Rendőrgyilkosság Kijevben – Nem harc közben, hanem orvul lőtték le

Ismeretlen fegyveres merénylők egyetlen fejlövéssel végeztek azzal a 27 éves ukrán rendőrrel péntek este, aki egymagában az utcán a szállása felé tartott.

A lövés hangjára a közeli építkezés biztonsági őrei szaladtak ki az utcára és látták a két gyilkos alakot elmenekülni.

Police UkraineAz orvul meggyilkolt rendőr az Ukrán Állambiztonsági Szolgálat (Berkut) tagja volt, és eredetileg: Goloseevskogo-ban teljesített szolgálatot. Jelenlegi vezénylése Kijevbe szólította.

A fiatal rendőr késő este a szolgálati helyéről az ideiglenes szállása felé tartott, – fegyvertelenül, – amikor a néptelen sötét utcában két ismeretlen megtámadta és fejlövéssel végzett vele.

Az Ukrán rendőrség az ügyben hivatalos nyomozati eljárást indított, – az Ukrán Büntető törvénykönyv 115. cikkében meghatározott “gyilkosság” gyanújával, ismeretlen tettesek ellen. Egyben felkérnek minden lehetséges tanút, hogy jelentkezzenek a hatóságoknál.

***

Péntek este 3 szolgálatban lévő rendőrt is megtámadtak és foglyul ejtettek a lázadók a kijevi Függetlenségi tér közelében. Egy támadó azonnal leszúrta az egyik rendőrt. A sebesült rendőrt kórházba szállították, – másik két társát túszul ejtették a banditák. Sorsuk egyelőre ismeretlen.

Szabad Riport Tudósító Iroda

Forrás: Ukrán Belügyminisztérium
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.