A magyar csapat nem küzdött Bukarestben – Csak a szurkolók harcoltak…

Az igazi összefogás Újpest és Fradi szurkolók együtt demonstrálnak a bukaresti meccsen 203_09-06 Fotó_ EPA Robert Ghement _1

Az igazi összefogás: Újpest és Fradi szurkolók együtt demonstrálnak a bukaresti meccsen. – 2013.9.06. – Fotó: EPA Robert Ghement

…”A kölcsönös tisztelet hiányzott, a románok elképesztő füttykoncertet adtak a magyar himnusz alatt, válaszul a vendég drukkerek háttal állva tüntettek a román himnusz közben…”

“A magyar válogatott kilátástalan játékkal… ritmustalanul futballoztak, a párharcok jelentős részéből vesztesen kerültek ki…”

SzRTI: “Szégyen! – Mindaddig, míg a magyar futball a pénzről szól, – és nem a komoly munkáról, a küzdelemről, s a dicsőségről és mondjuk ki: a hazaszeretetről, – addig mindig ilyen csúfos vereségekkel lesznek tele a sporthírek.

A magyarokra szégyent hozó 'válogatott' csapat

A magyarokra szégyent hozó, ‘válogatott’ csapat

Hárommal kikaptunk Bukarestben

A magyar válogatott kilátástalan játékkal simán kikapott a románok vendégeként világbajnoki selejtezőn, ezzel távolabb került a pótselejtezőt érő második hely megszerzésétől.

Vb-selejtező, D csoport:
Románia-Magyarország 3-0 (2-0)
Bukarest, Nemzeti Stadion, 41 405 néző, v.: Alberto Undiano Mallenco (spanyol)
gólszerzők: Marica (2.), Pintilii (31.), Tanase (88.)
sárga lap: Bourceanu (50.), illetve Korcsmár (14.), Lipták (45.), Vanczák (61.)

Románia:
Cirpian Tatarusanu – Alexandru Matel, Nicolai Dorin Goian, Vlad Chiriches, Razvan Rat – Alexandru Bourceanu, Mihai Doru Pintilii – Gabriel Torje (Cristian Tanase, 58.), Bogdan Stancu, Alexandru Maxim (Adrian Popa, 64.) – Ciprian Marica (Ovidiu Hoban, 79.)

Magyarország:
Bogdán Ádám – Vanczák Vilmos, Guzmics Richárd, Lipták Zoltán, Kádár Tamás – Koman Vladimir (Szabics Imre, 85.), Korcsmár Zsolt (Hajnal Tamás, 34.), Varga József (Lovrencsics Gergő, 68.), Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám, Böde Dániel

2. perc:
Guzmics óriásit hibázott, utolsó emberként Maricához passzolt, a klub nélküli támadó így egy az egyben vezethette Bogdánra a labdát, és könnyedén passzolt a kapu bal oldalába (1-0).

31. perc:
Koman labdavesztését követően lendületből indulhattak a románok, Marica kapott egy indítást, a 16-oshoz érve visszakészítette a labdát Pintiliinek, ő pedig elképesztően nagy gólt lőtt a bal felső sarokba. A labda a felső kapufát érintve vágódott a hálóba (2-0).

Doru Mihai Pintili méltán örül a gólnak melyet a teszefosza 'magyar' csapatnak rúgott

Doru Mihai Pintili méltán örül a gólnak, melyet a teszefosza ‘magyar’ csapatnak rúgott

88. perc:
Tanase lépett be a 16-oson belülre, majd kilőtte a jobb alsó sarkot (3-0).

A magyar szurkolók “ki nem ugrál, büdös román” rigmussal, illetve “cigányozással” hergelték magukat a rendkívül fontos összecsapásra, de a házigazdák oldaláról sem maradt el a válasz, “kifelé, kifelé, a magyarokkal az országból kifelé” hangzott a legtöbbször. A kölcsönös tisztelet hiányzott, a románok elképesztő füttykoncertet adtak a magyar himnusz alatt, válaszul a vendég drukkerek háttal állva tüntettek a román himnusz közben.

Szinte el sem kezdődött a mérkőzés, amikor a románok már vezettek, igaz, Marica góljához Guzmics elképesztő hibája is kellett. Ettől megzavarodott a magyar csapat, de ezt a románok egy darabig nem használták ki. Bő negyed órának kellett eltelnie ahhoz, hogy Egervári Sándor együttese rendezze sorait, de a találkozót így is a hazaiak irányították, volt, hogy egy percig passzolgatták körbe a magyar játékosokat.

A 31. percben egy távoli bombából növelték előnyüket a románok, a hazai ultrák – akik a kapujuk mögött helyezkedtek el – ennek már nem igazán örülhettek, a rendőrség ugyanis kiszorította őket a szektorukból. Egervári Sándor nem várhatott a változtatással, védekező középpályását, Korcsmárt irányítóra, Hajnalra cserélte.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a románok kedvükre adogattak, nem erőltették a támadásokat. A magyarok ritmustalanul futballoztak, a párharcok jelentős részéből vesztesen kerültek ki. A 68. percben Stancu dönthette volna végleg el a három pont sorsát, egyedül vezethette Bogdánra a labdát, de a magyar kapus óriási bravúrral hárított. Néhány pillanattal később ismét csak rajta múlt, hogy nem született meg a házigazdák harmadik gólja. A magyar csapat a hajrára sem tudott kellőképpen felpörögni, ráadásul Tanase is betalált, így a vendégek kilátástalan játékkal, sima vereséget szenvedtek.

A románok a győzelmükkel megelőzték a magyarokat, s a második helyre léptek előre a D csoportban. Egervári Sándor együttese – amelynek hátránya így két pont a románokkal szemben – kedden az észt csapatot fogadja a Puskás Ferenc Stadionban. A magyar válogatott több mint 32 éve nyeretlen a románok ellen, ráadásul idegenben csaknem ötven éve nem tudott győzni.

A szurkolók küzdöttek a csapat helyett

A szurkolók küzdöttek a ‘magyar’ csapat helyett

MTI – Telesport.hu

A Szabad Riport megjegyzése: Szégyen! – Mindaddig, míg a magyar futball a pénzről szól, – és nem a komoly munkáról, a küzdelemről, s a dicsőségről és mondjuk ki: a hazaszeretetről, – addig mindig ilyen csúfos vereségekkel lesznek tele a sporthírek.

De ezek a mai magyar játékosok nem győzni akarnak, hanem csak pénzt keresni. – Az pedig kevés. Bizony győzni kellene, akár a saját erejüket is feláldozva, nem másért, mint a dicsőségért. Hisz minden győzelemmel a hazánk hírnevét kellene öregbíteni, éppen úgy, vagy csak egy kicsit is hasonlóan, ahogyan a nagyok tették. Például, az Aranycsapat tagjai. Ma már lámpással sem találni olyan elhivatott focistákat, mint amilyenek ők voltak.

Az Aranycsapat edzésein rendszeresen megtörtént; hogy a játékosok a hivatalos edzés vége után is még ott maradtak késő estig, – egy-egy akciót begyakorolni, amíg akár álmukból fölzavarva is tökéletesen csinálták.

Mindaddig nem lesz Magyarországon jó futball, – míg maga a rendszer meg nem változik. Ahol nem a gyors és könnyű pénzkeresés, hanem a kiváló minőségi munka lesz az elsődleges. – Ahol a közösség, a nép, a nemzet lesz a legfontosabb. – Akkor lesz majd jó futball ismét. – Ahogyan azelőtt…

Fotók: MTI/Illyés Tibor – EPA/Robert Ghement:

y0y1y2y3y4y5y6y7y8y9y10y12y13y14

Bornemissza János – Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Kategória: BELFÖLD, Bornemissza János, HÍREK, KÜLFÖLD, SZEMEZGETŐ, Szerzők, SZRTI | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.