Miért vagyunk szegények, (holott jobban élhetnénk, mint az osztrákok)

Tiszta lappal 14.01.01.

A már többször kifizetett és végtelenített külföldi államadósság miatt évente személyenként beleértve a ma született csecsemőt és a „menni” készülő dédnagymamát is-, kb. 25o.ooo.-Ft-ot vonnak el tőlünk kamatfizetés címén. (Kb. 20.000.-Ft/fő/hó)

Svájcban az ÁFA max. 5-6%, nálunk 27%. Miért kellene nekünk többet fizetnünk, mint a gazdag Svájcnak? Egyáltalán minek az ÁFA, elkényelmesíti az államot. A jövedelemadó külön megfizetésre kerül.

Ha itt is max. 5-6  % lenne az ÁFA személyenként és havonta, akkor 10-15.000.-Ft nálunk maradna.

Ha a rezsicsökkentés nem csak szimbolikus lenne, hanem legalább 3o-4o%-os, amelynek minden gazdasági alapja meg van,-persze, így a multiknak nem lenne extraprofitjuk, hanem mondjuk csak max 8%-os nyereségük-, úgy a víz-villany-gáz-fűtés után havi  8-lo.ooo.-Ft maradna személyenként. (A földgázért 5o.-Ft-tal többet fizetünk köbméterenként, mint a nyugati országok, köszönhetően valamelyik miniszterelnökünknek, aki a 9o-es években megkötötte az oroszokkal a hosszú távú gázszállítási szerződést( Vissza kellene szerezni tőle a zsebpénzként kapott 5o Milló Dollárt.)

Az indokolatlanul nagy létszámú bürokrácia, (pl. 3-szor annyian dolgoznak a „polgármesteri hivatalokban, mint régebben a „tanácsoknál”).

A létszám felére történő lecsökkentése személyenként, havi 8-lo.ooo.-Ft-ot jelentene.

A meg nem érdemelt szociális kiadásokat a felére lehetne csökkenteni, – konkrét és termelő munkára ösztönözni az érintetteket és nem utcaseprőnek alkalmazni-. Ez havi 5-lo.ooo.-Ft jövedelemnövekedést jelentene személyenként.

A hivatali, képviselői megafizetések átlagjövedelemre történő visszaszorítása, személyenként havonta ugyancsak 6-8.ooo.-Ft-ot jelentene. (Az ország jelenlegi állapotától függően senki sem kaphasson többet az átlagjövedelemnél.)

Az üzemanyagár adójának jelentős csökkentése, amely minden szolgáltatást, amely szállítással érintett jelentősen megdrágít. Személyenként 8-lo.ooo.-Ft többletjövedelmet jelentene havonta. (Elsősorban a kereskedelmi és egyéb élelmiszerek árának csökkenésén keresztül.)

A fenti tételek alapján a tényleges havi többletjövedelem kb. havi 8o-loo.ooo.-Ft lehetne, – személyenként!?

Czirmes György

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: CIKKEK, JEGYZETEK | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Miért vagyunk szegények? | TudnodKell.info

Hozzászólások lezárva