Robbantás Volgográd (volt Sztálingrád) pályaudvarán – Videóval

Fotó twitter.com dervish_lost

Oroszország hangja: Volgográdban a robbantás következtében 18 ember halt meg

A pontosított adatok szerint, 18 ember halt meg a női merénylő robbantása következtében a vasúti pályaudvaron, Volgográdban, vasárnap.

És még körülbelül ötvenen megsérültek, közölte Volgográd régiójának önkormányzati képviselője.

Volgográdban a pályaudvaron egy női merénylő robbant fel

A robbanást Volgográdban, a pályaudvaron feltehetőleg egy női öngyilkos merénylő okozta, közölte Oroszország Nemzeti Terroristaellenes bizottsága.

„Ma, 12.45-kor, Volgográd városának vasúti pályaudvarán egy azonosítatlan robbanószerkezet működésbe lépése következtében erőteljes robbanás történt, ami emberáldozatokat vont maga után. Feltehetőleg a robbantást egy női öngyilkos merénylő okozta”, – áll az üzenetben.

A belügyminisztérium sajtóközpontjának információja szerint, a robbanáskor a pályaudvaron Volgogradban 10 ember halt meg.

Nő a Volgográdban, a pályaudvaron történt robbantás áldozatainak száma

Volgográdban a vasúti pályaudvar épületében történt robbantás áldozatainak száma elérte a 10 embert, és még nem kevesebb mint tizen megsérültek. A pályaudvar épületéből jelenleg evakuálják az embereket.

Amint azt egy szemtanú mesélte, „a pályaudvar épülete előtt két áldozat holtteste fekszik, az épület ablakai ki vannak verve, a bejárat előtt óriási szemétkupac van, ami nyilvánvalóan a robbantás és a pusztítás eredménye”. Az ő szavai szerint, „úgy tünik a robbantás tüzet okozott, amit gyorsan eloltottak”.

„Az egyik verzió szerint, azonosítatlan robbanószerkezet lépett működésbe”, – mondta a rendőrség képviselője.

Gyorsjelentés közvetlenül a robbantás után: Robbantás Volgográd pályaudvarán: három ember meghalt

A vasúti pályaudvaron Volgográdban ma robbantás történt, közli az ITAR-TASS ügynökség a régió rendészetében lévő forrásokra hivatkozva.

“Az előzetes adatok szerint, három ember halt meg”, – mondta az ügynökség szóvivője.

Jelenleg a helyszínen a rendőrség munkatársai dolgoznak, a robbantás okát próbálják megállapítani.

MTI – Balrad: Volgográdi terrorista merénylet: rengeteg a halott!

Hivatalos közlés szerint legalább 13, sajtóértesülés szerint tizennyolc ember meghalt és mintegy ötven megsebesült egy robbantásos merényletben a dél-oroszországi Volgográd pályaudvarán vasárnap.

A helyi terrorellenes bizottság tájékoztatása szerint a robbanóeszközt öngyilkos merénylő hozta működésbe közép-európai idő szerint délelőtt háromnegyed tíz körül a központi vasútállomás bejáratánál. A feltételezések szerint egy nő volt a merénylő. Az elektronikus biztonsági kapun nem tudott áthaladni, ezért ott hajtotta végre a robbantást, amelyet a hatóságok terrorcselekménynek minősítettek.
A Rosszija 24 állami hírtelevízióban bemutattak több mobiltelefonnal készített felvételt is, amelyeken jól látszik a robbanáskor keletkezett tűz. Az épület bejárati oldalánál a földszinten és első emeleten minden ablak üvegét betörte a detonáció ereje.
Szemtanúk beszámolója szerint a pályaudvaron és környékén tartózkodó emberek pánikba estek, az épület előtt holttestek hevertek. A hatóságok a mentés miatt lezárták a vasútállomást és további esetleges robbanószerkezetek után kutatnak.

Idén október 21-én ugyanebben a városban hét ember életét oltotta ki egy muzulmán nő, aki egy városi buszon robbantotta fel magát.

Volgográd közel fekszik a többségében muzulmánok lakta Észak-Kaukázushoz. Az Oroszországi Föderációhoz tartozó köztársaságokban szinte mindennaposak a szélsőségesek merényletei. Doku Umarov csecsen hadúr idén júliusban arra szólította fel az iszlamista fegyvereseket, hogy tegyenek meg mindent a Szocsiban február 7-én nyíló téli olimpia megrendezése ellen.
(MTI – Balrad – Oroszország Hangja – Szabad Riport)
Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: HÍREK, KÜLFÖLD, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Újabb robbantás Volgográdban, egy trolibuszon – Oroszország hadban áll a terrorizmussal | Szabad Riport

Hozzászólások lezárva