Újabb robbantás Volgográdban, egy trolibuszon – Oroszország hadban áll a terrorizmussal

Fotó live russia tv

– Vlagyimir Putyin elnök elrendelte a biztonsági intézkedések fokozását országszerte –

15 haltak meg és legalább 23-an megsebesültek abban az újabb robbantásban, mely a dél-oroszországi Volgográdban (régi nevén; Sztálingrádban), történt ma reggel.

December 30-án, helyi idő szerint; 8.23-kor, – Volgográdban újabb robbantás történt, – ezúttal a város Dzserzsinszkij kerületében egy trolibuszon. 15 személy életét vesztette és legalább 23-an megsebesültek – közölte a sajtóval Volgográd megye kormányzója, Vaszilij Galuskin.

Fotó Alekszej Uljanov

A trolibusz szó szerint ronccsá vált a robbantás következtében. A robbanószerkezet vélhetően az utastér közepében volt elhelyezve. A troli ablakai és az utastér fala teljesen hiányzik, több utast kivetett a robbanás a járműből. Ezen áldozatok holttestei a troli körül hevernek.

Az első videó a robbantás helyszínéről: ITT >>

A “tény-kereső sürgősségi csapat”, – jelenleg is a helyszínen vizsgálja a robbanás körülményeit.

A troli belülről a robbantás után Fotó Vesti ru

Az Oroszország Vészhelyzetek Minisztériumának vezetője; Vlagyimir Puchkov, azonnal egy légihidat állított fel Volgográd és Moszkva között, – hogy a robbantásban megsérült 23 súlyos sebesültet, – akikről sajnos elmondható, hogy sérüléseik “többszörösek”, – sürgősen repülőn Moszkvába szállítsák, hogy ott megkapják a legszakszerűbb kezelést.

Októberben szintén történt már egy robbantásos merénylet Volgográdban, egy buszon, ahol információk szerint egy nő volt az elkövető és 7 személy vesztette életét.

A ma reggeli robbantás egy nappal a volgográdi központi vasútállomáson történt merénylet után történt, amikor is egy szláv külsejű férfi robbantott fel nagyerejű pokolgépet a pályaudvar előcsarnokában. 18 halálos áldozat lett. – Az, hogy nem haltak meg többen, egy fiatal rendőrnek köszönhető, aki nem engedte tovább a táskát cipelő férfit, – így az már ott az előcsarnokban működésbe hozta a pokolgépet. – A merénylő is és a fiatal rendőr is a halottak között van.

A fiatal rendőr hősies viselkedésének köszönhető, hogy nem lett még több áldozat. – Ugyanúgy hősnek nevezik azt az édesanyát is, aki mikor látta, hogy a merénylő robbantani fog, a saját testével védte gyermekét a robbanástól.

A hatóságok terrorista cselekményeknek nyilvánították az elmúlt két nap merényleteit. Az utóbbi időben Volgográdban történt három súlyos merényletet követően, – Vlagyimir Putyin elnök elrendelte a biztonsági intézkedések fokozását országszerte. – Oroszország már hadban áll a terrorizmussal.

Szabad Riport Tudósító Iroda

Források: Interfax – Rosszija24 – RIA Novosti – Voice of Russia – hungarian.ruvr.ru – instagram.com
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.