Bűncselekmény miatt robbant fel a táti ház – Tolvajok ellopták a gázcsöveket

bb2807612f26460a71b29f3f0ad786de

Nem magától robbant fel a családi ház Táton hétfő hajnalban, és nem is a tulajdonos hibázott. Betörők vitték el a gázcsöveket, közölte a megyei kapitányság.

Az eset részleteiről a körülmények tisztázását követően sajtótájékoztató keretén belül számolt be a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Táton, a robbanás helyszínén csütörtök délután.

Ellopták a gázcsöveket, ezért robbant a táti ház – elfogták a tolvajokat

Betörők vitték el a gázcsöveket, ez okozta a robbanást Táton, mindezt a rendőrség csütörtök délután sajtótájékoztatón és közleményben is kifejtette. Már őrizetben van a három gyanúsított.

Két nappal a gázszivárgás okozta táti robbanást követően az Esztergomi Rendőrkapitányság őrizetbe vett három tokodaltárói férfit. A rendőrség azzal gyanúsítja a 30 éves D. Pétert, a 19 éves Sz. Gergelyt és a 45 éves L. Józsefet, hogy január 6-ra virradóra betörtek a Tát, Szív utcai családi házba és eltulajdonították a gázvezetékek egy részét, mellyel gázszivárgást és a ház felrobbanását idézték elő. Ezt a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyszíni vizsgálata is megerősítette.

Az esztergomi nyomozóknak a helyszíni szemle alatt gyanúsak lettek a körülmények. Nem először jártak a táti háznál, oda ugyanis 2013. december 23-án egyszer már betörtek. Szerszámokat, saválló anyagokat, esztergagépeket, autóalkatrészeket, kerékfelniket loptak el onnan az akkor még ismeretlen elkövetők.

A gázrobbanást követően információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a két bűncselekményt ugyanazok követték el. A nyomozók látókörébe került a három tokodaltárói gyanúsított, akiket szerdán gyanúsítottként hallgattak ki az esztergomi nyomozók. D. Péter, Sz. Gergely és L. József tokodaltárói lakosok ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. Sz. Gergelyt és L. Józsefet emellett közveszély okozása bűntett elkövetésével is gyanúsítja a rendőrség. A három gyanúsítottat – őrizetbe vételét követően – kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

08d67cd4a97724951567c220b0e00b35

infoesztergom.hu

SzRTI: Az ilyen jellegű bűntényeket már a terrorcselekmény kategóriába kellene sorolni és 10-szeres szigorúsággal büntetni!

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK, SZEMEZGETŐ | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.