Lopakodó államcsíny Ukrajnában! – A KPRF állásfoglalása és felhivása az ukrajnai események kapcsán

KPRF Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja

Tegnap a késő esti órákban Oroszország Kommunista Pártja (KPRF) helyzetelemző állásfoglalást tett közzé az ukrajnai események kapcsán.

97aaec_image

Hitler rajongói már uralják a Baltikumot. Most Ukrajnában akarják megragadni a hatalmat. A rendőrséggel szemben több ezer Galícia által fizetett és jól képzett harcos vonult fel, akik büszkén vallják lelki rokonságukat a náci Banderával.

Az, hogy területükön betiltották Ukrajna Kommunista Pártja működését-a kommunistaüldözés-az egyik legnyilvánvalóbb jele a közelgő fasiszta veszélynek.

Semmilyen esemény sem spontán alakul. Ezt a folyamatot-ezt a bábjátékot-már tapasztalt bábosok játsszák, akik ügyesen szerveztek puccsot Jugoszláviában, Grúziában, Libiában, Ázsiában, a Közel-keleten, Latin-Amerikában, és Afrikában.

Nyugati politikusok és diplomaták nyíltan uszítanak Ukrajnában. Mintha a gyarmataikon lennének, nem pedig egy szuverén ország területén. Lengyelországból és a balti államokból aktív provokátorok érkeznek. Ukrajna belügyeibe példátlanul pimasz módon avatkoznak be. A törvényes rend helyreállítására tett minden hatósági intézkedést túlzott erőszakként állítják be, és szankciók érvénybe léptetésével zsarolják Ukrajna kormányát.

A képmutató Nyugat a szabadságjogok korlátozásának vádjával nem csak oroszellenes és antikommunista, hanem nyíltan nácibarát is.
Nevezzük nevén a gyereket: Nyugat-Ukrajnában gengszterek hajtanak végre agressziót Ukrajna ellen.

A világ már ezt sokszor megtapasztalhatta. Ukrajnában ugyanazon forgatókönyv valósul meg, mint ami Jugoszlávia és Líbia pusztulásához vezetett, és ÉRVÉNYESÜLT A SZíRIAI POLGÁRHÁBORÚ KEZDETÉN!

Nem lenne szerencsés, ha a tragikus események miatt Ukrajnában külföldi erők avatkoznának be. Nincs nemzetközi ok, merthogy az 1991 óta egymást követő elnökök és kormányok gazdasági és szociálpolitikája a nagytőke érdekeit képviselte kizárólag, és ez az emberek körében általános elégedetlenséget szült. Egy maroknyi oligarcha mértéktelenül meggazdagodott-több tízmillió ukrán pedig egyre szegényebb lett. Belső szociális okok állnak a feszültség hátterében!
Európa keserű tapasztalata az, hogy az emberek csak elszegényednek-ami pedig termékeny táptalaja a legsötétebb fasizmusnak.

Az ukrán oligarcha a globális pénzügyi tőke hatalmától függ, és képtelen megvédeni a nemzeti érdekeket.

Ukrajna “első körben” nem volt képes határozottan elutasítani a destruktív “partnerséget” az Európai Unióval, amely EU ebbe nem tud belenyugodni. Felbuzdított az általános rend felforgatására, és ennek nyomán az Ukrán főváros utcáit elfoglalták a szélsőségesek.

A technika ugyanaz, mint ami volt 2004-ben. Káoszt és zavargásokat kelteni az utcákon. Ám a jelenlegi ukrán elit nem tanulta meg a történelmi leckét. Hanyag, nemtörődöm magatartásával hozzájárult a zavargások kiszélesedéséhez.

Oroszország az Európai Unió rabszolgatartása ellen

A kormány a hatalmi ágak konszolidálása, a jog és a rend helyreállítása helyett inkább folytatta azon intézkedések sorozatát, amellyel a Nyugat-barát erőket bátorította. Gyengesége eredményezte a történéseket.

Mindezzel erősítette azokat, akik az ukrán gazdaságot tönkretették, a globális tőke olcsó munkaerőforrásává változtatták, és az ukrán embereket a másodosztályú fogyasztási cikkek vásárlóivá tették.

Mindez a most zajló romboló orgia zajlik azokban a napokban, amikor közeledik Leningrád náci blokádja áttörésének 70. évfordulóján, és a Nagy Honvédő Háború győzelmének 70. évfordulója előestéjén.

Ez egyenesen sérti annak a sok millió ukrán és orosz embernek az emlékét, akik elestek a hitlerizmus ellen.

Oroszország polgárai nem nézhetik közömbösen a Nyugat azon nyílt-arcátlan törekvéseit, hogy egy velünk ellenséges rendszert hozzon létre határaink mentén.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül az Európában egyre növekvő fasizálódás veszélyes tendenciáit.

Oroszország Kommunista Pártja határozottan elitéli az Ukrajnában zajló puccskísérletet. Felszólítjuk Ukrajna, Oroszország és Európa valamennyi hazafias, baloldali, és antifasiszta erőit, hogy határozottan emeljék fel szavukat Hitler bűntársa Bandera örököseinek hatalomra törése ellen Ukrajnában.

Oroszország Kommunista Pártja KB. elnöke
GA Zjuganov

A Bal-Rad CSATLAKOZIK A KPRF FELHÍVÁSÁHOZ, ÉS ELÍTÉLI A CIONATLANTISTA FELFORGATÁST UKRAJNÁBAN!

Bal-Rad

A Szabad Riport szerkesztő bizottsága ebben az egyre kritikusabbá váló történelmi válsághelyzetben, – szintén kijelenti; nem nézhetjük tétlenül, hogy a Nyugat agresszíven felforgassa Kelet-Európát olyan súlyos válsággócot létrehozva, – melynek Európa és világ békéjére nézve, – beláthatatlan következményei lehetnek.

Ezért a Bal-Raddal együtt csatlakozunk a KPRF felhívásához és elítéljük a cionatlantista felforgatást Ukrajnában.

A Szabad Riport szerkesztő bizottsága nevében: Fort András

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.