A Szent Korona gyalázása; – büntetőjogi kategória

Dr Eva_Maria_Barki

…Állami szimbólumok gyalázása – bel- és külföldieké egyaránt – az osztrák jog szerint is büntetendő – és túlkapás, sértés és gyűlölködés esetén még a vélemény-nyilvánítási szabadság, vagy a művészeti szabadság sem igazolja – még kabaré-tréfa formájában sem…”

Szent Korona ügy, újratöltve – Az osztrák külügyminiszterhez írott levél magyar fordításával frissítve –

Dr. Eva Maria Barki, a Magyar Szent Korona kigúnyolása ügyében, – levelet írt az osztrák külügyminiszternek és bejelentést tett az osztrák államügyészségen.

Dr. Barki:

“A Szent Korona megcsúfolása és kigúnyolása az eddigi sértések és támadások sorában a legsúlyosabb magyarellenes akció. Csatolmányban találják az új osztrák külügyminiszternek írott levelemet amelyben kértem, hogy kérjen bocsánatot Szalay-Bobrovicky nagykövet úrtól és a magyar néptől.

A három „humorista“ ellen feljelentést tettem az osztrák államügyészségnél .A válaszról illetve a további folyamatról ismét értesíteni fogok.”

Üdvözlettel:

Dr. Eva Maria Barki
Ügyvéd,de
Landhausgasse 4,en
A-1010 Wien, Ausztria,en
e-mail: barki@lawvie.at,en

A külügyminiszternek küldött levél magyar fordítása:

Az Európai és Nemzetközi Ügyek Miniszterének
Sebastian Kurz úrnak
Minoritenplatz 8
1010 Wien

Ajánlott

Nyílt levél Bécs, 2013. 12.21.

Tárgy: A Magyar Nagykövetségen „Wir Staatskünsler” cimmel 2013.12.17-én
készült adás

Igen Tisztelt Miniszter Úr!

Az ORF1 csatorna 2013.12-17-én „Wir sind Staaskünstler” ( „Mi, állami művészek” ) címmel úgynevezett interjút sugárzott Szalay-Bobrovniczky Vince magyar nagykövettel, amelynek nyilvánvaló célja volt a nagykövet provokálása és Magyarország Szent Koronájának kigúnyolása és meggyalázása. Tudatosan – és ezt ki is hangsúlyozták – büntetendő cselekményt követtek el a Magyar Nagykövetségen, tehát magyar területen és a magyar nagykövet szeme láttára, melynek során gyűlölködően, még ha kabaré-jelenetnek álcázottan is, a magyar Szent Koronát önmagában, valamint annak büntetőjogi védelmét is megkérdőjelezték.

Állami szimbólumok gyalázása – bel- és külföldieké egyaránt – az osztrák jog szerint is büntetendő és túlkapás , sértés és gyűlölködés esetén még a vélemény-nyilványítási szabadság, vagy művészeti szabadság sem igazolja – még kabaré-tréfa formájában sem.

A magyar Szent Korona, mint az állami címer része, Magyarországnak állami jelképe és mint ilyen büntetőjogi védelmet élvez.
A magyar Szent Korona még ennél is sokkal többet jelent. Nemcsak Európa egyik legrégebbihez tartozik, hanem egyedülálló jelentősége is van. A magyar korona 1000 év óta nem csak az államhatalom szimbóluma, hanem nemzeti identitást létrehozó jelkép, melynek szakrális jelentősége van a magyar nép számára, alapját képezi a magyar alkotmányosságnak, a magyar jogrendszernek és jogállamiságnak, jelképe az ország egységének. Európában különleges azáltal is, hogy nemcsak a magyarok, hanem valamennyi népcsoport egyenjogú tagja volt a magyar koronának, ami a mai alkotmányban is megnyilvánul, melyben valamennyi népcsoport államalkotóként nyert elismerést.

A magyar korona azon felül, hogy az állami címerben jelképesen jelenik meg, mind a mai napig szakrális jelentőséggel bír és a magyar nép számára szent.
A Magyar Nagykövetségen elhangzott gúnyolódás a magyar népet szíven találta és felháborodási hullámot, de értetlenséget is váltott ki. A felháborodás annál is érthetőbb, mivel ez az akció a Magyarország elleni mediális sértéseknek, rágalmazásoknak és támadásoknak a csúcspontja.

Igen tisztelt Miniszter Úr! Még ha a magyar külügyminiszter reagálása nagyon visszafogott is, mégis súlyosan sértő cselekményt jelent a magyar nagykövet személye és az egész magyar nép ellen. Mivel ezt az adást az állami, a törvényes kultúrmissziónak alávetett ORF sugározta, és ezzel az egész hivatalos Ausztria lett ebbe bele vonva, így immár diplomáciai megoldás szükséges. Ezért nyomatékosan arra kérem, hogy az okozott kár mérséklése érdekében kérjen bocsánatot mind Szalay-Bobrovniczky nagykövettől, mind a magyar néptől!

Egyidejűleg engedje meg azt a javaslatot, hogy a legközelebbi állami látogatását Magyarországon tegye meg, hogy ezzel tanúsítsa szolidaritását Magyarországgal és annak fontos szerepével az európai nemzeti, kultúrális és társadalmi identitások és értékek megmentésében a határtalan és ellenőrizhetetlen globalizációtól és a fenyegető totalitarizmustól.

Remélem, hogy az Ön szolgálati ideje alatt több megértés és konstruktív együttműködés lesz jellemző a velünk történelmileg összetartozott szomszédunk, Magyarország irányában, több, mint amit eddig tapasztaltuk.

Kiváló tisztelettel:

Dr.Eva Maria Barki

Az osztrák külügyminiszterhez írott levél első részének kópiája

Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: BELFÖLD, HÍREK, KÜLFÖLD | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.