Putyin: nincs mentség a polgári személyek elleni terrorakciókra

Vlagyimir Putyin érdeklődött az orvosoknál a sérültek állapotáról, azonkívül elbeszélgetett a sérültekkel

Vlagyimir Putyin érdeklődött az orvosoknál a sérültek állapotáról és elbeszélgetett a sebesültekkel. – Fotó: AP

…”Az egyik sebesült köszönetét nyilvánította az államfőnek a figyelemért és kijelentette, hogy „a volgográdiak szelleme erős és őket nem lehet csak úgy megtörni”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök – habarovszki látogatása után, az árvíz sújtotta város lakosaival eltöltött éjszakát követően – korán reggel január elsején Volgográdba érkezett, ahol az óév végén két terrorakciót követtek el gonosztevők.

Az újesztendő első napján az orosz államfő Volgográdba érkezett. A város, ahol december 29-én és 30-án két terrorakció is történt, lassan magához tér a tragédia után. Vlagyimir Putyin értekezletet rendezett Volgográdban a terrorizmus elleni harc témakörében. Az értekezleten részt vett Alekszandr Bortnyikov, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetője, és Vlagyimir Kolokolcev belügyminiszter, a volgográdi kormányzó és a megyei erőstruktúrák vezetői. Kora reggel van, az óra hat óra egy percet mutat. Vlagyimir Putyin megnyitja a terrorellenes értekezletet:

– Nem szorul bővebb kommentárra az itt, Volgográdban elkövetett bűntettek förtelmessége. Bármivel is indokolják tetteiket a gonosztevők, nincs mentség a polgári személyek, különösen a nők és gyermekek ellen elkövetett bűntettekre.

Az elnök hangsúlyozta, hogy az orosz belügyi rendfenntartó egységek akcióinak lebonyolítása során, kiemelt prioritás a békés lakosság biztonsága.

– Felhívom figyelmüket arra, hogy a belügyi rendfenntartó egységeink az akciók lebonyolítása során, – mindent megtesznek annak érdekében, hogy garantálják a polgári személyek, – elsősorban a nők és gyermekek biztonságát!

Az értekezlet elején az államfő felszólította a résztevőket, hogy számoljanak be arról, milyen intézkedéseket foganatosítottak a rendfenntartó szervek és különleges szolgálatok az emberek biztonsága szavatolásának érdekében, országos viszonylatban. Azonkívül kérte, hogy számoljanak be, mit tettek a halálos áldozatok családtagjainak megsegítése és a sebesültek legjobb ellátásának érdekében.

Vlagyimir Putyin aztán végighallgatta Veronika Szkvorcova orosz egészségügyi miniszter beszámolóját a helyi klinikákon és a központi moszkvai gyógyintézetekben megszervezett munkáról.

A helyi megyei kormányzat épületében rendezett terrorellenes értekezletet követően az orosz elnök ellátogatott az egyik robbantás helyszínére és meglátogatta a sebesülteket a kórházban. Vlagyimir Putyin érdeklődött az orvosoknál a sérültek állapotáról, azonkívül elbeszélgetett a sebesültekkel. Az egyik sebesült köszönetét nyilvánította az államfőnek a figyelemért és kijelentette, hogy „a volgográdiak szelleme erős és őket nem lehet csak úgy megtörni”. Vlagyimir Putyin válaszként felköszöntötte a pácienseket az Újév alkalmából és mindannyiuknak mielőbbi felépülést kívánt.

Kszenyija Melnyikova – Oroszország Hangja

SzRTI

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.