MSZF a VÉSZ „szabadságharcáról”

…”Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt nem határolódott el Éliás Ádám kijelentésétől. (A VÉSZ ugyanis a KTI tagja.)…”

– A Magyar Szociális Fórum közleménye –

A Magyar Szociális Fórum csütörtökön visszautasította a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége elnökének Népszabadságban megjelent nyilatkozatát arról, hogy a január 13-i Lehel úti bankrobbantást olyan „szabadságharcosok” követték el, akiket a „kiszolgáltatott, tönkretett emberek iránti szolidaritás vezetett”.

Elítéljük mind a merényletet, mind pedig Éliás Ádám VÉSZ-elnök megértő véleményét egy olyan provokációról, amely nyilvánvalóan a hitelkárosultak érdekei ellen irányult. „A merénylet nem megoldja a Hitelkárosultak problémájáthanem mérsékli a károsultak érdekérvényesítő képességét. Azoknak a kezére játszik, akik a bankokat akarják ’áldozatként’ feltüntetni a megkárosított embermilliók helyett, és meg akarják hiúsítani, hogy a profit rovására szülessen jogi megoldás” – emlékeztet az MSZF január 14-én kiadott nyilatkozatára.

Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum szervezője értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt nem határolódott el Éliás Ádám kijelentésétől. (A VÉSZ ugyanis a KTI tagja.) Simó, a KTI egyik alapítójaként arra kérte a Szili Katalin vezette KTI elnökségét, hogy tisztázza viszonyát a robbantásos merénylethez és támogatóihoz. „Nem kívánok olyan pártot támogatni, amely tudomásul veszi, hogy tagszervezetei között olyan is akad, amely megértően viszonyul a társadalmi problémák robbantásos merénylet útján történő ’megoldásához’! A milliókat sújtó megélhetési válság, részeként pedig a devizahitel-probléma megoldásának útja a politika felülvizsgálása a válságba taszított, és megkárosított emberek javára. Nincs más megoldás, mint az óriás profitok fokozott megadóztatása, és a bankok realizált profitjából történő kártalanítás. A korrekt megoldásnak ki kell zárnia, hogy a hitelezettek kárát akár csak részben is az adófizetők pénzéből fizessék meg” – szögezte le a Magyar Szociális Fórum szervezője.+++

www.mszfszk.hu –  www.hitelkarosultakert.hu

***

Kapcsolódó anyag: A VÉSZ elnökének nyílt válasza, a bankrobbantók nevében írt levélre >

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM, POSTÁNKBÓL | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.