Kádár gyermekkori háza már az enyészeté? – Ingyen odadaadnák bárkinek

Kádár kisgyermekkori háza ma már az enyészeté 2

“Egy korszak névadója volt, a kultikus kapolyi épület most mégis omladozik. A helyi önkormányzatnak ingyen odaadnák a vályogházat, de lehet, hogy még így sem kell nekik” – írja a Kapos.hu.

Az oldal szerint: “Nem kell senkinek Kádár János szülőháza…” – (SzRTI helyesbítés: a kapolyi parasztház Kádár – születési nevén; Csermanek, – János gyermekkori háza volt, ahol az eredetileg, az 1912-ben Fiumében született Kádár, – itt Kapolyon 1918-ig nevelőszülőknél nevelkedett. 1918-tól kezdve, 6 éves korától már Budapesten élt).

A Kapos.hu úgy tudja, hogy; “A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő kilenc éve kezeli a kapolyi ingatlant, de hiába írtak ki rá több árverést is, nem érkezett vevő. Az önkormányzatnak úgy tűnik még ingyen sem kell a romos vályogház, ugyanis rengeteg pénzt kellene rákölteni.”

Mi pedig úgy gondoljuk: Nem létezik, hogy nem kellene ingyen senkinek az Öreg kisgyermekkori háza. Valamit nagyon eltoltak ezzel az üggyel kapcsolatban, – de legfőképpen az erről szóló kommunikációt. Ahogyan a fenti riportban is eltévesztették az alapvető információkat.

Kádár kisgyermekkori háza ima már az enyészeté 1

Kádár kisgyermekkori háza ma már az enyészeté 3

Kádár kisgyermekkori háza  ma már az enyészeté 4

Kádár kisgyermekkori háza ma már az enyészeté 5

Kádár kisgyermekkori háza  ma már az enyészeté 6

Fodor István/Fb – Kapos.hu (+Videó) – Szabad Riport

Hírdetés

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: BELFÖLD, HÍREK, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.