Az Ukrán Kommunista Párt felhivása

Az Ukrán Kommunista Párt honlapjának fejléce - kpu.ua

A bűnüldöző szervek és a radikális szélsőségesek január 19-én kezdődött összetűzései fegyveres összecsapásokba torkoltak.

A kormány azon felelőtlen elképzelései, hogy belevág at európai integrációs kalandba – figyelmen kivül hagyva a legfontosabb társadalmi és gazdasági problémákat, a közjavak méltánytalan elosztását, a növekvő szegénységet és lumpenizálódást, – hatalmas népi felháborodást eredményezett. Ám az elégedetlenség élére azonnal odaállt az ellenzék, és harcot hirdetett a kormány ellen.

Ennek eredményeként Ukrajnában a valós társadalmi igényeket követelő békés tüntetések és alkotmányos mechanizmusok gyakorlásának lehetősége megszűnt. A Verhovna Rada (Parlament) működését az “ellenzék” gyakorlatilag blokkolja.

Az Ukrán Kommunista Párt már sokszor elmondta: veszélyes Ukrajna számára a libiai, egyiptomi, tunéziai, sziriai “demokratikus forradalmak” exportja, és hogy polgárháborús veszély alakul ki az országunkban.

Sajnos az általunk vázolt forgatókönyv megvalósulni látszik. A Nyugat aktiv biztatására akcióba lépett az “ötödik hadoszlop”, a korábbi “narancsosok” a neonáci Szabadság, valamint más nacionalista szervezetek és a radikális ultrák.

A kommunisták felszólítják a hatóságokat és az “ellenzéket”, hogy a politikai problémákat békés úton és jogi eszközökkel próbálják meg rendezni! Hagyjanak fel az erőszak alkalmazásával, és vessék el Ukrajna megpuccsolásának forgatókönyvét.

A kommunista párt arra kéri a tiltakozó ukrán állampolgárokat, hogy ne üljenek fel a provokációknak. Követeljük, hogy a kormány és az úgynevezett “ellenzék” erői vonuljanak ki a Hős Város Kijev utcáiról, a külföldi államok és politikusok pedig állitsák le a meglehetősen nyilt és kirivó beavatkozásaikat Ukrajna belügyeibe.

Népszavazásra van szükség, mert csakis ez volt és lesz az egyetlen legitim módja a konfliktusok megoldásának, valamint Ukrajna regionális és geopolitikai helyzetének a meghatározására. Mindaddig, amig lehetőség kinálkozik a politikai válság békés megoldására, a kormány és az ellenség keresse a tárgyalásos megoldás lehetőségét, és keressék meg a kompromisszumokat.

A kommunista párt a maga részéről készen áll arra, hogy konkrét javaslatokat terjesszen elő a kialakult helyzet megoldására, amelyek kivezethetik az országot a politikai, gazdasági, és társadalmi válságból.

Petr Szimonyenko az Ukrán Kommunista Párt első titkáraPetr Szimonyenko a KPU (Ukrán Kommunista Párt) első titkára, – a párt parlamenti frakciójának vezetője

Fordította: Bal-Rad

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.