P. Szimonyenko: Magyarország (is) területi igényeket támaszt Ukrajnával szemben

Petr Szimonyenko, az Ukrán Kommunista Párt (KPU) elnöke Fotó Kprf ru

Petr Szimonyenko, az Ukrán Kommunista Párt (KPU) elnöke Fotó Kprf ru

…”Családok tízezreit akarja hajléktalanná tenni Ukrajnában az ellenzék győzelme esetén az IMF…”

Ukrán Kommunista Párt logo“Az Európai Unió és az Egyesült Államok nagy reményeket fűzött Ukrajna EU-s társulási szerződéséhez. Ám mivelhogy ez elmaradt, dühös csalódottság lett úrrá rajtuk.”- jelentette ki Petr Szimonyenko, az Ukrán Kommunista Párt (KPU) elnöke.

Hangsúlyozta, hogy a nyugatiak és a NATO, – a már Észak-Afrikában és Szíriában jól bevált módszereket alkalmazzák Ukrajnában is. Békés tüntetés, – provokációk, – s a “forradalom” első áldozatai. A fegyveres összecsapásokat követi a közigazgatás épületeinek elfoglalása, – párhuzamos kormányzati hatalom kiépítése, – polgárháború, – majd az EU és az USA “béketeremtő partraszállása”, – végül bábkormány létrehozása.

“Az események velejárói voltak; az amerikai külügy különböző tisztségviselőinek ide-oda utazgatásai Ukrajnában, a az EU-biztosok országjárásai is. Már semmit nem rejtegettek. Kathrine Ashton szavai világosak voltak: “Ukrajnára minden lehetséges módon nyomást kell kifejteni”. Az ún. “ellenzéket” pedig politikai és pénzügyi támogatásban kell részesíteni! Meg akarják szerezni az elnöki széket, a hivatalokat pedig csatlósaikkal kívánják feltölteni” – mondta Petr Szimonyenko.

A KPU vezetője emlékeztetett a közelmúltban nyilvánosságra került telefonbeszélgetésre, melyet az amerikai helyettes külügyi államtitkár Nuland, – az amerikai nagykövettel folytatott, amelyben nyíltan kimondta; hogy az ukrán kormányt le kell mondatni, és a helyére lépő új kormány az IMF utasításait kell hogy kövesse.”

“Ezzel egyidejűleg a Nemzetközi Valutaalap nyomást is gyakorol Ukrajnára, súlyosbítani akarva a belső feszültségeket a közműdíjak emelésével, szigorítani a nyugdíj és egészségügyi kiadásokat, valamint a munkaügyi és a lakásügyi törvény szigorításával családok tízezreit kívánja hajléktalanná tenni”.

Az Ukrán Kommunista Párt vezetője hangsúlyozta, hogy a politika feszültségek mesterséges eszkalálásának fő célja; annak az amerikai stratégiának a kivitelezése, hogy Ukrajnát leválasszák Oroszországtól. Ebbe a “munkába” be kell vonni az EU és a NATO mellé rendelt non-profit szervezeteket, amelyek támogatására Mrs. Nuland, 1991 óta már több mint 5 milliárd dollárt fordíthatott.

Nem meglepő tehát, hogy ezek a non-profit szervezetek üvöltöztek a legelsőként és a leghangosabban, amikor a Parlament elfogadta a rájuk érvényes regisztrációs törvényt, mely alapján tájékoztatási kötelezettséget rótt rájuk az állam; – céljaikat és anyagi forrásaikat illetően. Látni kell, hogy most ezek a szervezetek közvetlenül is finanszírozzák a Majdan fegyveres csoportjainak kiképzését, és valójában a Nyugat számára az “ötödik hadoszlopot” jelentik. – mondta Petr Szimonyenko.

A jelenlegi politikai válság valós oka, – az oligarchikus hatalommal szemben kialakult ellenállás, amelynek feloldására, valamint a külföldi gazdasági integráció eldöntésére az Ukrán Kommunista Párt népszavazást is kezdeményezett.

Ezt, a demokratikus megoldásra tett kezdeményezést, az ország válságának elmélyülésében érdekelt oligarchák és a nacionalisták egyaránt elutasítják, – és így Ukrajna a polgárháború szélére sodródott.

“Ez a magatartás és az így kialakult helyzet, – PROVOKÁLTA ÉS TERÜLETI IGÉNYEK MEGFOGALMAZÁSÁRA ÖSZTÖNÖZTE KÜLÖNÖSEN ROMÁNIÁT, – DE FELLÉP ILY MÓDON MAGYARORSZÁG, TÖRÖKORSZÁG ÉS LENGYELORSZÁG is, – ukrán területekre jelentve be igényt. Arra hivatkozva, hogy “az ott élő honfitársaik biztonságát kell szavatolniuk, akár a katonai beavatkozás árán is.”

“A Nyugat által felpörgetett konfliktus, az oligarchikus elnöki hivatal és a neo-nacionalista “ellenzék” küzdelmévé vált, amely azzal fenyeget, hogy Ukrajna elveszti politikai és gazdasági szuverenitását. Ukrajna a geopolitikai csatatér színterévé vált, ahol az USA, a NATO, és az EU kívánja érvényesíteni a saját érdekeit” – mondotta az Ukrán Kommunista Párt vezetője, Petr Szimonyenko.
(kpu.ua)

Bal-Rad komm: A KPU elnökének ez a tegnapi nyilatkozata vérfagyasztó! Magyarországon eddig senki sem, – legalábbis nyíltan – nem fogalmazott meg területi követelést Ukrajnával szemben, a kárpátaljai magyarság védelmének ürügyén!

Azt már persze megszokhattuk, hogy a döbrögista hatalom nem okvetlenül tájékoztatja a magyar közvéleményt a szándékairól. Nincs okunk kételkedni Petr Szimonyenko állításaival kapcsolatban.

A jelek szerint Ukrajna felosztása és szétmarcangolása végső szakaszba érkezett! – A magyarországi “választási” időszak alatt Döbrögiék nyugodtan halászgathatnak majd a zavarosban.

SzRTI megjegyzés: Az Ukrán Kommunista Párt elnökének ezt a fenti nyilatkozatát átvette az Orosz Kommunista Párt honlapja is.

KPRFMegjegyzendő még, hogy az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja, (KPRF), – az Állami Dumának, Oroszország Szövetségi parlamentjének második legerősebb pártja és egyben Oroszország második legnagyobb pártja is. Komoly befolyást gyakorolhat tehát Oroszország politikájára, akár külpolitikájára is.

Ezzel együtt, a magyar nemzeti kommunista irányzat, – Ukrajna jelenlegi egységét és szuverenitását tartaná a legmegfelelőbbnek mind az ukrán nép, mind a szomszédai számára. De Kárpátukrajna nemzetiségeinek véleményét és akaratát is figyelembe véve, szintén ez lehetne a kívánatos megoldás. – Ugyanakkor a geopolitikai szempontokat szem előtt tartva, – úgyszintén ez volna a legjárhatóbb kiút a jelenlegi válságból.

Források: Ukrán Kommunista Párt honlapja; kpu.ua, – Orosz Kommunista Párt honlapja; kprf.ru

Bal-Rad / Szabad Riport

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.