Hídfő: Prostituáltként viselkedik a bírói hatalom – meddig tűrjük még?

Vélemények a Kúria döntéséről 1.

Döntés született a devizahitelek ügyében, amiről ezúttal hivatalosan is kimondták, hogy az árfolyamváltozás következményeit az adós viseli, a bíróságoknak pedig törekedniük kell arra, hogy a szerződések érvényben maradjanak.

A Legfelsőbb Bíróság (“Kúria”) ismét bizonyította, hogy az országot gyarmatosító erők kiszolgálójaként helytartói feladatokat lát el, miközben a devizaadósság szociális vonatkozásait szándékosan nem veszi figyelembe. Amikor a devizahitelek ügye a legfelsőbb bíróság elé került, mérlegre lett téve a devizahitelek összes társadalmi velejárója (kilakoltatások, csődbe ment vállalkozásokkal megszűnt munkahelyek, családi tragédiák és öngyilkosságok) a bankoknak okozott egyszeri veszteséggel, ami a gyakorlatban nem is veszteség, hanem kevesebb nyereség, vagyis egyszeri profitcsökkenés lenne. A legfelsőbb bíróság pedig a bankok javára döntött.

Arról nem született határozat, hogy a bankok jogosultak-e az egyoldalú szerződésmódosításra, mert ennek kapcsán megvárják, hogyan határoz az Európai Bíróság. Vagyis a magyarországi legfelsőbb bíróság ismételten kinyilvánította, hogy mint bírói hatalom, nem önálló és független, ehelyett nyíltan a nyugati érdekek képviseletében lép fel a néppel szemben. A devizahitelek jelentette probléma pedig igen széles népréteget érint, – az ő sorsukról most egy olyan bíróság fog határozni, melynek tagjai életükben talán még egyszer sem hallottak magyar beszédet, a bedőlt hitelekhez kapcsolódó tragédiákról pedig csak összesített statisztikai adatként értesülnek.

Prostituáltként viselkedik a bírói hatalom - meddig tűrjük mégMit jelent mindez? Hivatalos kinyilvánítását annak, hogy a magyar nép független jogi képviselet nélkül maradt, a sorsunk felől olyan uniós műintézmények akarnak határozni, melyeknek mi soha legitimációt nem adtunk. A nép ismét szembekerült egy idegen hatalmat kiszolgáló jogi gépezettel, ami a jogalkalmazásban egy idegen érdeket képviselő jogrendet hivatásserűen használ fel a nép kisemmizésére.

Történelmünk során nem először kerültünk ilyen helyzetbe, – de legyen szó bármilyen elnyomó hatalomról, a magyar nép mindig megadta rá a megfelelő választ. Ha kellett, a vérünket adtuk érte. Ma sem lesz ez másként. Mikor hazánk megkezdte az európai uniós csatlakozást, a nép a nyugati bérszínvonalra mondott igent. Arra soha senki nem mondott igent, hogy akarjuk-e magunkat alárendelni egy olyan jogi gépezetnek, ami a velejéig korrupt, a problémákat egyszerű papírmunkaként kezeli és százezrek kilakoltatását fogja jogilag alátámasztani. A magyar nép sokáig tűr, de már a tűréshatár közelében vagyunk.

Nem véletlen, hogy a kormány most hallgat. Hárítani akarják a felelősséget. Azt akarják elérni, hogy valaki más mondjon helyettük igent a kilakoltatásokra, hogy széttárhassák a kezüket és bejelentsék, “mi nem tehettünk semmit”. Azt akarják, hogy a nép valaki mást okoljon helyettük, pedig ők a felelősek és célkeresztben vannak. A magyar kormány kötelessége, hogy mindenkor a magyar ember érdekeit védelmezze. Ha emiatt csődbe mennek a bankok, akkor menjenek csődbe a bankok! Ha emiatt ki kell mondani, hogy a magyar jog felülírja az európai uniós jogot, akkor ki kell mondani, hogy a magyar jog felülírja az európai uniós jogot! A nép érdeke az első, és a nép soha nem mondott igent semmilyen Európai Bíróságra! A mindenkori magyar kormány kötelessége, hogy a korrupt és az idegen érdekeket nyítan kiszolgáló bírói hatalommal leszámoljon, helyére pedig olyan testületet állítson, ami a társadalmi igazságosság jegyében a nép érdekét nyíltan és kompromisszum nélkül képviseli!

Vörös Sólyom Munkacsoport – Hídfő.net

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: CIKKEK, JEGYZETEK, OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.