Kúria, a multik barátja

Kúria

– Ismét a dolgozók ellen döntött a Kúria –

Elbúcsúzhatnak a vasárnapi pótléktól a plázák dolgozói.

…”Talán van, aki még emlékszik arra, – hogy az “átkosnak” nevezett Kádár rendszerben: a szombati munkáért 50, a vasárnapi munkáért pedig 100 % plusz pénz járt. – Igazán megérte a rendszerváltás, – a kapitalistáknak…”

***

Precedensértékű döntést hozott a Kúria a boltok vasárnapi nyitva tartása ügyében: nem minden esetben jár 50 százaléknyi bérpótlék a vasárnapi munka után. – A multiknál, és plázáknál pedig; – kölönösképpen nem.

A Kúria döntése szerint: Mivel megváltoztak a vásárlási szokások, a plázákban üzemelő boltok vasárnap is működő vállalkozásoknak minősülnek, így azok dolgozói nem jogosultak többé a vasárnapi pótlékra.

Az ítélet elvi iránymutatást ad a munkaügyi ellenőrzésekhez, – tisztázza a hétvégén is üzemelő bevásárlóközpontok kereskedőinek helyzetét.

A Kúria most úgy határozott úgy, egy még 2010-ben munkaügy eljárás alá vont kereskedő ügyében, hogy – a fővárosi plázában található ruházati üzlet, – az elmúlt évek során átalakult vásárlási szokások miatt, – rendeltetése folytán vasárnap is működő vállalkozásnak minősül. – (Vagyis, – dolgozóinak nem jár többé 50 %-os pótlék).

És ezen példa alapján, ezentúl az üzletházakban lévő valamennyi kereskedő immár abba a körbe tartozhat, – mely vasárnap is működő vállalkozásnak minősül, – vagyis nem kell fizetni többé a dolgozóiknak az 50 %-os vasárnapi plusz pénzt.

(Talán van, aki még emlékszik arra, – hogy az “átkosnak” nevezett Kádár rendszerben: a szombati munkáért 50, a vasárnapi munkáért pedig 100 % plusz pénz járt). – Igazán megérte a rendszerváltás, – a kapitalistáknak.

Hisz most ismét elvontak tehát a magyar dolgozóktól, – s ezúttal is a végső döntést a Kúria hozta meg.

Nagyon aktív a Kúria, ha a dolgozók kárára lehet dönteni, – de miért is vonakodik a devizahitelesek ügyében jogegységi döntést hozni? – Mert eleve borítékolva van a nép felháborodása. – Hiszen milyen döntést is hozhat egy olyan bírói testület, – mely nem a nép és nem az állam érdekeit szolgálja, – hanem, s ezt már számtalanszor és most is bebizonyította; a multik barátja. – Akár bankról, akár plázáról legyen szó.

Ilyen bíráknak nevezett marionett figurákra, – a magyar népnek nincsen szüksége. – A jog meghalt Magyarországon.

Szabad Riport Tudósító Iroda

***

Ki az úr a házbanKorábban írtuk: Ha Isten és a Kúria is úgy akarja… – Ki az úr a házban?

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: BELFÖLD, HÍREK, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.