Galicia (Nyugat-Ukrajna): két zsidó megyében betiltották a kommunista pártot

264feede6e5a6bd8515cd01ff234d624_Ukrajna

A barna részek, – Kárpátalja kivételével, – nevezhetők Galiciának

SzRTI: A felkelők nem lehetnek sem törvény, sem rendelet hozók. Csak bitorolják ezt a jogot.

Betiltotta a Viktor Janukovics elnök mögött álló Régiók Pártja és az Ukrán Kommunista Párt működését két nyugat-ukrajnai megye; Ternopil és Ivano-Frankivszk.

Vasárnapi médiajelenések szerint a két egymással szomszédos megyében a hétvégén tartott rendkívüli megyei tanácsüléseken fogadták el a képviselők azon előterjesztést, amely szerint a kormánypárt, és az őket kívülről támogató kommunisták tevékenysége ellentmondásban van a nemzeti érdekekkel, valamint sérti az ukrán állampolgárok jogait és szabadságát. A megyékben a két párt tevékenységét és szimbólumait is betiltották.

Január 23-án, a nyugati és közép-ukrajnai megyékben a hatalomváltásért tüntetők támadásokat kezdtek helyi adminisztrációs épületek ellen, amelyek közül többet megszálltak. Helyi jelenések szerint jelenleg a tüntetők kezén van a megyei adminisztráció Lvivben (Lembergben), Rivnében, Ternopilban, Ivano-Frankivszkban, Csernyivciben és Hmelnickijben. Zsitomirban és Poltavában is kísérletet tettek az ottani adminisztrációs épületek elfoglalására, sikertelenül. Vinnicjában és Ungváron tömegdemonstrációkat tartottak az ottani adminisztrációs hivatalnál…
(MTI)

Bal-Rad komm: Hát kezdi kivirítani a foga fehérjét a zsidó szeparatizmus Nyugat-Ukrajnában!

Bal-Rad

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.