Józsáéknak ki kell költözniük

Több száz ember kerülhet utcára a salgótarjáni városrehabilitáció keretében, melynek során komfort nélküli, szociális lakásokat dózeról el a városvezetés. Mi lesz azokkal, akiknek nincs pénzük nagyobb lakásra? Nógrád nyomorúságosan él, segíteni kell a szegényeket, nem lehetetlenné tenni az életüket. A Munkáspárt ezen akar változtatni. Biztos munkát, biztos jövedelmet adni a nógrádiaknak, olcsó lakásokat építeni.

Ti szavatok:

„Több száz ember kerülhet utcára a salgótarjáni városrehabiltáció keretében, melynek során komfort nélküli, szociális lakásokat dózerol el a városvezetés. Nemcsak jogcím nélküli bérlőkről van szó, hanem a kiköltöztetést azok is fenyegetésnek élik meg, akik rendesen fizetik a rezsijüket, a magasabb komfortfokozatú, de drágább lakásokra viszont már nincs pénzük. A városi vagyonkezelő a lakások befalazásával akadályozza meg, hogy az egyszer már kiürített ingatlanokba illetéktelenek költözhessenek be. „Ha nem adják ki a bérlakásokat, az olcsóbb, mintha kiadnák” – nagyjából így indokolta az önkormányzat, miért nem nyithatja egybe a háromgyerekes Józsa Mónika és családja az önerőből felújított 30 négyzetméteres bérlakásukat a mellettük álló üres lakással. Józsáék az acélgyárhoz vezető külvárosi Salgó úton laknak. A bővítési kérelmükre adott válaszlevél záró soraiból tudták meg, az önkormányzat nemhogy a bővítéshez nem járul hozzá, de még a meglévő lakásra szóló bérleti szerződésüket sem hosszabbítja meg. Egyelőre másik lakást sem ajánlottak fel nekik.  A családnak az elmondásuk szerint se bérletidíj-hátraléka, se közüzemi tartozása nincs, így értetlenül állnak a szerződésbontás előtt. Esetük azonban korántsem egyedi.”

Forrás: http://hvg.hu/itthon

kikoltoztetes

Mi szavunk:

A tőkés hatalom hozza formáját. Lakást, megélhetést, tisztességes életet ígér, és ezzel szemben a teljesen ellehetetlenült embereket simán az utcára hajítja. Akkor, amikor a térség vezet a munkanélküliségi rátában, akkor az önkormányzat nem talál módot a lakások felújítására szervezendő közmunkára. Illetve, dehogynem talál. Jó szokása szerint kipenderíti a fészkükből az ellehetetlenült, védteleneket és rájuk jellemző formában ablakfalazással töltetik a közmunkásokkal a drága időt. Pedig ha ezeket a dolgos perceket szervezet munkává tennék, akkor a közmunkának értelme volna, a fizetni képtelen bentlakó környezetét emberivé tevő munkájával lényegében ledolgozná a fizetendő adósságát, és valamelyest hasznosulna az ugyan kismértékű, de akkor is állami-közösségi vagyon.

Munkáspárt.hu

SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.