Közelharc – A ‘békés’ kijevi tüntetők kézifegyverei

Fotó Ukrán Belügyminisztérium

Többek közt ezeket az ‘eszközöket’ foglalta le az Ukrán rendőrség kijevi barikádokon, a Függetlenség tér körüli összecsapásokban, – 2014 január 23-án.

Az békésnek bizony cseppet sem mondható, kifejezetten agresszív tüntető banda komoly sérüléseket okozott az ilyen és hasonló, – házilag rögtönzött kézifegyverekkel, a rendőrség tagjainak.

Január 23-án már 278 rendőr sérült meg, közülük 105-en súlyosan, akiket kórházba kellett szállítani. Az orvosok a rendőri egységek tagjainál; – agyrázkódásokat, koponya zúzódásokat, koponya és végtag töréseket, – több fokozatú égési sérüléseket, – szúrt sebeket és ismeretlen vegyi anyagtól származó mérgezéses tüneteket diagnosztizáltak.

Az alábbi romboló eszközöket pedig attól 20 személytől foglalták le, akiket azután tartóztattak le, miután a ‘békés’ tömeg 23-án megtámadta Berkut belügyi egységek 3 autóbuszát. Az alábbi bunkós botokkal, baseball ütőkkel, kőműves kalapáccsal, valamint súlyos utcakövekkel támadtak a buszokra, – az első rohamban el is törték az egyik rendőr lábát:

PM512image001 Fotó Ukrán Belügyminisztérium

Ezt követően a rendőrség lefegyverezte és letartóztatta a támadókat. Lefoglaltak még késeket, golyóálló mellényeket(!) sisakokat, láncokat is.

A rendőrök okultak a korábbi esetekből, mert buszaikat a banditák nem először támadták meg. Az alábbi fotó például január 19-én készült:

Fotó Stainless steel rat

Szabad Riport / Bornemissza János

Forrás: Ukrán Belügyminisztérium

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: Bornemissza János, HÍREK, KÜLFÖLD, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.