Svájci pénzügyminiszter: a svájci bankok manipulálták a devizaárfolyamokat

…”És pont ez benne a lényeg. Hogy az átlag ember ne értse! – Minden úgy van meghatározva, az egész rendszer úgy van fölépítve, – hogy csak a bankárok és befektetők, nota bene: “tőzsdecápák és bankárhiénák” – értsék csak ezeket a banki deviza manipulációkat, – mert csak így tudtak, tudnak átverni több millió vagy több tízmillió embert…

Azoknak a bankároknak, akik tevőlegesen részt vettek ebben az előre eltervezett gigantikus méretű kifosztásban, – súlyos börtönbüntetéseket kell kiosztani!”

– Hír és vélemény –

Eveline Widmer-Schlumpf a svájci pénzügyminiszter“A svájci pénzügyminiszter szerdán közölte: biztosak benne, hogy a devizapiacokon egyes bankok manipulálták az árfolyamokat” – írta a Reuters nyomán, a Portfolio.hu

“Tény, hogy a devizaárfolyamokat manipulálták” – közölte a svájci pénzügyminiszter, Eveline Widmer-Schlumpf egy szerdán tartott sajtótájékoztatón. A svájci pénzügyi felügyelet múlt héten pénteken jelentette be, hogy vizsgálatokat indítottak több banknál, – az esetleges árfolyam-manipulációk miatt.

A felügyelet több más ország pénzügyi felügyeletével is együttműködik az ügyben. Többek között a britekkel is, – ám arról egyenlőre még mindig nincs információnk, hogy Magyarországon kezdtek-e vizsgálatot ez ügyben a pénzügyminisztérium, vagy az MNB bankfelügyelet munkatársai. – De úgy gondoljuk, hogy most már ennek éppen itt van az ideje.

Annál is inkább, mert a magyarországi devizahitelezés akut problémái éppen a devizaárfolyamokat manipuláló svájci bankokig vezethetők vissza. – (Magyarországi bűntársak aktív részvételével természetesen).

Ahogyan korábban is írtuk: a devizahitelek kamatainak ilyen hihetetlen növekedése, – nem lehet egyszerű véletlen. – És ekkora, (sokszor kétszeres, háromszoros), kamatösszeg növekedés, – a svájci frank árfolyamának brutális emelkedése nyomán, – bizony nem egyszerűen a válságnak köszönhető, – hanem szándékos és előre megtervezett devizapiaci manipuláció. – Az egyedüli célja pedig nem más, – mint az extra profit. – A bankárok és a befektetők számára.

Ez volt a valódi oka annak, hogy a soha nem is látott devizában, svájci frankban tartották nyilván, – az emberek lényegében forintban kapott és forintban is fizetett, de “devizásnak” nevezett hiteleit.

Egyre több bizonyíték kerül a felszínre, az előre megtervezett és szándékos fosztogatást illetően, – s az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsának, mely ezeket a pénzügyi eljárásokat hivatott elvégezni, valamint a pénzügyminisztériumnak, – már ezeket a tényeket és bizonyítékokat kötelessége figyelembe venni!

Azoknak a bankároknak, akik tevőlegesen részt vettek ebben az előre eltervezett gigantikus méretű kifosztásban, – súlyos börtönbüntetéseket kell kiosztani!

Nos, eddig mindenesetre Svájcban és Nagy-Britanniában a következő a bankoknál nyomoznak a devizamanipuláció miatt:

Az RBS-nél, a JP Morgannél, a Deutsche Banknál, a Barclaysnál és a Citigroupnál is vizsgálódnak a pénzügyi nyomozók. – Az EU-s trösztellenes bizottság is foglalkozik a témával.

A vájtfülűeknek írjuk csak, hogy a devizaárfolyamokkal való manipulációt, a következőféleképpen bonyolíthatták le:

“A valószínűleg manipulációval érintett WM/Reuters benchmark indexek számítása automatikus algoritmusok alapján történik, de értéke valós megbízások tömegén alapul. A származtatott devizapiaci ügyletek körülbelül 90 százaléka származik ezektől. A Bloomberg egyik korábbi adatgyűjtésével rámutatott, hogy a benchmarkok számítására kijelölt egy perces időintervallumokban szokatlanul nagy volumenű megbízások torzították sok esetben a devizaárfolyamokat.

A pénzügyi nyomozók két fő területen vizsgálódnak. Egyrészt a kereskedők által a benchmark-számítási időszakban beadott megbízásokat ellenőrzik, másrészt a függőben lévő, piacmozgató hatású megbízásokról esetlegesen kiszivárogtatott információkra utaló jeleket keresnek. Ugyanakkor devizakereskedők szerint a manipuláció kivitelezése rendkívül nehéz, csak hatalmas megbízásokkal vagy illikvid devizáknál lehetséges.”

Persze az átlag ember nem nagyon érti, hogyan voltak ilyen hihetetlenül elvetemült manipulációkra képesek a bankárok, – csak a végeredményt szenvedi; a drasztikusan (olykor 2-3-szorosára), megnövekedett törlesztő részleteket.

És pont ez benne a lényeg. Hogy az átlag ember ne értse! – Minden úgy van meghatározva, az egész rendszer úgy van fölépítve, – hogy csak a bankárok és befektetők, nota bene: “tőzsdecápák és bankárhiénák” – értsék csak ezeket a banki deviza manipulációkat, – mert csak így tudtak, tudnak átverni több millió vagy több tízmillió embert.

Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Bank büntetne bankot? – Kecskére káposztát… | Szabad Riport

Hozzászólások lezárva