Felperzselt föld? Ez már háború! – Robbantás veszély miatt, a TEK is a helyszínen – Kilakoltatás Újpesten

A végrehajtó ketchuppal díszített autója. - Kapott az otthonvédőktől jelképes ajándékot. - 2013 06 13 Újpest Béla utcai kilakoltatás

A végrehajtó ketchuppal díszített autója. – Kapott az otthonvédőktől jelképes ajándékot. – 2013.06.13. Újpest Béla utcai kilakoltatás

…”Elmondások szerint: Mesterlövészek érkeztek a kilakoltatás területére…”

2013. június 13. – Feljegyzések a helyszínről érkezett jelentések alapján:

9:40 – Zajlik a kilakoltatási összecsapás Újpesten, a Béla utca 17-ben. A Balázs családot akarja kilakoltatni Zoltán Levente önálló bírósági végrehajtó, a karhatalmat is igénybe véve.

A rendőrség hatalmas készültséggel vonult fel, ugyanakkora készültséggel, mint 2 nappal ezelőtt Kőbányán. – Az egész utcát lezárták, jó távolra a háztól. A média képviselőit sem engedik oda.

Ám a mi munkatársaink élő kapcsolatban állnak a védőkkel. Egyikük tájékoztatása szerint:

Már folyik a csata. A kommandósok a ház elbarikádozott földszintjét már elfoglalták, – a védők, ketchuppal védekeznek. A végrehajtó is kapott már a ketchupből, meg az új tulajdonos képviselője (strómanja) is.

Most próbálnak felmászni a készenléti rendőrök a tetőre, hogy felülről jussanak be az emeleti lakásba – A lakásban lévők ezután nem veszik fel a telefont.

10:10 – SoDI élő tudósítása a neten, a kordonon kívülről: http://www.ustream.tv/channel/sodi-live

SoDI élő tudósítása Újpestről 2013 június 1310:20 – SoDI szerint annyi hír szivárgott ki, hogy a bent lévő hölgy kinyitotta a gázt, és azzal fenyegetőzik, hogy fölrobbantja a lakást. – Hogy ne maradjon semmi az őket kifosztó új tulajdonosnak.

Balogh Béla, a Koppány csoport vezetője felajánlotta, hogy bemegy és lebeszéli a hölgyet erről, – de a rendőrség nem engedi be.

Úgy látjuk életbe lép a “Felperzselt föld” taktika. – Semmit sem adnak a kilakoltatottak a kifosztóiknak!

10:26 – Némi lökdösődés támad a kordon környékén. Valakik az ellenség közül nagyon futkároztak, nem tudjuk, pontosan kik. – Az otthonvédők derülnek rajtuk.

10:30 – Az otthonvédők szerint megjöttek a terrorelhárítók. Símaszkban.

10:35 – Tatár József:” Odabenn a védők kinyitották a gázpalackot, és ott állnak mellette az öngyújtóval. – Ezért kijöttek a terrorelhárítók. (TEK).”

10:43 – A helyzet egyre súlyosabb. Az otthonvédők a lakás felé rohanó álarcos fegyveres kommandóst láttak. – Jött a mentő valakiért. – Azt mondják, egy rendőr kidobott valakit a lakás ablakából.

10:49 – A tekesek kezdenek idegesek lenni. SoDI szerint nevetséges és felháborító egyben, hogy gázpalack mellett öngyújtóval álló nő miatt, pajzzsal rohangálnak a kommandósok.

10:58 – Valószínű, hogy könnygázt fognak bevetni, a lakás védői ellen. Gázálarcos kommandósok rohangálnak.

11:13 – Elmondások szerint: Mesterlövészek érkeztek a kilakoltatás területére!

11:20 – A lakásban tartózkodó hölgy felvette a telefont. Tudósítónk kérdésére, hogy mi a helyzet, azt válaszolta, hogy már egyezkedés folyik köztük és a támadók között. A háttérzajokból arra következtetünk, hogy nem zárt helyről, hanem nyílt térből telefonált.

Ezek után valakinek átadta a telefont, – aki azonnal munkatársunk nevét kérdezte, ám ő nem mutatkozott be. – Munkatársunk elmondta, hogy kicsoda, és azt, hogy élő közvetítést ad, – mire a hölgy – (feltesszük rendőr, de mivel nem mutatkozott be, ez nem biztos), – azt válaszolta, hogy azt hitte, hogy munkatársunk jogvédő, és ezért vette át a telefont. – A média képviselőjének, azonban nincs mit mondania. – Munkatársunk – a viszonosság alapján szintén megkérdezte kivel beszél, ám a hölgy továbbra sem mutatkozott be, de visszahívást ígérve, – letette a telefont.

11:30 – Otthonvédők elmondása szerint, – Dr.Zoltán Levente végrehajtó az eljárást felfüggesztette! – Ez győzelemnek számít! – Éljeneznek az otthonvédők.

12:00 – SoDI összefoglalója azonban rávilágít a felháborító hazugságra:  Előzőleg a végrehajtás felfüggesztéséről szóló papírt nagy hangon olvasták fel a kordonon kívül tartózkodó otthonvédőknek. – A lakásban tartózkodó hölgyet a végrehajtóval történt erről szóló megegyezés után elvitte a mentő, – de feltehetően az orvosi kezelés után a hivatalos szervek kérdőre vonják, a robbantással való fenyegetőzés miatt.

Mivel a nyitott gázpalack mellett öngyújtóval álló hölgyet elvitték, a rendőrség szerint megszűnt a fenyegetés is, – ezért a TEK levonult a helyszínről.

Ezek után a végrehajtó közölte, – hogy mivel a végrehajtási papírra nem írta rá, hogy mennyi időre függeszti fel a kilakoltatási eljárást, – ő úgy döntött, hogy mindössze csak 2 órára függeszti fel a végrehajtást. 14 óra magasságában, tehát megtörténik a kilakoltatás.

12:35 – Tatár József, az Otthonvédelmi tanács szóvivője elmondta, hogy Balogh Bélát, a Koppány csoport vezetőjét előállították a rendőrök.

Egy küldöttség az újpesti rendőrség előtt próbál tájékozódni Balogh sorsa felől, hogy hová szállították előzőleg.

12:38 – SoDI egy információra hivatkozva azt közli, hogy a végrehajtás akkor lesz foganatosítva, – amikor a kórházba vitt hölgyet visszaszállítják a saját kilakoltatása helyszínére.

12:40 – Már az újpesti kapitányságot is körbekordonozzák a rendőrök.

12:45 – Már az egész utcát lezárják a kapitányság előtt. – A rendőrség nem áll szóba, az otthonvédők küldöttségével. Tatár József azt mondja, – hogy alighanem itt lehet Balogh Béla az újpesti rendőrségen, – különben nem zárnák le az utcát.

Kommandósok jelentek meg a lezárt területen. SoDI azt mondja: “Hárman megjelentünk, és ők már lezárják az utcát és kommandósokkal rakják tele.”

12:50 – Az otthonvédők küldöttsége kénytelen dolgavégezetlen visszatérni a kilakoltatás helyszínére…

13:04 – A kilakoltatás helyszínén várakozó otthonvédők közül elvittek egy férfit a rendőrök, – egy korábban rendőr-kamerával rögzített állítólagos garázdaságáért.

13:00 – Autójával kijön a végrehajtó a kordon mögül, – körülötte gyalogol a páncélos rendőri kíséret. A végrehajtó autójának mindkét szélvédője (elől-hátul) – ketchuppal van feldíszítve. – Kapott az otthonvédőktől jelképes ajándékot.

13:20 – Mivel a végrehajtó eltávozott a helyszínről, az otthonvédők erősen feltételezik, hogy a végrehajtás megtörtént, és a hatalmas rendőri segítséggel, kilakoltatta a Balázs családot. A rendőrkordon az marad, ki tudja meddig. De más mindenki elment. Az otthonvédők is lassanként elhagyják a helyszínt, ami egyre nagyobb némaságba burkolódzik…

16:40 – …”Bombakereső kutyával vizsgálják át a lakást. Addig a végrehajtó is eljött onnan…” – írta SoDI, a saját Facebook falán – “Az otthonvédő hazafiakat egyébként a jelek szerint a Gyorskocsi utcába szállították. Ez azért tűnik rossz hírnek, mert ki tudja, mi következik ezután, az ugyanis jellemzően előzetes-ház…”

Szabad Riport Tudósító Iroda

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: OTTHONVÉDELEM | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.