A sportvadászat = állatkínzás

Megrázó kép_ reszketve bújik halott anyjához a szarvasgida

Megrázó kép. – Reszketve bújik halott anyjához a szarvasgida

…”Ami az ‘uraknak’ szórakozás, – az az állatoknak szenvedés és kínhalál…”

– Hír és vélemény –

Hír: “Noha bizonyos etikai előírások a vadászok számára is kötelezőek, úgy tűnik ezt nem igazán tartják, tartatják be mindenütt. A fenti képet felháborodott állatvédők tették közzé.”

“A vadászat csak szerintem állatkínzás?! Az összkomfort világában ugyan milyen jogon szelektál, rezervál az ember a természetben? Pénzért adják bérbe hobbi puskásoknak az erdőket a vadgazdaságok, és gyakran minden mozgó élőlény célponttá válik odakinn.

A fenti képen egy szerencsétlen szarvastehén látható, akit úgyszintén egy “hobbivadász” lőtt ki. A gida – aki a vadászat közben kialakult riadalomban a lövéskor elbújt – odafeküdt az elpusztított anyja kihűlőben lévő teteme mellé, de hiába: felélesztő csodák márpedig nincsenek!” – írja az Orpheus állatvédő egyesület.

Vélemény: Nézem a fotót, a kezem ökölbe szorul és minden szívfájdalom nélkül lőném saját puskájával farba azt, aki lelőtte ezt a szoptatós szarvastehenet. Mert ez úgy állatkínzás, ahogy van! – Egy állatkínzónak nem jár semmilyen kímélet, ott csak a null tolerancia létezik. Az ilyen ember alacsonyabb rendű még a bűnözőnél is! – Az állatkínzó az gyáva! – De nem sportember.

És, aki állatkínzással kezdi, – könnyen lehet, hogy emberkínzással folytatja majd.

Ami az ‘uraknak’ szórakozás, – az az állatoknak szenvedés és kínhalál. – Belegondolt ebbe ott az erdőben, a vadászok közt valaki, hogy mit élt át ez a kis szarvasgida? – Mert bizony az állatoknak is van lelkük, ők is éreznek. – Az az ember, aki ezt nem tudja, – vagy egy ostoba bunkó, – vagy pedig egy érzéketlen barom, – már bocsánatot kérek, – a szarvasmarhától, hogy egy ilyen senki lényt hasonlítok hozzá…

***

És, vajon belegondolt-e valaki még abba, hogy a fejétől bűzlik minden hal?! – Orbán Viktor miniszterelnök helyettese; Semjén Zsolt nemzetthy fővadász mester, a KDNP (Kereszténydemokrata Néppárt) elnöke, – egyben az országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke is.

Vagyis lényegében kormányzati szintre emelték az állatok szórakozásból történő lelövöldözését!

Évekkel ezelőtt Semjén Zsolt 2011-ben, még azt a fáradtságot is vette magának, hogy több védett állatfajt, köztük énekesmadarat is vadászhatóvá akart tenni, – a saját indoklása szerint; “A magyar vadgazdálkodás és vadászat megmentése érdekében.”

Semjén fővadász

Semjén fővadász

Valójában azonban nagy valószínűséggel a miniszterelnök-helyettes ezzel csak az énekesmadarak kilövését kedvelő külföldi vadászokat szerette volna az országba csábítani. Mindenekelőtt az olasz vadászokat, hogy tömegével lőhessék ki az énekesmadarainkat, ahogyan ez nagyon gyakran azelőtt, de mostanában is előfordul, – igaz illegálisan. – Semjén többek közt, ezt akarta legálissá tenni.

A következő, többek közt, védett fajokat akarta kilövöldözni a teológus, szociológus végzettségű miniszterelnök-helyettes:

“Fürj, erdei szalonka, fenyőrigó, nyári lúd, kanadai lúd, barátréce, vadgerle, egerészölyv(!), barna rétihéja(!), héja(!) holló, (a Hunyadiak címermadara), menyét, nyuszt.”

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) állásfoglalása szerint egyik megnevezett madárfaj vadászata sem lehetett volna indokolt. Az egyesület évtizedekre visszanyúló monitoring adatai több ponton is ellentmondottak a vadászok által felsorakoztatott érveknek. A fürj állománya az utóbbi időszakban évente 8%-al csökkent, így vadászatuk helyett inkább a védelmükre lenne szükség. A túlzott apróvadpusztítással vádolt ragadozó madarak (egerészölyv, barna rétihéja) pedig a valóságban elsősorban rágcsálókkal táplálkoznak, míg a holló és a nyári lúd hazánkban épphogy megmenekült a kihalástól.

Szerencsére Semjénnek és a nemzeti vadászati védegyletnek nem sikerült keresztülvinne ezt a szándékát a rendelet és törvényhozó szerveken, – az általános tiltakozás miatt, – de azért úgy megkérdezem:

Semjén Zsolt, a nemzeti fővadász mester, a Kereszténydemokrata Néppárt Elnöke – hogyan egyezteti össze a keresztényi könyörületességet, – a védtelen állatok szórakozásból való halomra lövetésével?

stfrancis-300x236

Assisi Szent Ferenc, az állatok barátja

Hogyan egyezteti össze azt a Szent Ferenc által képviselt értékrendet, mely szerint, – minden kis élőlény Isten gyermeke és eleve tisztelni kell az ő életét is, – és mely értékrendet Ferenc pápa is képvisel, – hiszen éppen ezért vette föl ő, eredetileg Jorge Mario Bergoglio, – pápaként a Ferenc nevet,

…hogyan egyezteti tehát Semjén ezt az értékrendet össze, – a hobbi (sport) vadászat kegyetlenségével?

Gyanítjuk sehogy. Semjén keresztényi könyörületessége egy jó nagy hazugság. Mert a gyilkolás, az gyilkolás, akármibe is csomagolják. – A hobbi (sport) vadászok nem azért ölnek, hogy egyenek, – hanem mert ettől érzik jól magukat.

Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár úri muriján fölöslegesen legyilkolt majd 1000 fácán hetakombája_ Ebből mindössze 60 at vittek haza

Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár úri muriján, a fölöslegesen legyilkolt majd 1000 fácán hetakombája – Ebből mindössze 60 at vittek haza.

***

Félreértés ne essék. Nem a hivatásos vadásszal, – vagyis a vadőrrel van gondom. – Ő felelős a vadakért, – ő tartja karban és rendben az erdőt. Nincs vele gondom, – amennyiben nem lövöldözi ki a kirándulók kutyáit, ahogyan az az utóbbi időben számtalanszor megtörtént, – legutóbb egy kifejezetten pihenő és kiránduló erdőben; Csillebércen.

Nekem elsősorban azokkal van bajom, akik a gyilkolást szórakozásból teszik! A nemzetes urakkal, akik elé szó szerint odahajtják a vadat, és ők attól vannak oda, hogy beléjük ereszthetnek egyet. Örömmel lövöldöznek, gyilkolnak náluk gyengébbeket és ők ezt sportnak, hobbinak nevezik.

Nem sportemberek ezek, – kiknek ilyen örömük a gyilkolás, – hanem senkiházi gyáva disznók. – Akikre, ha egyszer végre igazság- és nem jogszolgáltatás lesz Magyarországon, – hosszú évek tevékeny fizikai munkája vár, – miután a többi között elítélték őket, a kifejezett kegyetlenséggel és folytatólagosan elkövetett állatkínzásért is.

Szabad Riport / Bornemissza János

Felhasznált források: Állatportal.hu, Országos Erdészeti Egyesület, Wiki, AFP, Bal-Rad, Origo, Népszava, MNO, Szentlélek Plébánia, Szatmárnémeti
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, Bornemissza János, HÍREK, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.