Hős születik? – Már 10 milliót ér a feje, nyomában egy egész hadsereg

140113_lehelbank_05

– A kifosztott devizahitelesek között keresi a bankrobbantót a rendőrség –

Jól írtuk két nappal ezelőtt: Nem igazán állja meg a helyét, a “hülye rabló verzió”, – a bankrobbantás ügyében. Ki képes csak úgy felrobbantani egy egész bankot, hogy hozzájusson némi pénzhez az automatából. – Az, aki ezt akarta beadni az embereknek, – maga sem hitt ebben igazán.

A rendőrség meg pláne nem, hiába kommunikálta a média felé a sikertelen bankrablás verzióját, – már bizony elkezdték a nyomozást a devizahitelesek után. Azon megfontolásból; nem kizárt, hogy valaki közülük állt bosszút a hétfő hajnali robbantással, – a CIB, vagy a Budapest Bankon, a XIII. kerületi Lehel úton.

A fizetésképtelennek bizonyult devizások adatait bekérte tehát a rendőrség. Beidézik és kikérdezik azokat a devizahiteleseket, akik az elmúlt időszakban váltak fizetésképtelenné, vagy mostanában került behajtási szakaszba az ügyük.

Olyan esetekről is bekérték a rendőrök az adatokat, amikor a bankfiókokban vita, vagy esetleg szélsőséges, agresszív cselekedet történt. Vagyis amikor egy devizahiletes felháborodott azon, hogy milyen pofátlanul és előre megfontolt szándékkal fosztotta ki őt a bank.

Tehát a rendőrség szerint sem kizárt már az, hogy egy feldühödött devizahiteles állt bosszút a pénzintézeteken hétfő hajnalban. Bár a rablós verziót lebegtetik még egy kicsit, hátha nem találják meg a devizás robbantót.

Hiszen a CIB bank pénzkiadó automatájának páncélozott pénzkazettája is megsérült, ezért a rendőrség szerint mégsem zárható ki, hogy valójában a tettes csak ki akarta fosztani az ATM-et.

Ennek azonban merőben ellentmond, hogy a motorkerékpárral érkező elkövető meg sem győződött arról, hogy a robbanás után mi történt a pénzzel.

Őt keresik _Térfigyelő kamera felvétele a robbantóról

Őt keresik – Térfigyelő kamera felvétele a robbantóról.

Egyszóval a rendőrség gőzerővel keres és nyomoz az új népi igazságtételt osztó robbantó után, akinek a fejére már 10 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki Magyarország rendőrfőkapitánya. A Nemzeti Nyomozó Iroda nem akármilyen nyomozócsoportot állított fel; 135-en nyomoznak a motoros után, akiről feltételezik a robbantás elkövetését. De lehetséges, hogy az országos főkapitány még ezt a létszámot is bővíteni fogja, s így már egy egész hadsereg ered a nyomába.

A nyomozás a rendőrség tájékoztatása szerint, – a teljes szakértői vizsgálatok, bizonyítás tekintetében, – elsődleges prioritást élvez.

Nagyon úgy néz ki, hogy valakiből éppen most válik népi hős. Ha elkapják, akkor pedig a rendőrség mártírt is csinál belőle. Egy élő legenda lesz.

Azt regéli majd róla a szegény nép: “Ő volt az első ember, aki legyőzött egy bankot.”

SzRTI

Források: Blikk, Hír24, Police.hu
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK, OTTHONVÉDELEM, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.