Meghalt Helyey László, – korunk Mátyás királya

Korunk Mátyás királya a kellemes orgánumú Helyei László Jászai díjas színművész volt

Életének 66 évében elhunyt Helyey László, Jászai díjas színművész.

Sokunk számára ő volt korunk Mátyás királya, – mert oly kellemes orgánummal, – hittel és bölcsességgel személyesítette meg a magyarok nagy királyát, – ahogyan azt csak kevesen tették előtte.

Élete során, közel kétszáz filmben és vagy száz színdarabban játszott, – de legemlékezetesebb megformált karaktere Mátyás király szerepe volt. Ám ezeken kívül kitűnő szinkronszínész; Gérard Depardieu, Donald Sutherland és olykor Morgan Freeman is az ő jellegzetesen mély hangján szólt a nézőkhöz.

A népszerű színész még december elején került kórházba, amikor is egy soproni vendégjáték próbáján rosszul lett; fulladásos rohamok kínozták. Azonnal az intenzív osztályra került.

Az első vizsgálatok után kiderült, hogy tüdőembóliája van, ám állapota a kezelések után sem javult.

Betegségének okát az orvosok kideríteni nem tudták, csak feltételezték, hogy egy fertőzés támadhatta meg tüdejét. Éppen ezért egy másik kórházban részletes CT-vizsgálatot akartak elvégezni rajta, – ám olyan hosszú volt a várólista, – hogy erre a vizsgálatra a színész életében már nem kerülhetett sor.

Korunk Mátyás királya a kellemes orgánumú Helyei László Jászai díjas színművész volt Fotó Kulcs magazin2014. január 3-án pénteken délelőtt, elragadta őt a halál.

Az Újszínház, mely társulatának a tagja volt, – saját halottjának tekint őt. Temetéséről később intézkednek.

Sokunknak hiányozni fog “Mátyás király”…

SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.