Hová lett az ügyfelek pénze ügyvéd úr? – Első rész

Dr Vitári JenőTelhetetlen pénzéhség – Vitári, a fosztogató ügyvéd…

A pofátlanság netovábbja: …”Aljasok, hogy bemerték adni a keresetüket, – nem létező hűségszerződésre hivatkozva!… A telefon végénél egy szemtelen pimasz nő ül, aki úgy beszél az emberekkel mint a ronggyal…”

– Egymásra tologatják a felelősséget a végrehajtóval –

Az embereknek hihetetlen sok panaszuk van a Vitári ügyvédi irodára. Itt van az ideje, hogy most már a sajtó is foglalkozzon ezzel, mert a jelek szerint; – Vitári Jenő ügyvéd és irodája, előszeretettel nyúlja le kisebb-nagyobb összegekkel az embereket.

Íme egy tipikus példa:

“Az anyámnak volt egy tartozása az akkori Pannon GSM felé, amit a Vitári képviselt. A biróság 103.000 Ft-ot itélt meg a felperesnek, amit a végrehajtó megspékelt, így lett 188.600 Ft. Az összeget elkezdték vonni, egészen tizenhárom hónapon keresztül, mire kiderült, hogy anyám 70.000 Ft-al túlfizette a megállapított összeget.

Most ott tartunk, hogy a Vitári ügyvédi iroda nem akarja visszaadni a többletet, újabb kamatokra hivatkozva. A titkárnője, pimasz, szemtelen, még válaszolni sem akar.”

És előzetesen még egy gyöngyszem:

“Ma kaptam egy levelet ettől a szerencsétlen ügyvéd…től, amiben tájékoztatnak, hogy nem tartozom semmivel a Pannonnak. (Telenor). – Semmiféle bocsánatot, vagy elnézést nem kértek a kicsinyes, már már gyerekes viselkedésük miatt, miszerint tartozom a Pannonnak.

Természetesen nem tartozom és nem is tartoztam. Mindenkinek felhívom a figyelmét erre az úgymond ügyvédi irodára, hogy alaposan nézzék át mit írnak, és keressék elő az összes számlájukat! Nálam is próbálkoztak, de nem sikerült nekik. Keresnek valakit (hasra ütés szerűen), aki valaha kapcsolatban állt velük (Pannon) és megpróbálnak rásózni valami tartozásfélét.

Ha bejön bejön, ha nem, tájékoztatnak, hogy nem tartozol…”

***

A Vitári ügyvédi iroda, többek közt a Telenor, (volt Pannon) telefontársaság, valamint egy gázszolgáltató hivatalos jogi képviselője. Alább, az ezen minőségeiben történt üzelmeiről lesz szó. Az itt leírt esetek, – eddig közösségi panaszoldalakon kerültek (korlátozott), nyilvánosságra. 18 esetet sorolunk fel, 2 részletben.

1. Jogtalan behajtás I.

“Nos én is kapcsolatba kerültem ezzel a jó kis irodával. Csak nem értem a dolgot! Követelnek, de nem is én vagyok én! Nem is tartózkodtam ebben a rohadt országban a kérdéses időben! Nem is szereplek a Telenor rendszerében! Feljelentést teszek az ügyvéd ellen!” – (Ádám).

SzRTI megjegyzés: Teljesen igaza van, kivéve abban, ahogyan nevezte a hazánkat. Senki ne merje “rohadt országnak” nevezni, sem “kurvaországnak”, – még ha itt született akkor sem. Ennél még az is elfogadhatóbb, ha felkeresi az ügyvéd “urat” és személyesen kéri tőle el a pénzét.

2. Jogtalan behajtás II.

“A Telenor megbízásából bizonyos tartozás miatt pert indítottak, amit két tárgyalás után a Bíróság jogtalanság miatt elutasított.10 hónapja él a jogerős bírósági határozat, de sem a Telenor, sem az ügyvédi iroda nem hajlandó tudomásul venni és intézkedni a feketelistáról való levételemről. Egymásra mutogatnak, de érdemi előrelépés a mai napig sem történt. Kihez lehet még fordulni panaszommal? Tisztelettel: a szórakoztatásukra kirendelt ügyfél.” – (M. Józsefné).

3. Eltűnt a befizetett pénz I.

“Egy hónappal ezelőtt kifizettem a Pannon felé a tartozásom és még mindig vonnak a fizetésemből, de a legszebb az egészben, hogy se a behajtócéghez nem ment be pénz sem a Pannonhoz.

Akkor hova megy három hónapja a havi 27.000 Ft, amit levonnak a fizetésemből? Az oké hogy az ügyvédi irodában nincs félfogadás. De, hogy még telefonon sem lehet őket elérni! Ez csúcs.” – (Hamvas).

4. Pénzzel elszámolni nem tudnak

“Én is hasonló cipőben járok. 4 éve volt egy Pannon tartozásom, 50.000 Ft-ról. Most pedig 320.000 Ft-ot követel tőlem az ügyvédi iroda. Elküldtem nekik a keresetem, ami havonta 52.000 Ft, és ez is úgy, hogy egyedül nevelek két kiskorú gyereket.

Őket nem érdekli, levonják a pénzt (20.000ft-ot). Telefonon, emailben zaklatnak, a telefon mögött egy ritka b…ó nő ül. Én biztos vagyok benne, hogy feljelentem a céget, mégpedig azért is, mert a pénzzel elszámolni nem tudnak, és érdemi választ sem arra, hogy jöhetett össze ennyi tartozás. (???)

Máskülönben a GYES-ből nem vonhatnának, és a Családi pótlékból sem. (GYES összege nekem a minimális)… Egy közösségi oldalon nyitni fogok egy ilyen klubbot, ahol mi károsultak össze dughatnánk a fejünket, sok lúd disznót győz. Szeretném, hogy akinek ilyen jellegű problémája van, – csatlakozzon, – hamarosan elérhetőséget is írni fogok!

Én minden esetre júliusban megyek a bíróságra, mert amit ezek művelnek, az tarthatatlan!” – (Ca).

5. Hová lett a pénzem?

“Nos röviden, megtapasztaltam én is! Nekem 213.000 Ft. túlfizetés nincs lekönyvelve a “Pannon-nál”, amit sérelmeztem, – fel nem hívtak, semmi kommunikáció!

Helyette a “Tisztelt ügyvéd úrral” jönnek, akit már jó párszor megkerestem, de érdemi válaszig nem jutottam el! Se a Pannon azaz Telenor munkatársait és munka metodikájukat nem értem, sem a “Tisztelt ügyvéd urat”, hogy ennyi panasz ellenére sem félti a jó hírét! Avagy kamarai tagságát!” – (F.L).

6. Eltűnt a befizetett pénz II.

“Befizetett pénz eltűnt. – (Nem pannonos – telenoros ügy, hanem szó szerint gázos).

Én sem értem ezt az ügyvédet. Még 2008-ban adott be egy fizetési meghagyást a bíróságra gáztartozásom volt, még akkor 1 hét múlva ki is fizettem. Erre most jön a behajtótól először 57.000 Ft, levelezés hatására most 41.000-re csökkent, perköltség stb.

Mért lett ebből per? Én fizessek behajtót? Most megyek egy ügyvédhez. Személyesen nem lehet őket felkeresni, vissza nem hívnak, a gázműveknek nem válaszolnak. Hiába írogatok a végrehajtónak, gázműveknek, bíróságnak és nekik, semmi eredmény. Én fizessek.” – (Margherita 5)

7. Lenyúlta a túlfizetést az ügyvéd úr – Az ügyvéd titkárnője pedig pimaszkodik a reklamáló ügyféllel

“A Panonnak tartoztam, levonták a nyugdíjamból kamatokkal, mindennel együtt. Majd 71.000 Ft-os túlfizetésem keletkezett, amit ez az ügyvédi iroda nem akar vissza adni. Már a végrehajtó is belátta a túlfizetésemet, ami nagy dolog.

Valóban a telefon végénél egy szemtelen pimasz nő ül, aki úgy beszél az emberekkel mint a ronggyal. Nem fogom magam hagyni, felfogom jelenteni az ügyvédi irodát, ha nem lesz meg a pénzem.

Még annyit, hogy semmiféle elszámolást nem kaptam a levont pénzemet illetően.

Mégis kinek mennyit és mikor utaltak át? Mint jeleztem, a telefonnál ülő hölgy alkalmatlan az emberi tárgyalásra tehát még kérni sincs módomban.” – (Andrea)

8. Nem létező követelés – Nem létező kommunikáció

“A Pannon GSM (Telenor), és az ügyvédi iroda zéró kommunikációjának köszönhetően, a nem létező számlatartozásomra sikerült összehozniuk egy 45 ezer forint követelést, amit tegnap egy végrehajtótól tudtam meg.

A pannonos hölgy szimplán ostoba és felületes, az ügyvédi titkárnő flegmatikus stílusú és végtelenül érdektelen (miután végre hajlandó felvenni a telefont), szikrányi segítőkészség sincs benne. Lehet, hogy épp fontos kávéiszogatás közben mertem zavarni a piti problémámmal.

A legdurvább az, hogy a bírósági végrehajtó a legempatikusabb, akitől végképp nem is várná az ember. Aki teheti nagy ívben kerülje ezt az ügyvédi irodát, mert úton-útfélen csak rosszat hallani róluk. Sajnos most én is tapasztalhattam.” – (Merci77)

9. Telhetetlen pénzéhség

“Velem 50,000 Ft-ot fizettetett a Pannon, 2 éven belüli szerződésfelbontás miatt. Holott a 2 év bőven eltelt. A kedves ügyvédi iroda az 50 ezerből csinált 86.000 Ft-ot, amit megkértem részletre, és be is fizettem

Amikor letelt a részlet,még a nyakamba akart akasztani 64.000 Ft-ot. Nagyon szép, az ilyen embereknek adnak diplomát a kezébe. Szégyellhetik magukat!” – (Maya)

***

A Vitári Ügyvédi Iroda hivatalos elérhetősége:

Dr. Vitári Jenő – 1089 Budapest Gaál Mózes u. 5-7. (Volt Rezső utca) – Tel: 06.1.334.6612 – email: office@vitari.hu

Vitári Ügyvédi Iroda elérhetőségei Forrás_ vitari_huTérkép: Budapest VIII. Gaál Mózes utca

***

Garbolczy János – Szabad Riport Tudósító Iroda

A szerkesztő bizottság megjegyzése:

Holnap akár vagyonvizsgálat is kezdeményezhető Vitári Jenő ügyvéd ellen. Az imént és a még ezek után felsorolt fosztogatási akciói után, nagy valószínűséggel nem fizetett adót.

Amennyiben önt is megkárosította ez az ügyvédi iroda, – és feljelentést kíván tenni ellene, – javasoljuk a csoportos feljelentést, (rendőrség, ügyészség), – hogy a károsultak egymást erősítsék. Ezt a szándékát az alábbi emailen jelezheti, az üggyel foglalkozó kollégánknak: janos.garbolczy@gmail.com

Folytatjuk…

A cikk második része, itt olvasható >>

Reklámok

Admin névjegye

Az Igazság semmitől sem fél! - Csak attól, ha elhallgatják.
Galéria | Kategória: Garbolczy János, OTTHONVÉDELEM, Szerzők | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.