, amelyet a felforgatók elkezdtek ostromolni.

Eközben a bűnözőkből összeverbuválódott csőcselék a kormányt kívülről támogató kommunista képviselőket megakadályozta abban, hogy ők is elhagyják az üléstermet. A vandál erőszaktevők követelik, hogy a Régiók Pártjának képviselői térjenek vissza, és hozzák meg azokat a döntéseket, amelyeket ők követelnek.

Ellenzéki képviselők állítják, szemtanúi voltak annak, hogy rohamrendőrök pisztollyal lábra célzott lövéseket adtak le a pusztítókra. Az összecsapások a parlament körül több utcára kiterjedtek. A belügyiek oldalán kormánypárti demonstrálók is bekapcsolódtak a hordák elleni harcba.

Leszakadt a keze egy banditának.

Ma reggel a vandálok felgyújtottak a kijevi parlamentnél egy rendőrségi teherautót, amely elzárta a parlamenthez vezető utat, a kormányzó Régiók Pártjának székházába pedig Molotov-koktélokat és köveket dobáltak, betörve az épület több ablakát.

Közben már legalább tíz felheccelt nyugatbérenc sérült meg a rendőrökkel folytatott összecsapásban. Egy fiatal férfinak egy rendőr által elhajított gránát csuklóból leszakította a kezét. A felheccelt banditák behatoltak a kormánypárt székházába, egyesek attól tartanak, hogy a parlamentet is elfoglalják, ahol plenáris ülése lett volna.

Helyszíni jelentések szerint a vandálok kövekkel dobálják a rendfenntartókat, akik válaszul könnygázt, fény- és hanggránátokat vetettek be, és gumilövedékeket lőnek a tömegbe. A Reuter brit hírügynökség fotóriportere gránáttól sérült meg a mellkasán, két nőt pedig gumilövedékek sebesítettek meg.

Tegnap este Vitalij Klicsko és Arszenyij Jacenyuk Berlinbe rohantak, ahol találkoztak Angela Merkellel, és a német kormány támogatását kérték hatalmi ambícióik eléréséhez.

A jelek szerint Ukrajnában döntéskényszer állt elő! Bármily nehéz is, de ki kell jelenteni: UKRAJNA A POLGÁRHÁBORÚ KÜSZÖBÉT KÉSZÜL ÉPPEN ÁTLÉPNI!

Kijev vérzik!

Mintegy kétezer briganti csapott össze Kijevben a rohamrendőrökkel a parlament épületénél.

Helyszíni jelentések szerint a felheccelt horda botokkal, Molotov-koktélokkal támadt a rendfenntartókra, akik válaszul könnygázt, fény- és hanggránátokat, vízágyút vetettek be, valamint gumilövedékeket lőttek a tömegbe.

Egyes közlések alapján mindkét oldal használt lőfegyvereket is. Az egyik tévétársaság élő közvetítése alatt látható volt egy bandita, aki pisztollyal lövöldözött. A belügyminisztérium közzétette, hogy a vandálok lőfegyverekkel támadtak.

A Bal-Rad értesülései szerint országszerte növekszik a feszültség. Kárpátaljáról is megerősítették, hogy az ungvári, a munkácsi, és a nagyszőlősi járásban megerősített rendőri jelenlét tapasztalható, viszont a hangulat nyugodt, az élet a szokásos mederben zajlik.

Frissítés:

Kijevből 16 óra 30-kor kapott információink szerint a halottak között két nő van, akik a Régiók Pártjának felgyújtott irodájában dolgoztak alkalmazottakként. A banditákat a Szvobodához tartozók közé sorolják.

Bal-Rad

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.