Atyaisten! – 120 kutyával tépették szét Kim Dzsong Un nagybácsiját?

Ez egy akkora marhaság, hogy kénytelenek vagyunk mi is foglalkozni vele.

(A Szabad Riport véleménye erről a lap alján olvasható).

Hír és vélemény:

Hír: “Kutyákkal marcangoltatta szét nagybátyját Kim Dzsong Un” – írta a Magyar Hírlap Online. Majd így folytatta:

“Meztelenre vetkőztette, majd 120 darab kiéhezett kutyával teli ketrecbe vetette “söpredék” nagybátyját annak öt legfőbb bűntársával együtt Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor – írja a Daily Mail. A nemrégiben még a rezsim második emberének számító Dzsang Szong Tek kivégzését 300 tisztviselő nézte végig.

A 67 éves Dzsang Szong Teket legalább egy órán keresztül marcangolták a három napon át éheztetett kutyák, mielőtt meghalt – írja a Daily Mail, a hongkongi Wei Wei Po portálra hivatkozva.

Kim Dzsong Un nagybátyja ellen elkövetett különös kegyetlensége rendkívüli gyűlöletet tanúsít, hiszen a politikai foglyokat a korábbiakban ettől eltérően, főként égetéssel vagy gépfegyverekkel végezték ki.

A kínai nyelvű újság szerint a kegyetlen kivégzés egyértelmű figyelmeztetésként is szolgált a Kim Dzsong Un ellen szervezkedőknek, ugyanis Észak-Korea legfelsőbb vezetői, valamint 300 magas rangú tisztségviselő is végignézte, ahogy a kiéhezett kutyák szétmarcangolják Dzsang Szong Teket.

article-2522859-1a10f83e00000578-39_634x638

A Kimet hatalomra segítő nagybácsira az állam megdöntésére tett kísérlet miatt szabták ki a büntetést. A KCNA jelentése szerint Dzsang “nemkívánatos erőkből álló csoportot vezetett”, és célja az államhatalom megdöntése volt.

Néhány nappal kivégzése előtt Dzsangot megfosztották minden tisztségétől, és kizárták a kormányzó Koreai Munkapártból, miután – az akkori jelentések szerint – “minden képzeletet felülmúló bűncselekmények sorozatát” követte el, és “hatalmas károkat okozott a pártnak és a forradalomnak”. Bűnei között említették, hogy “ideológiailag elhajlott, a kapitalista életmód befolyása alá került, elegáns éttermekbe járt, kaszinókban költötte az ország birtokában lévő külföldi valutát, a tengerentúlon kezeltette magát egészségügyi problémáival, rossz gazdasági döntéseket hozott, elkótyavetyélte az ország értékeit, kenőpénzt fogadott el, szeretőket tartott, kábítószert fogyasztott, és ellenforradalmi csoportot vezetett”.

A Telegraph szerint fenntartásokkal kell kezelni a hírt. A cikk írója szerint a kommunista rezsim legfelsőbb vezetőitől nem áll távol a kegyetlenség és a vérengzés, de könnyen lehet, hogy Kína egy ilyen álhírrel próbál üzenni Phenjannak. Kim nagybátyja, Dzsang Szong Tek ugyanis a sarjadzó kínai-észak-koreai gazdasági kapcsolatok egyik letéteményese volt és likvidálásával kínai érdekek is sérültek.”

A Szabad Riport véleménye:

Mi eddig úgy tudtuk, ezt a Dzsang Szong Teket már kivégezték egyszer. – De nem baj, most a nagyobb látványosság kedvéért kivégezték még egyszer. – A mértéktartó Magyar Hírlap Online pedig egy angol bulvárlapra hivatkozik… Szép.

De csak a rend kedvéért:

Belegondolt-e valaki a munkatársak közül, – hogy mekkora ketrec kell 120, – azaz egyszázhúsz kutyának? Ráadásul nagytestű kutyának, hiszen csak azok lehetnek képesek ilyen szönyűségre.

Aztán:

Aki egy picit is ismeri a kutyákat már annak is nyilvánvaló, hogy mekkora egy marhaság ez a hír.

120 kiéhezett nagytestű kutya egymást tépi szét legelőször, – nem a Kim Dzson Un nagybácsiját, vagy kit.

3, azaz három kiéhezett kant, sem lehet egy ketrecben tartani, – a domináns, embert is széttépni képes fajták közül. – Nemhogy mondjuk 12-őt, vagy atyaisten: 120-at!

De lehet, hogy ez valóban egy kínai fenyegetés volt a rakoncátlan kis Un gyereknek! – Mert a kínaiak azért tudnak kivégezni látványosan, – ott ez össznépi ősi hagyomány.

De nem 120 kutyával, hanem pl. 2-3 Shar Pei-el, vagy 1-2 Közép-Ázsiai juhászkutyával, vagy Tibeti Masztiffal.

Viszont 120 kutyát nincs az az ember, aki kontrollálni tudna, – akármekkora is a méretük.

Emögött az égbekiáltóan ostoba hír mögött inkább az lehet a valóságos háttér, – hogy a Nyugat már nem igazán tud mit kitalálni, hogy a végtelenségig lejárassa Észak-Koreát. Ott kemény hatalmi harc folyik, – s az is meglehet, hogy Kim Dzsong Un, nem egy ma született bárány. – De ekkora marhaságra, – 120 kutyával széttépetni egy embert, vagy akár többet, – még ő sem képes.

Ha pedig ilyen hír jelenik meg a nyugati sajtóban, melyet aztán szolgalelkűen átvesz a magyar is, – az azt jelenti, – hogy csúcsra járatják a hisztéria keltést a kommunista állam ellen. (Vagy talán inkább a kommunisták ellen?) – Hiszen előszeretettel veszik szájukra azt a kifejezést: “Kommunista diktátor”.

Az utóbbi időben megszaporodtak az Észak-Koreát befeketítő “hírek”. (Álhírek). – Mint például a börtön táborokról szólók és hasonlók. De ugyanakkor a két Korea komoly erőfeszítéseket tett arra, hogy közös nevezőre jussanak és ez nem is volt teljesen eredménytelen. Ha lassan is, de megindult köztük az enyhülés. – Ami nem is csoda, – hiszen lényegében testvéreik egymásnak – észak és dél, – egy nép, és lényegében egy kultúra.

Szinte minden családnak van rokona a másik oldalon, – északon, vagy délen.

Csakhogy ez a nagy barátkozás nem mindenkinek tetszik. Főleg az amerikaiaknak nem! Túl sokat fektettek már be Dél-Koreába ahhoz, hogy ezt veszni hagyják. – Ráadásul a dél-koreaiak már eléggé jól ismerik az amerikai haditechnikát is ahhoz, – hogy az USA elnézze ennek a tudásnak az északra vándorlását.

Hát nem engedhetik meg azt, hogy ez a két részre szakított nép, egymással valaha is kibéküljön, – hogy a szétszakított családok újra egyesüljenek.

Észak-Koreát tehát be kell állítani ördögi rendszernek, – a dél-koreaiak és mindenki számára.

Észak-Koreát nem tudták sem szellemileg, sem erkölcsileg a liberális kapitalizmus szintjére zülleszteni, – ezért hát egyre komolyabb ellenségként kezelik. – Talán csak Kína köti még meg a kezüket, – ha megköti és nem veszik majd azt is semmibe. – Ami kifejezetten rossz választás lesz számukra.

Ez is kiderül hamarosan, amikor értesülünk majd az ellenséges haderők mozgásáról Észak-Korea körül.

SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, SZEMEZGETŐ, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.